25/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

CN de atletism de copii: Arădeanul Matus e noul campion național la săritura în lungime, medalii de argint pentru Lauric!

Stadionul bucureștean „Iolanda Balas Soter” a găzduit, sâmbătă, etapa finală a Campionatului Național rezervat copiilor I și II, competiție organizată bine de Federația Română de Atletism, în contextul pandemiei de coronavirus și a restricțiilor legate de aceasta.

Fără a avea amploarea edițiilor precedente, din motive legate de demararea tardivă a pregătirilor pentru competițiile oficiale, „naționalele” rezervate sportivilor născuți în anul 2007, 2008 și mai mici s-au desfășurat la următoarele probe: 80 m, 200 m, 300 m, 60 m garduri, 200 m garduri, înălţime, prăjină, lungime, greutate, suliţă, disc, ciocan, triatlon (60 m, lungime, aruncarea mingii de oină).

Proba de săritură în lungime a fost câștigată de un arădean. Robert Matus a sărit 5,65 metri la groapa cu nisip și și-a făcut fericită antrenoarea, pe Olivia Brosovszki, care l-a descoperit la o competiție școlară în urmă cu doi ani de zile.

Dar, Aradul și clubul sportiv CSȘ Gloria mai au și un dublu vicecampion național. Raul Lauric a alergat în 30 de secunde și 31 de sutimi proba de 200 de metri garduri și a aruncat ciocanul la o 38,17 metri distanță pentru două medalii de argint extrem de prețioase.

În fine, Daria Cismaș a ratat la limită podiumul la aruncarea ciocanului, clasându-se pe locuil 4. Antrenorii CSȘ-ul sunt Constatin Miclea și Zoltan Szabo, care vor avea elevii și la naționalele de juniori II și III din următoarele weekenduri.

 

0
0