24/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

UTA – amendată pentru deficiențe în organizare cu Rapidul, Alexa plătește și el pentru incitare

Meciul de tristă amintire cu Rapidul a provocat efecte și la Comisia de Disciplină a FRF. UTA a pierdut acel meci cu 2-1 și a trebuit să meargă după punctul promovării în Trivale, iar acum are de achitat și o amendă de 10 mii de lei pentru deficiențe în organizare.

Observatorul de joc, Daniel Sabou (Zalău), s-a legat de prezența în tribune a unor persoane pe care le-a asimilat suporterilor, dar și a câtorva minori, lucru nepermis de protocolul emis de MTS și Ministerul Sănătății. Totodată, pe final de meci, pe gazon au ajuns câteva obiecte contondente, aruncate dinspre curtea serviceului de unde fanii „Bătrânei Doamne” și-au încurajat favoriții.

Destinatarul acestora a fost Dan Alexa, care i-a incitat pe fani și tocmai de aceea va plăti și el 4540 de lei. Totodată, antrenorul Rapidului va sta în tribună la următorul meci oficial al formației sale, iar clubului giuleștean i se mai aplică și o penallitate sportivă de 570 lei.

Anunțul Comisiei de Disciplină a FRF:

”În baza art. 82/1 raportat la art. 83/2/d și art. 83/7 din RD, AFC UTA Arad se sancționează cu penalitate sportivă  de 10.000 lei. În baza art. 51 din RD se suspendă 1 (un) joc și i se aplică o penalitate sportivă de 4540 lei În baza art. 78/a din RD Fotbal Club Rapid 1923 SA i se aplică penallitate sportivă de 570 lei”

1
4