Baschet

Haos în baschetul feminin românesc: Când se reia cu adevărat sezonul și sub ce formă?





Președinții de cluburi din baschetul feminin sunt extrem de nemulțumiți de felul în care Federația a decis să gestioneze situația privind reluarea sezonului. Astfel, baschet.ro a aflat că într-o discuție avută între președinții de cluburi din baschetul feminin s-a decis ca Istvan Rusz, managerul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, să aibă o discuție miercuri, 26 august, cu oficialii Ministerului Tineretului și Sportului. Subiectul: redeschiderea competițiilor fără atât de multe restricții.

Federația a propus cluburilor ca noul sezon să fie deschis de Cupa României, urmând ca apoi, din decembrie sau ianuarie, să se pună problema startului de sezon în ceea ce privește Liga Naţională feminină. Iar propunerea dinspre Federaţie, de contracte pentru o perioadă de trei luni, pentru jucătoare, a aprins şi mai mult spiritele între cluburi şi conducătorii baschetului românesc. Atât baschetbalistele cât şi reprezentanţii acestora consideră această propunere drept o sfidare la adresa sportivelor, cărora în acest fel li se îngrădeşte dreptul la muncă.

Ne mai intrebăm apoi ce valoare mai are hârtia emisă de Federație pentru FCC Baschet Arad, în care se specifica negru pe alb  că noul sezon al LBNF va debuta pe 3 octombrie? De altfel, pe baza acestei hârtii, Marcel Urban, managerul echipei „galben-albastre” a cerut finanțare din partea Primăriei.

Aşadar, incertitudine totală în baschetul feminin românesc. În loc să aflăm câte echipe avem la start în noul sezon şi să se treacă la tragerea la sorţi, Federaţia ezită să ia decizii concrete şi continuă şirul interminabil al şedinţelor online, în care are tot felul de propuneri originale, însă  nu în sensul bun al cuvântului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button