Baschet

FCC Baschet Arad va avea doar șase adversari în noua ediție a Ligii Naționale, Târgoviște încă tremură pentru locul ei





Federația Română de Baschet a anunțat echipele care s-au înscris în Liga Națională de baschet feminin, pentru sezonul 2020/2021. Față de stagiunea trecută, când au fost 13 combatante, acum sunt doar şapte la număr, di n rațiuni financiare. Prim-divizionarele pentru ediția de campionat 2020-2021 sunt: ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, CSM Satu Mare, FCC Baschet Arad, CSM Târgoviște, Olimpia CSU Brașov, Universitatea Cluj şi Agronomia București , adică exact formațiile calificate în play-off-ul sezonului trecut, plus Agronomia, penultima în grupa valorică B. 

Dintre acestea, doar şase sunt eligibile în acest moment, asta pentru că CSM Târgoviște este sancționată de FIBA și va putea participa în noua ediție de campionat doar dacă achită amenda de 10.000 de franci plătită de FRB și datoria către Ivanka Matic.

FRB a anunțat că va aplica decizia Consiliului Director din data de 9 iulie, urmând să se reînființeze și Liga 1, cu taxe mai reduse pentru celelalte cluburi, cu bugete mici. Pentru acest eşalon, perioada de înscriere este 1-5 august.  Perioada de transferuri începe în 3 august și se încheie cu trei zile înaintea primului meci.

În 24 august vor fi validate echipele, iar o zi mai târziu va avea loc tragerea la sorți pentru sezonul regulat din LNBF. Campionatul începe în 3 octombrie, iar în 7 și 14 octombrie sunt programate partidele din primul tur al Cupei României.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button