28/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Maxim 75 de persoane în săli pentru meciurile oficiale de baschet: Teste din 14 în 14 zile pentru FCC Baschet Arad!

La începutul lunii octombrie ar trebui să înceapă un nou sezon din baschetul feminin românesc după o pauză forţată de 7 luni de zile. Pentru organizarea competiţiilor de seniori în sălile de sport, Federaţia Română de Baschet a propus un set de măsuri prevăzute în prezentul Protocol Medical, care au ca scop reducerea la maxim a riscului de apariţie a unui focar de COVID-19 în rândul echipelor. FCC Baschet Arad e direct interesată, cu mențiunea că – bineînțeles – va fi finanțată de Primărie conform Legii 115/2020.

Reluarea competiţiilor de baschet se va face dupa ce echipele participante au avut un program minim de pregătire 4 săptămâni, cu respectarea Ordinului comun al MTS si MS.

Echipele de seniori participante în Ligile Naţionale de Baschet Feminin vor efectua periodic, la fiecare 14 zile, testări RT-PCR Covid-19. Prezentarea echipelor se va face conform protocolului de joc, dar fără interactiune fizică, evitându-se şi ceremonia de strângere de mână între participanţi la inceputul meciului.

Organizatorul va stabili un orar al sosirilor şi plecărilor. Se realizează obligatoriu şi un circuit oficial în sala de sport – intrarea se face pe una dintre porţile de acces, iar plecarea este organizată pe o alta poartă de acces. Sosirea şi plecarea echipelor – cele doua echipe vor ajunge la teren decalat, dupa un orar prestabilit (o diferenţă de 10 minute între ele; iniţial, ajunge la teren echipa B, iar ulterior echipa A, tocmai pentru a se evita o aglomerare la intrarea în sală; la fel se procedeaza şi la plecare, imediat după meci.

Pentru organizarea meciurilor din cadrul LNBM se va face următoarea delimitare a zonelor de la terenul de joc: Zona 1 – Zona oficială a terenului de joc. Aceasta va cuprinde terenul oficial de baschet şi împrejurimile acestuia pe o distanţă de minim 3-4 metri de la liniile de tuşă şi până la tribune, precum şi masa oficială şi băncile tehnice de rezervă. Zona 2 – Zona tribunelor şi anexelor din sala de sport. Aceasta cuprinde o zona limitrofă terenului de joc – tribune, spaţii tehnice şi administrative.

Limitarea numarului de persoane care au acces în cele două zone din sala de sport, astfel:

Zona 1maxim 55 de persoane (24 sportivi; 12 membri staff; 11 oficiali; 4 personal medical/organizare; 4 operatori TV)

Zona 2maxim 20 persoane (10 reprezentanti FRB şi personal administrative-organizatoric; 5 reprezentanţi ISU, paza, administrativ; 5 reprezentanţi mass-media.)

0
1