UTA Arad

A cerșit pentru UTA și a iubit câinii: Gheorghe Schill a plecat dintre noi la vârsta de 77 de ani

Echipa fanion a Aradului se desparte de unul dintre cei mai vechi susținători ai săi. Figură publică, Gheorghe Schill a încetat din viață la vârsta de 77 de ani, lăsând în urmă multe regrete în special din partea iubitorilor de câini, pe care i-a sprijinit timp de 30 de ani din calitatea sa de președinte al Asociaţiei Chinologice Române filiala Arad.

Legătura sa cu UTA a început în 1964, când s-a angajat ca și grafician la fabrica lăsată moștenire de baronul Neuman. A lucrat aici până în 1970, dar relația sa cu emblema orașului a rămas mereu vie. A asistat de pe marginea arenei din Calea Aurel Vlaicu la împlinirea celei a 8-a minune a lumii, eliminarea olandezilor de la Feyenoord din Cupa Campionilor Europeni de generația lui Domide, Brosovszky sau Dumitrescu, dar s-a bucurat și pentrul ultimele două titluri cucerite de Campioana Provinciei.

Apoi, după Revoluție, mereu a dat o mână de ajutor în momentele de cotitură. Mai întâi în anul 2002, când UTA promovase în Liga 1 sub comanda lui Ionuț Popa și arena „Francisc Neuman” necesita urgente lucrări de modernizare. 4 ani mai târziu l-am întâlnit și lângă Tiberiu Dekany, care, într-o conjuncutură foarte grea, acceptase funcția de președinte al clubului din partea autorităților locale. Clubul avea grave probleme financiare și, de altfel, în vara lui 2006 avea să și retrogradeze în Divizia C, de unde a fost preluat și promovat direct în „A” de Nicolae Bara și Sandu Ion.

După ce gruparea „roș-albă” lua din nou apă, fiind părăsită de finanțatori și autorități, într-o întâlnire cu suporterii arădeni avută în 2008, Dekany sublinia următoarele: „Am făcut parte, împreună cu Gheorghe Schill, din echipa de cerşetori ai Aradului”, referindu-se – bineînțeles – la goana după resursele financiare necesare menținerii în viață a UTA-ei, în sezonul 2005-2006. Și tot la acea întâlnire, ca un romantic incurabil, Schill își manifesta public nemulțumirea: „A fost o ruşine când la aniversarea lui Iosif Petschovski nu a participat niciun jucător sau oficial al clubului”.

Gheorghe Schill vorbea mereu cu emoție în glas despre UTA și până la urmă avea toate motivele din lume. A fost unul dintre cei norocoși, care au asistat la vremurile de glorie a „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc în Aradul său de baștină. Nu a avut chiar caracterul dur, tăios al unui neamț get-beget, ci era un gigant ce ardea pentru marile pasiuni ale vieții sale, UTA și câinii.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Anuțul  Asociaţiei Chinologice Române filiala Arad:

”Consiliul Director A.Ch.R. va aduce la cunostinta cu profunda indurerare trecerea la cele vesnice a Dlui. Gheorghe Schill, presedintele Asociatiei Chinologice Romane a jud. Arad, fost coordonator C.O.R., fost membru in Consiliul Director. Un mare pasionat si iubitor al sportului canin, Dl. Gheorghe Schill a fost unul dintre promotorii neobositi ai chinologiei in Romania. A fost unul dintre cei care au reinfiintat asociatia nationala in 1969 si a fost mereu implicat in dezvoltarea acestui hobby nobil. Consiliul Director transmite condoleante familiei indurerate. Dumnezeu sa-l odihneasca”, transmit reprezentanţii Asociaţiei.

Comentarii Facebook

3
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close