Fotbal judetean

Ineul își depune candidatura pentru un loc în Liga 3-a: „E momentul să revenim acolo unde ne este locul”





Dacă sezonul 2019-2020 al Ligii a IV-a Arad nu s-ar fi înghețat pe fondul pandemiei de coronavirus, CS Ineu era una dintre echipele ce s-ar fi bătut până la capăt pentru titlu cu Zăbraniul sau Curticiul, cu atât mai mult cu cât sistemul din play-off îi oferea șanse bune de reușită. Așa, însă, zărăndanii au amânat pentru acest sezon atacul decisiv la primul loc și, implicit, posibilitatea de juca barajul de promovarea în Liga 3-a.

De altfel, din chestiuni strategice, Ineul a renunțat de bună voie la locul din eșalonul terț în urmă cu 4 ani, dar acum și-l dorește cu orice preț din nou. „E momentul să atacăm cu toate forțele promovarea și să revenim acolo unde ne este locul. Ineul merită cel puțin un loc în Liga 3-a, iar în funcție de ceea ce vine din spate de la Academia noastră să tindem – poate – și mai sus. Singurul nostru disconfort e legat de faptul că nu știm exact când și în ce condiții vom începe competiția. Chiar dacă clubul nostru ar avea forța financiară și organizatorică să respecte inclusiv actualul protocol pe sănătate, nu cred că restul echipelor pot spune acest lucru și e de înțeles. Bineînțeles, cheltuielile cu testările sunt cele mai mari, nu avem decât să așteptăm și să ne rugăm ca numărul de cazuri de infectare cu coronavirus să scadă. Până atunci, ne antrenăm cât putem de bine, căci, așa cum am spus, ne dorim să atacăm cu toate forțele primul loc”, ne-a declarat Rolland Szabo, principalul finanțator al ineuanilor.

Pe lângă modificările de la vârful clubului, acolo unde Alin Bondar a preluat funcția de președinte, iar Călin Benea pe cea de vice, echipa a fost și ea întărită cu nume importante din fotbalul arădean. Între buturi a sosit Cosmin Merșca, fostul goal-keeper și „secund” al Sebișului, în linia de fund a sosut ex. utistul Bogdan Burlă, iar la mijloc va conta experiența lui Ovidiu Vezan, fotbalist cu meciuri inclusiv la nivelul Ligii 1. Dar, ineuanii au luat și sânge proaspăt de la Beliu, pe mijlocașul Andrei Cohan, respectiv Vladimirescu (via UTA), pe atacantul Dennis Negrea. „Mai suntem în discuții cu unul-doi jucători, însă, atâta timp cât nu știm când începem campionatul, am zis să nu ne grăbim. Există și scenariul pesimist în care nu se va mai juca deloc fotbal în acest an în eșaloanele inferioare și atunci…”, a compeletat Szabo.

Ineul s-a reunit de aproape două luni de zile sub comanda lui Cristi Sculici, Teodor Mihuț și Cosmin Merșca. Fereștean este singurul fotbalist plecat din Țara Zărandului, în timp ce situația lui Balint e deocamdată incertă.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button