UTA Arad

Balint, după prima victorie a UTA-ei în play-off: „Victorie imensă, clasamentul spune că suntem principala candidată la promovare, dar vreau să-mi țin elevii în priză”





Bornă importantă în drumul spre barajul de promovare în Liga 1, din vara anului 2016, Mioveniul i-a surâs încă odată „Bătrânei Doamne”. Arădenii s-au repliat după eșecul cu Turris și remiza cu Petrolul și pleacă cu trei puncte imense de pe „Orășenesc”, iar locul din elita fotbalului românesc e tot mai sigur. Dacă bat Rapidul acasă peste 6 zile, „roș-albii” împlinesc visul de 12 ani al suporterilor celei mai titrate grupări din Provincie.

Revenind la disputa de astăzi, Ursu, cu minute după primul fluier și Cipri Rus Rus (din penalty), cu 4 minute înainte de ultimul fluier, au fost cei care au concretizat pe tabelă munca fotbaliștilor arădeni în fața unui adversar incomod, care a avut ocaziile sale, două-trei chiar importante la poarta lui Iacob. „E o victorie imensă, vreau să-mi felicit băieţii pentru că am depăşit un moment dificil, care arată puterea acestui grup. Chiar dacă am suferit în acest meci şi am fost obligaţi să cedăm iniţiativa,am reușit să obținem ceea ce ne-am propus. Nu am făcut cel mai strălucit meci, însă ne interesa foarte mult rezultatul. Mă bucur că am reuşit să corectăm destul de multe probleme în ceea ce priveşte faza defensivă, chiar dacă în prima repriză am avut momente în care am arătat vulnerabilitate. Însă, una peste alta, sunt trei puncte extraordinar de mari, mai sunt 6 în joc, uşor, uşor sper să mergem către obiectiv”, a declarat imediat după meci, la microfonul Digi Sport1, Laszlo Balint.

Ca și cu Turris, utiștii au început în forță, cu gol marcat în primele 5 minute, după care au cedat inițiativa adversarului. „Este a doua oară în acest playoff când începem foarte bine, iar mai apoi am făcut pasul înapoi deşi nu asta ar fi trebuit. Nu mai contează, una peste alta importante sunt punctele, eficienţa şi pragmatismul. Am reuşit să ne închidem destul de bine și am mai marcat pe final pentru siguranță”, a  mai comentat antrenorul arădenilor.

După succesul din județul Argeș, „Bătrâna Doamnă” a redevenit mare favorită la un loc sub soarele Ligii 1. „Dacă ne uităm pe clasament, UTA e principala favorită la promovare. Însă, dar dacă ne uităm la desfăşurarea de până acum a playoff-ului îmi doresc să fiu echilibrat. Vreau să îmi ţin băieţii în priză pentru că ne aşteaptă un meci foarte greu duminică, cu Rapidul şi chiar ne dorim să tratăm serios acel joc şi să îmbunătăţim şi calitatea jocului. Până la urmă, deşi punctele sunt extraordinar de valoroase, eu îmi doresc ca şi echipa să arate consistenţă, personalitate, tupeu şi valoare pentru Liga 1”, a concluzionat Balint.

UTA a plecat imediat spre casă și de miercuri va pregăti ultimul meci de pe teren propriu în play-offul ligii secunde. „În sfârșit avem frunțile descrețite, atfel va fi drumul lung pe care-l avem de parcurs. Vom savura această victorie, dar după ziua liberă de mâine vom începe să pregătim foarte serios meciul cu Rapidul. Nu facem calcule, ci ne dorim să lucrăm pe aceeași mentalitate de câștigători, să avem o exprimare în joc și mai bună și atunci va veni și rezultatul”, a conchis „principalul” arădenilor.

19 comentarii

  1. Așa trebuie să vorbească un mare antrenor! Întregul meu respect domnului Balint. Și o lacrimă dureroasă în amintirea lui Ionuț Popa. Cine știe, poate zâmbește de unde se află… Fie-i veșnică amintirea.

    0
    0
  2. Un joc solid cu atenția la cote maxime și rezolvări cerebrale ,,Asta e UTA” au spus cu siguranță și privitorii neutrii . Spre bucuria unei galerii arădene descumpănite de o intrare modesta in competiție. UTA a respectat prea mult jocul de conivență a oaspeților Aradului Ieșind ,,afara” a pus mâna pe bagheta de dirijor Ca ,,impatimit” de UTA am mai găsit un ,,atu” la acest joc. !! Trădată de sinteticul de la Motorul echipa si-a regăsit echilibrul și plăcerea de a juca pe…. iarba Mioveniul !!! Pe această suprafață a fost gândită echipa !! FORZA. UTA !!

    0
    0
  3. Victorie importantă UTA promovată 90%,dar pt Liga I trebuie aduși jucători . In mare parte lotul este format dar mai trebuie 3-4 jucători peste ce avem noi, în mod special mijlocași de creație. Vine Rapidul la Rad ,UTA ,va bate Rapidul greu dar íi va bate ,dacă nu vor interveni FRF pe lîngă fluierași .

    0
    0
    1. Pana acum ai tot zis ca UTA nu promoveaza, ii faceai pe baieti numai rahat, trebuie sa ai tupeu acum sa apari din nou aici.
      Lingaul lui martianu, tot lingau ramane.

      0
      0
  4. Până la promovare ne așteaptă duminică un meci important, dincolo de miza punctelor.
    Pentru istorie, suporteri, orgolii, bateți frații violeților astfel ca sărbătoarea să fie dublă.

    0
    0
  5. uta ii ca masina disel se incalzeste mai greu ce ma bucura ca marcam meci de meci cine stie poate dupa 2-0 cu mioveni urmeaza 3-0 cu rapid imi doresc enorm de mult sa ii batem pe mitici forza uta

    0
    0
  6. UTA. este ca si promovata , si un meci egal cu Rapidul ii convine UTA-ei dar normal UTA trebuie sa ii bata pe imfumuratii de la Rapid !!! Normal ca odata promovata, UTA. mai are nevoie de 3-4 jucatori cu experienta de liga1a mai ales pe posturile de mijlocas si inca un atacant langa Buhacianu. In rest, BRAVO BAIETII, BINE BAIETII !!!! FORTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
    1. Domnul Nelu, cu tot respectul, nu-i acum momentul să schimbăm jucători și să facem lotul pentru prima ligă.
      Sunt jucători care sigur nu se vor regăsi in lot pentru sezonul viitor dar merită respect pentru că au pus umărul la promovare.

      0
      0
  7. CUCULE !!! Acuma asta este , a zis si DASCALU la suparare nu trebuie dramatizat ca, si el tot cu UTA tine si chiar daca critica sufletul lui este tot la UTA !!! HAI SA NE BUCURAM IMPREUNA DE ACEASTA PROMOVARE MULT RAVNITA DUPA ATATIA si ATATIA ANI DE SECETA SI SA LASAM SUPARARILE SA SE EVAPORE SI SA NE BUCURAM DE PREZENT !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0
    1. Vezi de Chindia ta și îl poți lua și pe Dascălu la voi.
      Azi nu va deranjat nici un jucător perversilor?!

      0
      0
      1. @Iulius….eu sunt obiectiv….Nelu Targoviste(si fratele geaman,Florin) sunt fani UTA,decand nu stiau bine sa scrie,tatal lor fiind soldat pe aici,prin judet in vremuri demult apuse…..Na…..ca nu tine cont de anumite probleme vazute si se arunca in neant….poate prea infocat in predictii,asa cum o facea intempestiv cand UTA era gata sa se intoarca in Liga a 3-a,este o alta pagina….
        E targovistean nativ si nu ai voie sa scrii urat despre Chindia….Pentru ca echipa targovisteana nu a avut acelasi noroc…debandada prin care noi,vechii UTA-isti am trecut si nu ne mai dorim sa o repetam,este prezenta la ei…
        Sigur ca il doare sa scrii urat despre Chindia…dar ia pune-l sa aleaga intre UTA si Chindia….Si pe mine m-a suparat o singura data…dar acum ce facem?Blamam echipa targovisteana care in tur parea solida,cu jocuri bune?
        Ar fi ca si cum ai pune o mama,sa aleaga intre doi….
        Ce legatura ar avea una cu alta?

        0
        0
  8. DANE , depinde de BALINT ce decizii va lua. Daca el va considera ca nu este nevoie, OK. dar ma indoiesc in privinta asta ca nu o va face !!! Eu nu am zis ca, va umbla la toti jucatorii care au dus greul dar cateva plombe vor fi propuse de bunul sau prieten si el tot utist inflacarat APOSTU !!! Iti urez sanatate si respect !!!

    0
    0
  9. Felicitări domnule Balint pentru alegerile făcute în alcătuirea echipei dar și în schimbările făcute,in special plusul cu care a intra căpitanul l-aș remarca, normal că miza partidei ți-a arătat și anumite probleme care le avem,atât pe construcție cât și pe faza defensivă dar știu că odată promovați vei știi ce și cum sa ridici nivelul de exprimare al echipei, baftă cu Rapidul,ar fii frumoasa o victorie care sa încununeze munca unui sezon cu de toate….hai UTA!!!!

    0
    0
  10. Doar in locul lui Mister Balint sa nu fii in aceste meciuri…dar se pare ca jucatorii au inteles multe….Exact cei considerati vulnerabili contra Turis si Petrolul,au aratat total altceva,apararea a fost de baza si Iacob din nou prezent,asa cum il stiam…..Total diferit….Rezervele au adus prospetime,un plus….in sfarsit…
    Un plus pentru Simo,remarcat clar,de departe….de data aceasta foarte sigur pe el!
    Felicitari Miculescu,intrat foarte bine….cu totul altceva…
    La Multi Ani Florin ILIE!Tic-Tac,fara greseala!
    Ionita…..tu vrei neaparat sa ne contrazici….si ma bucur enorm ca o faci….Vreau sa ne contrazici mai departe si sa ne readuci la aplauze sincere,nu numai pe mine….Volum fizic,asa cum spuneam mereu,nu pierzi dueluri si greu ti se ia mingea….Si cand mai ai si sclipire de pasa de gol….10 cu plus astazi..Sa tracasezi fundasii….Ai spus tu Ionita ceva real…..Tu cu Oroian….experienta ta si manzul acesta…tandem….
    Hai baieti….mai putin!
    Drum bun spre casa si aveti grija de voi!

    0
    0
  11. Antrenorii si echipele de calibru mai inalt,
    primesc goluri putine, fiind prima conditie
    a eficientei in fotbal.
    Oricum, chiar daca pierzi un meci, sa fie totusi dupa
    un joc bun, evident ca echipa merita aplauze, alaturi de adversar,
    din partea fanilor ei ! Insa victoriile asociate si cu un joc
    frumos raman bucuria si eficienta maxima. Succes UTA.

    0
    0
  12. „Totul e bine, cand se termina cu bine”
    Mai sunt doua FINALE, in care stralucirea va veni si din frumusetea jocului prestat, se va vedea bucuria de a juca fotbal, deoarece ne-am descatusat.
    Felicitari tuturor ce fac parte din acest club minunat, numit UTA!
    Claudiu Niculescu spunea inaintea meciului cu noi : ” UTA este ca o fiara ranita „, mare dreptate a avut, deoarece a fost adus la tacere dupa ce si-a vazut echipa scotand mingea de doua ori din propria poarta.
    Dan Alexa spunea dupa meciul cu Turris : ” Nu ii vad bine pe cei de la UTA „…Haideti sa nu il contrazicem nici pe el, dupa meciul cu noi de Duminica, Rapid sa fie atat de jos in clasament incat, sa nu ne vada bine nici cu binoclul! 🙂
    Mai vrem astfel de bucurii imense !!!
    HAI UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button