UTA Arad

Susținătorii UTA-ei din Piața Avram Iancu, de la extaz la agonie



Epidemia de coronavirus și urmările sale au penalizat-o drastic pe UTA. Ieșită din ritmul competiției și fără suporteri alături, „Bătrâna Doamnă”, echipa fanion a Aradului a capotat la primul meci din play-offul ligii secunde și își pune în joc locul promovabil.

Totuși, fanii au încercat să-și demonstreze atașamentul față de culori și sprijinul pentru echipă chiar și în ziua partidei cu Turris Turnu Măgurele. Aproximativ 30 de fani din galeria „roș-albă” și-au așteptat favoriții la intrarea pe stadionul „Motorul” și au scandat, au cântat și au aprins torțe și fumigene.

Apoi, ultrașii utiști s-au deplasat spre Piața Avram Iancu, unde au făcut joncțiunea cu alte sute de susținători ai echipei lui Balint, sosiți să vadă pe ecran mare transmisiunea în direct a partidei din Aradul Nou. Clubul UTA și Primăria și-au unit eforturile pentru ca cel puțin 500 de fani ai echipei arădene să profite de beneficiile legii privind asistența maximă de la spectacolele publice.

Au dotat jumătatea de Piață dinspre Art Cafe cu scaune de plastic, plasate la cel puțin 1 metru și jumătate între ele, toate fiind ocupate până la ora primului fluier al partidei (17,30). Reprezentanții galeriei utiste au stat în picioare, în spate și au dat tonul scandărilor, scandări pe care le-au auzit și Cipri Rus și colegii lor cu puține secunde înainte de a intra efectiv în luptă cu teleormănenii.

Inutil să mai spunem că publicul din centrul Aradului au trecut la extaz la agonie. S-au bucurat sărind de pe scaune pentru golurile lui Moise, Buhăcianu și Bustea, însă la final nu le-a venit să creadă că echipa favorită nu s-a ales cu niciun punct.

Dincolo de rezultatul negativ sau a faptului temperatura nu a fost prea prietenoasă într-o Piață fără prea multă umbră, condițiile de transmisie și sonorizare au fost bune. Cel mai probabil, miercuri, 15 iulie, când e programată restanța cu Petrolul, acțiunea se va repeta, cu speranța unui deznodământ fericit patru stații de tramvai mai încolo, pe arena „Motorul”, din Aradul Nou.









4 comentarii

  1. Vreau sa multumesc clubului si CMCA pe aceasta cale!Excelenta organizare!Simplu..,fara complicatii,incepand cu rezervarile de locuri…Lumea a respectat cerintele!Nu si-au mutat scaunele,nu s-au inghesuit,nu s-au facut gramada la golurile noastre….Cu toate ca doar in deplasare la Ripensia ne-am mai prajit asa,hidratarea a fost din belsug…pe bani sau gratis….Cred ca Nea Sandu Tamboi a umplut cateva sute de pahare cu apa….fara exagerare…Toaletele publice cum nu am vazut de mult timp…curate,aerisite,igienice….
    Norocul mare ca am fost pe iarba,deci suportabil…
    Regretul nostru mare ramane totusi scorul….Fara lipsa de modestie,Turis a gestionat mult mai bine momentele psihologice,nu altceva si cu tot respectul,Linkar a mutat rapid sistemul de joc,simtind ca apararea noastra se clatina,obosita parca si au simtit ca se poate,ar fi loc…Linkar a simtit ca fundasii nostri Melinte si Ilie sunt neajutorati pe benzi si la ce gafe faceau,era de asteptat….Simo perfect,jos palaria,dar cu ceilalti, nu poti,nu este locul lor…Ce lipsa acuta de legatura ca si Tomozei…
    Cu toate ca ma repet ca si papagalul,banca de rezerve foarte slaba…L-am dorit pe Oroian cat mai repede in teren(nu pot intelege ce se intampla cu Miculescu,depasit,speriat,blocat psihic?),nu a adus nimic Oroian, copil si cine stie cate emotii…Jebari joaca inca prin liga a 4-tra, a dat absolut toate pasele la adversar,rupea inclusiv atacul nostru,frustrat,faulturi fara rost…Fara jena,in locul lui Mister Balint,il scoteam urgent…Fara nici o jena…
    Eu,probabil cel mai mare contestatar al lui Ionita,l-as fi introdus mai devreme…Cipri nu mai putea..
    Din ce cauza spun ca la Oroian este o teama de raspundere?Pai cand ai ocazia,nu iti mai potrivesti mingea de 10 ori,pasi in plus…ca sa se mai arunce fundasii in fata sutului…
    Gata,sa uitam totul cat mai repede….Atitudinea mi-a placut maxim,dar Mister Balint trebuie sa isi asume greselile personale,tactice…A mutat gresit si Linkar mult mai bine,nu are rost sa ne ascundem dupa degete…

    0
    0
  2. Da…am avut emotii si iar ne-am prajit ca si in deplasarea de la Ripensia….Unicul vinovat a fost Balint(sa nu ne ascundem dupa umbre) si trebuie sa-si asume asta,a vazut ca fundasii centrali,Melinte si Ilie erau din alt film,total depasiti de situatie si ca si niciodata Iacob foarte nesigur pe el…Am vazut cu totii ca Haita se juca cu ei,tracasandu-i,cand din dreapta,cand de pe stanga,arand tot terenul…Un copil de 20 ani,care timp de 99 minute a fost peste tot…servant,marcator..Noi suntem tampiti,nu ne pricepem la fenomen fotbal,dar stiam ca trebuie blocat cumva acest Haita,doar Balint si Panzaru nu stiau???
    Muti imediat cand vezi ca adversarul iti domina mijlocul si castiga posesia,vin peste tine..Linkar a mutat rapid si a schimbat sistemul,strigator la cer,chiar si comentatorii Digi au observat asta.. doar Balint nu, repetent,ramas in urma…Intra cu rezerve,mai obosite decat titularii….
    Linkar a mutat doar jucatorii in alt sistem dintr-un 3-5-2 ciudat, cu jucatori elastici pe benzi(cine mai joaca asa ceva?) intr-un 4-4-2 mult mai ofensiv…A simtit greseala si a vazut ca se poate….
    Balint corigent maxim si trebuie sa recunoasca asta…Aici ne-au prins….Balint a crezut ca Turis se vor multumi cu un egal,pe care si noi ni l-am fi dorit la o adica…Abordare gresita,total….
    Inca nu este o tragedie,daca se invata din asa ceva,altfel e bai mare..

    0
    0
  3. O fi scris ca UTA sa promoveze ,cum au intuit multi,la potou cu avans minim !! Suporteri de o seara. și-au, luat înapoi adjectivele măgulitoare. Fotbalul e și suferință ! Bucuria victoriei are preț de aur . Ca. o fătuca frumoasa ,UTA ,a fost surprinsă dezbrăcată !!!! Natura mai arata și așa . Susținătorii adevărați fac zid în jurul ei . La următorul meci altfel vor sta lucrurile. Trenul promovării e încă în gara Arad !!! Hai UTA. !!!

    0
    0
    1. @ Ionescu Gavrila,cu toata stima si respectul fata de dvs,dupa deciziile date,UTA nu numai ca nu este in gara,ci nici macar in triajul garii…Asa sa ma ajute Dumnezeu pe mine,cum vreau sa promoveze UTA…Se fac greseli enorme(STIUTE,ASTEPTATE),si datorita sforilor trase,TAS,etc….Banuiam si presimteam acest fapt…Nu vezi un offside,un hent,lasi jocul sa continue ca avantaj,pe fault invers la Miculescu, pe un contra atac…Arbitrul te opreste din faza de gol,acoperit de regulament….Opreste jocul pe faza de atac la Buhacianu,plecat glont,fluiera si opreste pentru hidratare?Dai un Penalty,clar,nu contest si ulterior Ionita luat cu coasa,nu se pune?Despre ce discutam?
      Interesele sunt altele….Rapid,Petrolul….Totul este comercial …prime-time de vanzare,pe sponsori interesati major….Aici se pune…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button