Alte sporturi

Vanesa Oriaku e vicecampioană națională la aruncarea suliței, (aproape) toți atleții arădeni au stabilit recorduri personale la „naționalele” de juniori II!





Vineri și sâmbătă, stadionul „Iolanda Balas Soter” din Bucuresti a găzduit etapa finală a Campionatului Național rezervat juniorilor 2 (U18).

Întrecerea organizată de către Federația Română de Atletism s-a derulat la următoarele probe: Ziua 1 – 100 m, , 400 m, 110 m garduri , 100 m garduri, înălţime – M, prăjină – M,F, triplusalt- M,F, greutate – M, disc – F, ciocan, suliţă – M; Ziua 2 – 200 m, 800 m, 400 m garduri, înălţime – F, lungime – M,F, greutate -F, disc- M, suliţa- F.

Organizatorul – Federația Română de Atletism – a respectat toate normele privind protecția anti-COVID 19, iar competiția s-a desfășurat în cele mai bune condiții. Accesul spectatorilor a fost strict interzis, fiind obligatorie respectarea indicațiilor stewarzilor pe stadion.

Antrenați de Constantin Miclea și Zoltan Szano, atleții arădeni și-au îndeplinit obiectivele, realizând – cu o singură excepție – recorduri personale, într-o competiție în care concurența a fost foarte mare.

Performera delegației arădene a fost Vanesa Oriaku (CSȘ Gloria – CSU Arad), medaliată cu argint la proba de aruncare a suliței. Cu rezultatul 39,40 de metri, arădeanca a izbutit și un nou record personal, câștigătoarea probei fiind băcăuanca Adela Parubă – 46,81 m.

Deși, la rândul său și-a depășit precedentul record personal, Mihai Motorca nu a prins podiumul în proba de aruncare a discului. Arădeanul, legitimat la CSȘ Gloria și CSM Arad, s-a clasat pe locul 4 cu o aruncare de 43,54 m.

Pregătit de Olivia Brosovszki, Bogdan Jurcă (CSȘ Gloria) a alergat proba de 800 de metri în 2 minute, 5 secunde și 48 de sutimi. Și arădeanul de 16 ani a realizat un nou record personal, cu care s-a clasat al zecelea în ierarhia finală.

În fine, Iulian-Florin German a ieșit al 7-lea cu 43,58 metri la aruncarea ciocanului (record personal și pentru el), în timp ce colegul său de la CSȘ Gloria, Andrei Gubany a reușit doar o aruncare de 31,58.

Atleții arădeni au treabă și în weekendurile ce urmează, la Internaționalele României, de Cluj, respectiv „naționalele” U20, de la București.









Un comentariu

  1. Rezultate foarte slabe la atletism, pentru un oras care are un stadion dedicat acestui sport. Ni se prezinta ca o realizare ca …un fecior de 16 ani alearga 800 m… în 2 minute, 5 secunde și 48 de sutimi. , cind acum 20 de ani,… doua femei Natalia Andrei-Marasescu sau Ecateina Szabo, alergau cam… 1 minut 57 secunde…aceiasi distanta.Sa nu mai exemplific cu recordurile nationale sau mondiale la sulita, disc…etc, ca rade lumea de ce atletism avem !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button