Alte sporturi

CN de atletism de copii: Arădeanul Matus e noul campion național la săritura în lungime, medalii de argint pentru Lauric!





Stadionul bucureștean „Iolanda Balas Soter” a găzduit, sâmbătă, etapa finală a Campionatului Național rezervat copiilor I și II, competiție organizată bine de Federația Română de Atletism, în contextul pandemiei de coronavirus și a restricțiilor legate de aceasta.

Fără a avea amploarea edițiilor precedente, din motive legate de demararea tardivă a pregătirilor pentru competițiile oficiale, „naționalele” rezervate sportivilor născuți în anul 2007, 2008 și mai mici s-au desfășurat la următoarele probe: 80 m, 200 m, 300 m, 60 m garduri, 200 m garduri, înălţime, prăjină, lungime, greutate, suliţă, disc, ciocan, triatlon (60 m, lungime, aruncarea mingii de oină).

Proba de săritură în lungime a fost câștigată de un arădean. Robert Matus a sărit 5,65 metri la groapa cu nisip și și-a făcut fericită antrenoarea, pe Olivia Brosovszki, care l-a descoperit la o competiție școlară în urmă cu doi ani de zile.

Dar, Aradul și clubul sportiv CSȘ Gloria mai au și un dublu vicecampion național. Raul Lauric a alergat în 30 de secunde și 31 de sutimi proba de 200 de metri garduri și a aruncat ciocanul la o 38,17 metri distanță pentru două medalii de argint extrem de prețioase.

În fine, Daria Cismaș a ratat la limită podiumul la aruncarea ciocanului, clasându-se pe locuil 4. Antrenorii CSȘ-ul sunt Constatin Miclea și Zoltan Szabo, care vor avea elevii și la naționalele de juniori II și III din următoarele weekenduri.

 









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button