Arhivă articole

Ildy Nagy, la a cincea aventură în „galben-albastru”: „Experiență și valoare din partea unei arădence”

După „înghețarea” stagiunii baschetbalistice, Ildiko Nagy s-a întors acasă, la Arad, unde formează de ceva ani o familie cu Marius Mârne, fostul portar al echipei UTA. Conducerea FCC Baschet Arad a contactat-o imediat pe experimentata baschetbalistă și a convins-o să joace din nou în „galben-albastru”.

Înțelegerea a fost parafată după ce contractul pivotului de 1,88 metri cu Sepsi Sfântu Gheorghe a expirat, așa că putem vorbi de o primă achiziție pentru sezonul 2020-2021 pe malul Mureșului. „Am bătut palma cu Ildy profitând și de faptul că și-a dorit mult să revină acasă, la Arad. Aveam nevoie de o baschetbalistă de valoarea și experiența unei arădence, așa cum o considerăm pe Ildy mai ales după căsătoria cu Marius. E un important punct de plecare în campania de achiziții ce urmează și la care lucrăm zi de zi. Sigur, e foarte important ce se va întâmpla la sesiunea a doua de proiecte, căci clubul nostru depinde aproape în întregime de finanțarea din banii Primăriei”, ne-a declarat Marcel Urban, managerul deținătoarei bronzului în ultimele două ediții e Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Nsăcută la Târgu Mureș, Ildy Nagy – Mârne a jucat pentru prima oară la Arad între 2002 și 2004. Apoi, în cele trei sezoane jucate între anii 2005 și 2008, baschetbalista a cucerit două titluri de campioană și unul de vicecampioană cu ICIM Arad. Cel mai bun sezon al ei petrecut în maieul galben-albastru a fost cel din 2010-2011, când a câștigat trei trofee cu echipa arădeană: titlul, Cupa României și Liga Europei Centrale. A urmat perioada 2014-2018 pentru un total de 12 sezoane la echipa de pe Mureș

Nagy are la activ și 49 de selecţii în echipa naţională a României și și-a mai trecut în cont cu formția arădeană și o nouă Ligă a Europei Centrale, în 2015.

Pe lângă noul pivot al FCC Baschet Arad, de campioana României, Sepsi, s-au mai despărțit în această vară alte două baschetbaliste importante. Este vorba de despre Chrissy Givens, care se retrage din activitate și Nora Demeter, care va juca la Pecs, în Ungaria.

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.