29/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Balint, după promovarea cu UTA în Liga 1: „Au fost momente în care ne-am clătinat ca grup, acum vrem să sărbătorim două-trei zile alături de suporteri”

De la Ambulanța de care se temea după meciurile cu Turris, Petrolul și Rapid, Gyuszi Balint a fost luat pe sus de elevii săi la finalul meciului de la Pitești. 1-1 a fost rezultatul care o promovează pe UTA, după 12 ani, pe scena primului eșalon, iar antrenorul „Bătrânei Doamne” realizează prima sa performanță notabilă din cariera sa. Iar satisfacția este cu atât mai mare cu cât a realizat-o la cârma uneia dintre echipele ce i-au marcat și drumul ca fotbalist și pentru niște suporteri care l-au apreciat și pe „dreptunghiul verde” sau copiii lor.

Primul gând al lui Balint după obținerea rezultatului maxim stagional în „alb-roșu” s-a îndreptat spre familia sa, care era un munte de durere după eșecul de acum o săptămână, cu Rapidul, iar acum se simt împliniți alături de Gyuszi. „În primul rând vreau să le mulțumesc celor două persoane extrem de importante în viața mea, soția mea, Claudia și fiului meu, Eric. Medalia asta este pentru ei, știu cât de mult m-au susținut și cât de mult au suferit alături de mine. Tocmai de aceea, le mulțumesc că sunt în viața mea și sper să trăim cât mai multe momente de acest gen în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat”, a spus la microfonul Digi Sport tehnicianul arădenilor.

UTA a și primit trofeul de campioană a Ligii a 2-a din mâna lui…Andrei Prepeliță, căpitanul Argeșului. Respectând protocolul medical, oficialii FRF au lăsat medaliile și tricourile pe masa special amenajată, iar de acolo căpitanul arădenilor, Cipri Rus, le-a împărțit colegilor și celor din stafful tehnic și medical. La final, Gyuszi Balint și Rus s-au…medaliat reciproc, după care a urmat poza oficială cu mult râvnitul trofeu. „Cinci meciuri cât cinci ani, un play-off incredibil. E foarte bine că, chiar dacă am trecut prin momente dificile, am reușit să terminăm exact acolo unde am fost înaintea întreruperii campionatului. Am avut momente în care efectiv ne-am clătinat, dar forța acestui grup a ieșit până la urmă la suprafață și astăzi în condiții de presiune foarte mare, atât pentru noi cât și pentru Pitești, ne-am atins obiectivul. Au fost momente dificile pentru grupul nostru, pentru că exprimarea noastră în teren nu a fost cum trebuie. Principiile fundamentate nu ieșeau la suprafață așa cum ne-am fi dorit și au intervenit problemele și rezultatele mai proaste. Dar, am gestionat până la urmă bine totul, am în vestiar niște jucători valoroși, experimentați. Am știut să ne adunăm și să ne acceptăm greșelile, toată lumea a greșit – de fapt – în acest play-off. Azi ne bucurăm că am reușit să promovăm și, mai mult, să terminăm pe primul loc acest sezon extraordinar de nebun”, a spus la finalul partidei de la Pitești Laszlo Balint.

Și după ultima rundă a play-offului, echipele gazdă au rămas fără victorie. Au fost în total 15 partide încheiate ori cu rezultate de egalitate, ori cu succese ale echipelor vizitatoare. „Totul a fost anormal în acest play-off, de la modul în care s-a stabilit să jucăm…În fine, nu mai are rost să dezgropăm trecutul, dar vedeți și dumneavoatră, lipsa suporterilor pentru niște echipe obișnuite cu aportul important al acestora la meciurile de acasă și vorbesc despre noi, UTA, FC Argeș, Petrolul sau Rapid, s-a resimțit din plin. În plus și presiunea rezutatelor și-a spus cuvântul. Prea puțin ne-am asumat cu toții riscuri, echipele nu prea s-au desfăcut, știind că orice punct pierdut poate conta la final”, a adăugat fostul fundaș.

Ce urmează pentru UTA în Liga 1? „Bineînțeles, după 2-3 zile în care sărbătorim acest succes, pentru că avem nevoie de asta și sper din tot sufletul să putem sărbători într-o oarecare măsură și alături de suporterii noștri, pentru că merită această promovare,  vom creiona strategia pentru sezonul următor. Timpul este scurt și va trebui să facem tot posibilul pentru a fi pregătiți pentru ceea ce înseamnă sezonul de Liga I. Toată perioada aceasta am rămas focusați pe îndeplinirea obiectivului, dar este clar că va trebui să ne scuturăm repede de euforia acestui succes și să acționăm deja pentru Liga 1. Va fi o provocare foarte mare pentru toată lumea din club și e foarte important să parcurgem pașii necesari pentru această strategie cu luciditate și discernământ. După o promovare, primul an este întotdeauna foarte dificil, o adevărată provocare pentru UTA. Cel puțin noi, dar și FC Argeș, pe care o felicit pe această cale, așteptăm ziua în care o să ne putem bucura cu suporterii în tribună. Cred că și în acest play-off am fi jucat meci de meci cu stadioane pline dacă nu era situația cu acest virus”, a mai punctat Laszlo Balint.

FOTO: Viorel Musca (Pitești)

18
1
%d blogeri au apreciat: