UTA Arad

Lincar își laudă echipa după succesul de la Arad: „Avem calitate și forță, dar nu s-a realizat încă nimic. Euforia e periculoasă”



Turris Oltul a intrat serios în cărțile promovării după succesul de la Arad, din etapa a doua a play-offului Ligii a 2-a la fotbal. Formația telormăneană s-a impus cu 4-3 în fața unei echipe UTA care a cunoscut în premieră gustul înfrângerii pe teren propriu în prezenta stagiune reluată după 4 luni de pauza provocată de epidemia de coronavirus.

La finalul disputei de pe „Motorul”, Erik Lincar a ținut să ofere toate meritele jucătorilor săi, care au avut puterea să revină de două ori după ce au fost conduși. Antrenorul celor de la Turris a declarat la finalul confruntării că forța mentală a elevilor săi s-a văzut, dar în același timp a îndemnat la calm.  „Pentru noi, rezultatul de azi nu a fost o premieră. Am reușit să ne calificăm în acest play-off câștigând la Farul, unde, la fel, nu a câștigat nimeni, ceea ce demonstrează că suntem o echipă incomodă, care are calitate și în același timp și forță. Și forță mentală, pentru că am reușit să obținem pe final de partidă cele trei puncte foarte importante pentru noi. Cu aceste puncte, cred eu, suntem și noi acolo, undeva în calculele pentru locul trei. Punctajul e foarte apropiat, fiecare meci e foarte greu, cum a fost și cel cu Pitești, cu Ionuț Badea, acum cu Balint”, au fost cuvintele lui Lincar la micorfonul celor de la Digi Sport.

Antrenorul teleormănenilor a făcut trimitere și la jocul din prima etapă, când echipa sa a obținut doar un rezultat de egalitate cu Campionii FC Argeș, deși a jucat aproape o repriză în superioritate numerică. „UTA e o echipă foarte bună, nu degeaba e pe primul loc, iar noi compensăm prin ceea ce știm cel mai bine. Sunt foarte, foarte mulțumit că mi-au demonstrat că rămân aceiași băieți (n.r. – referitor la jucători) dedicați la fiecare joc. La fel, în meciul cu Pitești nu aveam ce să le reproșez. E adevărat, am greșit pentru că am avut superioritate, am avut multe pase, dar m-am gândit că s-a făcut prea multă vâlvă pe acea eliminare. Eu nu îmi mai doresc ca echipa mea să mai joace în superioritate, pentru că nu am profitat niciodată de ea. Toată lumea să stea liniștită, noi vrem să jucăm fiecare meci, dar nu vreau să mai avem superioritate”, a declarat Erik Lincar la DigiSport.

Întrebat ce s-a întâmplat la pauza meciului cu UTA, când scorul era 2-2, Erik Lincar a declarat că discuțiile cu jucătorii țin de fiecare antrenor. „Pentru noi, antrenorii… avem momentele noastre pe care știm să le gestionăm. După cum spuneam, pentru noi cel mai important e să luptăm pentru fiecare balon. Acesta e și profilul meu de antrenor, iar asta le cer tot timpul jucătorilor. Nu avem vedete, nu avem jucători care țin balonul pe picior. Uitați-vă la Haită care la vârsta lui fragedă a alergat tot meciul, a fost și decisiv, a marcat primul gol. Sunt foarte bucuros de jucători, pentru că trec peste un nivel și reușesc să se motiveze”, a adăugat antrenorul oaspeților de astăzi.

Turris a sărbătorit succesul de la Arad printr-o horă încinsă chiar la nivelul sinteticului și apoi prin cântece și scandări în interiorul vestiarului.  „E euforie mare, e foarte periculos. Avem două meciuri acasă cu Petrolul și Mioveni, meciuri care sunt cu două echipe cu un sistem și cu jucători foarte buni de atac. Astăzi am crezut că înnebunesc, pentru că am primit trei goluri și nu aș vrea ca acest lucru să se mai întâmple de acum înainte. Trebuie să tratăm foarte serios, pentru că suntem pe locul doi, dar nu s-a realizat încă nimic. Lupta se va da până în ultima etapă”, a încheiat Erik Lincar.

În urma partidei de azi, Turris Oltul a ajuns la 24 de puncte și este pe locul 2, la un singur punct de liderul UTA (un meci în minus) și cu trei puncte peste locul 3, CS Mioveni (un meci în minus). Trupa din Turnu Măgurele mai are de jucat trei partide, două pe teren propriu, cu Petrolul și CS Mioveni, și una în deplasare, în ultima etapă, cu Rapid.









8 comentarii

  1. Stai linistit LINCARE ca, in orice caz nu o sa promovezi ,in cel mai bun caz o sa mai incurci niste echipe !!! La golul 4 nu stiu ce a fost in capul lui ILIE de a gafat impardonabil !!! Oricum ai avut noroc Lincare la cate ocazii a avut UTA !!!

    0
    0
  2. Turis o echipă foarte buná.A alergat 94 de minute și a obținut o victorie care o va duce în Liga I. UTA nu cred că va prinde podiumul,UTA nu are jucători tineri care sa alerge (Miculescu nu mai are nici o treabă cu fotbalul,era total aerian ,nu cred că a atins mingea de 5 ori pina sa fie schimbat.) Ceilalti care au intrat inexistenți Ioniță ce a mai mișcat ….UTA echipa cu jucători experimentați dar greoi și obosiți,cu citeva excepții..iar în Liga I nu vom sta prea mult daca nu se aduc jucători tineri care pun osul. Rămîne cu satisfacția că avem în spate un sponsor pe viitor și că suntem printre primele 6 echipe din Liga a doua. Sincer as vrea sa promovam dar nu vad cum.

    0
    0
  3. Au venit, au jucat, au luat 3 puncte și au plecat…trebuie felicitați.
    Noi, cu ochii in soare…trebuie să ne trezim rapid și să reglăm multe minusuri pentru că nu-i de glumă.

    0
    0
  4. DASCALE !!! iti respect opinia dar putin c-am aspru criticile aduse baietilor. Asa este, baietii nu au fost intr-o forma deosebita la acest meci cu Turisul .poate si lipsa jocurilor amicale. Da asa este Turisul a alergat mai mult pe teren ,au avut si mult noroc cu carul la doua goluri ale lor si mai ales la prestatia slaba din aparare dar nu ca, Turisul este vreo echipa extraordinara ,hai sa fim seriosi ca nu o sa promoveze Turisul !!! UTA. astazi ,nu a facut un meci foarte bun astazi cum ne obisnuia dar totusi baietii au inscris 3 goluri si daca apararea era cat decat mai concentrata UTA putea castiga !!! USOR, USOR BAIETII ISI VA REVENI SI REZULTATELE POZITIVE VOR APARE , CHIAR DIN MECIUL URMATOR !!! HAI BAIETII , CAPUL SUS ,ADUNATI-VA, INCURAJATI-VA SI VE-TI REUSI !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  5. Cu acest antrenor au dominat campionatul si in tur, după ce a plecat au pierdut si locul 1, iar după ce a revenit și-a revenit si echipa. Înseamnă că e un antrenor bun! La fel ca Balint al nostru, sau Badea al Argesului, antrenori de viitor! Felicitări pt victorie, dar cum bine a si zis , această euforie trebuie gestionată cu cap! Ca dovadă noi, după ce ne-au laudat toți analistii, specoalistii, si ne-au adormit antrenorii echipelor adverse cu laude, acum am aterizat pe pământ, că ne credeam Liverpool-ul româniei, dar ne-am lovit rau de tot , nu va fi usor să ne revenim! Dacă invingem Petrolul miercuri, atunci poate ne revine si moralul, dacă ne bat si ăia după ce nici nu s-au pregatit normal cateva zile , atunci nu merităm liga întâi!

    0
    0
  6. Lincar a avut o singură tactica, ori la bal ori la spital. El a spus inainte de meci ca la Arad e greu sa scoti puncte. I-a iesit, far cu riscuri mari. Putea si pierde la scor. Competitia devine interesanta, celelalte echipe nu pot sa jubileze pt ca Turis s-a inscris la locul 2. Asa că…va fi interesant. Uta ttebuie sa bata Peteolul si Rapid, adică cele cu injumatatirile. Capul sus băieti si victorie miercuri.

    0
    0
  7. Cu public în tribune fundașii și portarul sunt convins că aveau intervenții mai,, concentrate”, acum s_a văzut ce rol important are publicul! Ilie cred că ar trebui lăsat pe bancă, Crișan dacă tot a fost adus merită o șansă, mai ales că se pare că suferim la fazele fixe, și Ripensia a avut 2 ocazii mari și doar cu noroc nu am luat gol atunci! Tot de lângă Ilie a dat basarabeanul ăla de la Ripensia de doua ori cu capul! Încă suntem favoriți, dar nu suntem cei buni cum credeam, echipele sunt valoric sensibil egale, o gafă sau o sclipire de moment poate face diferența. Dacă nu promovam acum nu cred că o vom face curând, anul viitor vine Craiova și Reșița cu Pelici, U Cluj, Farul, ar fi păcat sa ne inecam acum ca țiganul la mal..

    0
    0
  8. Cu PETROLUL trebuie castigat meciul, UTA. nu isi mai poate permite pasi gresiti mai ales ca, petrolistii sunt in dedringolada si cu multi jucatori de baza carantinati !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button