UTA Arad

Ioniță: „S-a văzut schimbarea de la pauză, trebuie să jucăm ca niște campioni”





După două succese cu 3-0, UTA nu a mai putut trece de Petrolul și în play-offul ligii secunde. Mai mult, arădenii au făcut poate cea mai slabă repriză din „gestiunea” Laszlo Balint, fără a avea nicio ocazie clară de gol.

Lucrurile s-au mai îndreptat după pauză, când, coincidență sau nu, pe teren au apărut Alex Ioniță și Alex Oroian, care i-au înlocuit pe Cipri Rus și David Miculescu. Ioniță chiar a dat pasa de efect pentru pătrunderea lui Buhăcianu, fază la care s-a dictat penalty-ul din care a egalat Moise. „S-a văzut schimbarea de la pauză, pentru că atât eu cât și Oroian ne-am dorit să demonstrăm că merităm să jucăm titulari. Și cred că așa trebuia să începem meciul și nu aveam probleme astăzi”, a considerat experimentatul atacant, care a trecut în cariera sa și prin Bundesliga, la FC Koln.

Considerațiile lui Alex Ioniță despre ceea ce ar trebui să se întâmple în „alb-roșu” au mers mai departe. „Ar trebui să conștientizeze toată lumea din vestiar că, dacă vrem să fim campioni, trebuie să arătăm și să jucăm ca niște campioni. Ne-au prins bine aceste prime două meciuri, mai ales că nu am avut amicale. Cel puțin din ce am văzut eu din tribună în prima repriză se vede o creștere în jocul nostru. Nu e problemă că jucăm luni la Mioveni, trebuie să fim pregătiți. Toate meciurile sunt importante, sunt cinci finale, nu mai contează cu cine joci. Toate echipele sunt de valoare apropiată, face diferența mentalitatea și cine își dorește mai mult să câștige”, a adăugat „vârful ” de 30 de ani.

1142 de minute a apărut Ioniță pe gazon pentru „roș-albi” în actuala stagiune a ligii secunde, trecându-și în cont 5 goluri și 7 assisturi.

FOTO: Ciprian Petcuț









4 comentarii

  1. Fotbalist înseamnă să fi dublat și de un atlet .Pregătirea fizică și forma de joc au luat-o chiar înaintea pregătirii tehnice Ce sa mai înveți un jucător de 26 de ani cu 16 de fotbal ?? Dacă ar fi vorba și de schemele de la secundul de pe margine ,când sta cu pozele in mana sa explice noului intrat ce va juca ,cum e la Liverpool ,atunci pe ai noștrii ii bagi de tot în ceata. !! Le ceri o viața sportivă și implicare maxima la joc Ei oscilează dramatic aici . De aceea sunt trimiși mereu acasă ,din străinătate cu bilet de tren clasa II !!!

    0
    0
  2. După înfrângerea cu Turris am spus că nu pierdem cu Petrolul și batem la Mioveni, mizând pe o creștere de la meci la meci care la noi ar fi întârziată față de celelalte echipe din cauza lipsei amicalelor. E îngrijorător faptul că, dincolo de micul progres reprezentat de punctul cucerit (care e mai mare decât pare la prima vedere ținând cont de particularitățile play off-ului și de celelalte rezultate înregistrate până acum) nu am crescut cu nimic față de meciul cu Turris. Tactic încă nu stăpânim jocul decât pe mici bucățele din timp, tehnic facem erori, fizic am terminat benzina prin minutul 70 iar mental pare că nu avem siguranța unui lider. În plus avem câțiva băieți care clar au o problemă de formă sportivă. Din perspectiva rezultatelor și a clasamentului stăm încă bine, n-am frisoane. Dar trebuie să începem să jucăm ceva. Nu sunt absurd, știu că nu avem cum să arătăm la fel ca înainte de întreruperea campionatului, dar pentru a ne păstra avantajul avem nevoie de un progres în joc la meciurile următoare altfel stăm la mila sorții. Sper ca antrenamentele de săptămâna asta plus posibilele, probabilele forțe proaspete în primul 11 să ne aducă această capacitate de a tranșa promovarea noi înșine fără a ne mai uita la jocul rezultatelor. Orice-ar fi… Hai UTA! Până la capăt!

    Legat de subiectul acestui articol: Ioniță a intrat cu Turris și a avut o bară. Ieri a intrat și a dat pasa (de fotbalist) la faza penaltyului. În ambele meciuri a fost un progres față de Cipri Rus care pare că trece printr-o criză de formă sportivă. Nu îmi permit să-i dau sugestii lui Gyuszi Balint dar strict prin prisma a ceea ce am văzut pe teren, l-aș vrea pe Ioniță în primul 11 la Mioveni. E un fotbalist care poate nu se vede atât de mult comparativ cu Buhăceanu dar care are capacitatea tehnică și experiența ca oricând să ”inventeze„ un moment care să creeze pericol pentru poarta adversă.

    0
    0
  3. Toate meciurile din acest ply off sunt de 1 x 2, sunt toate echipele echilibrate valoric si nu se poate spune de niciuna dintre echipe ca sunt dinainte castigatoare fie ca joaca acasa s-au deplasare deoarece tribunele sunt goale fara spectatori si oricare dintre echipe poate fi castigatoare !!! Totul tine de mental , daruire, ambitie si inteligenta pe teren a fiecarui jucator. Eu sper ca toate aceste calitati lipsite din ultimile doua meciuri sa se implineasca si UTA sa treca cu bine examenul de la MIOVENI !!! FORTA UTA UTA UTA. HAI BAIETII !!!

    0
    0
    1. Asa ar trebui sa fie @Nelu Targoviste…dar ce te faci atunci cand nu iti recunosti jucatorii,acei gladiatori care se jucau lejer in teren propriu,jucand calm,dezinvolt, cu Iacob,cu joc de picioare foarte sigur pe el,pornind calmi si cu rabdare constructia de jos,prin mijlocasi,acelasi portar fost foarte sigur pe el,care acum tremura in spatele lui Melinte si Fl.Ilie si respinge mingi in fata…Tie Nelule,ti se pare normala aceasta schimbare totala?
      Dar jocul unora?Doriti sau nevoiti de regulament?
      Mergeam la meciuri,ca si la spectacol,fara emotii,doar scorul victoriei era necunoscuta matematica….Acum am din nou emotii mari….Repet ostentativ…nu critic,ci realist….Ceva se abordeaza total gresit,nu stiu ce si nu e treaba mea….Unii gafeaza maxim si ar trebui sa priveasca urmatorul meci la televizor…..Nefiind amicale,nici experiente nu poti sa faci…Ceva nu se leaga,ceva nu functioneaza faptic…
      Deocamdata privim de sus clasamentul….nici altii nu sunt Supermeni,se pare…dar sa nu ne bazam pe astea….Om trai si vom vedea….

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button