28/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Marian Pleașcă se prezintă în „alb-roșu”: „Cu un club ca UTA nu negociezi, semnezi direct!”

Așa cum vă informam în urmă cu câteva ore, Marian Pleașcă a devenit noul fundaș lateral al „Bătrânei Doamne”. Clubul UTA l-a prezentat oficial pe fotbalistul de 30 de ani, care se despărțise de Gaz Metan Mediaș și demarase pregătirile estivale cu Pandurii Târgu Jiu.

Ca și în cazul celorlalte transferuri operate în această vară, un rol important l-a avut Bogdan Apostu. „Probabil că îl cunoașteți deja pe Marian Pleașcă, un fotbalist cu peste 100 de meciuri în prima ligă. A debutat și la echipa națională și a făcut parte și din echipa de legendă, ca să o numesc așa, a celor de la Pandurii. Acum am reușit să îl convingem să vină la Arad, el refuzând echipe ce se vor bate la promovarea în Liga 1. I-am dat direct contractul și a semnat un contract pe un an de zile, nu a fost o chestiune legată de bani”, a spus impresarul fotbalistului, care a lămurit și chestiunea legată de absența de pe gazon a lui Pleașcă în prima parte a acestui an. „În tur a fost titular în toate meciurile celor de la Mediaș, după care i s-a întâmplat ce i s-a întâmplat lui Hora sau Roșu. Refuzând să-și mai prelungească înțelegerile, nu au mai făcut parte din planurile antrenorilor”.

Marian Pleșca a făcut primul antrenament alături de noii săi colegi și are șanse să debuteze chiar vineri, atâta timp cât Marius Tomozei va absenta din pricina unei accidentări. „Mă bucur că am ajuns la un club ca UTA, cu tradiție, mare în campionatul nostru, cu suporteri fantastici. Am vorit cu Bogdan de ceva timp de această ofertă, nu am negociat. Cu un club ca UTA nu negociezi, semnezi direct. Cu unii am mai jucat și la Pandurii (n.a. Hora, Erico da Silva), dar toți m-au primit bine. În ultima perioadă m-am pregătit zilnic cu Pandurii, am jucat și în amicale, dar trebuie să recunosc că nu sunt 100%. Asta nu înseamnă că dacă se apelează deja la mine nu voi face tot posibilul să-mi fac treaba cât mai bine. Doar Mister poate să spună dacă voi juca vineri, depinde de cum o să mă simtă la antrenamente. Am văzut meciul cu Viitorul, avem o echipă foarte bună cu care sper să ne clasăm cât mai sus în clasament. La stadionul nou nu am ajuns încă, am văzut doar poze. Arată bine, sper să îl umplem și cu spectatori când ne vor permite autoitățile. Acesta stadion mi se pare la fel de frumos ca cel de la Târgu Jiu”, a punctat Pleașcă, fundaș lateral dreapta de meserie, dar care a mai evoluat, sporadic, și în stânga.

Cu Marian Pleașcă, UTA își dublează, astfel, postul de fundaș dreapta. De fapt, acolo, pe lângă Tomozei ar mai putea evolua și juniorul Ivan. „Mă bucur că am reușit să îl ducem pe Marian, este genul de jucător care se pliază pe strategia noastră din această scurtă perioadă de vară. A fost foarte rapidă trecerea în prima ligă, am vrut să ducem jucători cu experiență, cu calitate, să se integreze foarte repede în spiritul din vestiar. În mare măsură, cred că am reușit să facem asta, s-a văzut și în prima etapă că am compensat lipsurile noastre cu spiritul grupului și sunt convins că și Marian se va integra rapid în acest spirit. Pe de altă parte, și în cerințele noastre tehnico – tactice, e important că avem soluții bune de fundaș dreapta, acolo unde și în play-off, dar și în tur am avut probleme. În momentul actual, suntem într-o situație în care abordăm prezentul ca să ne facem viitorul cât mai bun. Muncim zi și noapte pentru a căuta soluții ca să facem o figură frumoasă în această ligă. Marian are dreptate, nu s-a uitat la bani când a semnat, e hotărât să mai arate mult în fotbalul românesc și asta pe mine mă bucură. E un sentiment de liniște, de asta avem nevoie, de jucători care vor să își pună calitățile în slujba echipei, așa putem ajunge la rezultate bune”, a menționat și Laszlo Balint, antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Chestionat și despre gravitatea problemei medicale a lui Marius Tomozei, Balint a adăugat: „Nu e grav, vă spun sincer că aceste probleme vin și în urma unor condiții precare de refacere. Trebuie să fim corecți cu noi, din păcate, și în acest context pandemic, condițiile de refeacere după efort au fost inexistente. A trebuit să adaptăm programul de antnreament, am avut probleme cu efortul după antrenamente și meciuri. Evoluțiile pe sintetic dăunează,cu această pandemie am avut probleme, la  <<Motorul>> nu am avut condiții de refacere. A trebuti să improvizăm, dar nu ține mult așa, accidentările au venit pe fond de suprasolicitări. Tomozei a recidivat la o cicatrice mai veche la musculatura gambei, din fericire nimic nu e foarte grav. Aceeași discuție se învârte și în jurul lui Ursu, doar că el are o întindere la coapsă. Eu sper ca în maxim 7-10 zile amândoi să revină la efort, împreună cu echipa. Ei nu se antrenează acum, sunt în repaus, e foarte important să se pună pe picioare din punct de vedere medical”.

Marian Plească e crescut de Pandurii Târgu Jiu și a adunat 115 meciuri pe scena primului eșalon în tricourile celor de la Pandurii, FCSB, Voluntari și Mediaș, fiind autor a două goluri și 6 pase decisive. La începutul carierei sale, Pleașcă mai evoluase și pentru Minerul Lupeni, în Liga a 2-a. Fotbalistul născut la Caracal are și o selecție în naționala României, bifând 7 minute într-un meci amical cu naționala Belgiei.

9
1
%d blogeri au apreciat: