UTA Arad

Trei categorii de fotbaliști în lotul UTA-ei, misiunea staffului tehnic e să-i aducă la același nivel: „Vom avea mult de lucru în pauza de două săptămâni”





Cu oficializarea achiziției lui Marian Pleașcă, UTA a ajuns la zece mutări estivale și se mai așteaptă una-două până la finalul perioadei de transferuri. Dacă Romario Moise e declarat liber de contract de Comisia de Recurs a FRF, atunci arădenii ar mai trebui să rămână pe piață pentru un singur fotbalist, un fundaș stânga sub vârstă. „Rămâne să vedem, transferurile se fac până pe 4 octombrie, pentru noi e foarte important să avem un lot care să ne dea soluții. Nu aducem jucători la număr sau doar să îi aducem să îi prezentăm, eu vreau să fiu foarte atent atunci când îmi dau acceptul pentru un jucător. Sigur, cu acordul conducerii, căci aici e muncă de echipă. Dar, e clar că selecția e continuă, la un anumit punct s-ar putea să mai apară opțiuni. E foarte important să păstrăm echilibrul și la bugetul de salarii, e un detaliu de care avem foarte mare grijă”, a explicat Laszlo Balint.

Până una alta, antrenorul utist nu poarte fi decât mulțumit, în condițiile în care a fost pus în postura să și lase doi fotbaliști în tribună, la Ovidiu, pe Balauru și Ivan, în timp ce alte grupări din primul eșalon au avut și 15-16 jucători înscriși pe foaia de joc. „V-aș duce înapoi cu un an, să vedeți cum am făcut atunci, adică din timp. Din păcate, contextul social a fost aîn așa fel încât timpul s-a comprimat, dar cu ajutorul lui bogdan și al conducerii am încercat să facem aceste lucruri în așa fel încât debutul să nu ne prindă nepregătiți. Mă bucur că toate alegerile pe care le-am făcut pentru primul meci din campionat au confirmat, atât sportiv cât și din punct de vedere al caracterului. Îmi place să aduc jucători de caracter și sunt convins că o vor demonstra în continuare. Nu vom avea doar petale de trandafir în calea noastră, vor fi momente grele și sunt convins că atunci doar noi, în vestiar, ne vom aduna și o vom scoate la capăt. E important și spirjinul fanilor, ne ajută să trecem peste momentele grele. Acest prim sezon de liga 1 e foarte important pentru stabilizarea echipei, consolidarea ei ca și participantă în Liga 1, însă totul trebuie să meargă firesc. Ne dorim mult, mentalitatea mea e să nu mă muțumesc cu puțin, dar trebuie timp, răbdare și să fim inteligenți și abili în gestionarea momentelor mai grele, care, cu siguranță, vor apărea pe parcurs”, mai afirmă Balint.

Pornind de la problemele medicale ale celor 6 juniori ifectați cu COVID-19, dar și cele musculare ale lui Tomozei și Ursu, tehnicianul „roș-albilor” a delimitat trei categorii de fotbaliști, în funcție de pregătirea fizică pe care o are fiecare. „Avem cele două săptămâni la dispoziție pentru nivela pregătirea jucătorilor și aici e o problemă destul de mare. Sunt jucători aflați aproape de uzură, ca Benga sau Albu, care au jucat multe meciuri în finalul sezonului de Liga 1, avem jucătorii noștri cu care venim din Liga 2-a și care au în spate și acele jocuri pe sintetic, dar și fotbaliști care se confruntă cu o perioadă de inactivitate, adică fără neciuri oficiale, ca Hora, Pleașcă, Roșu sau Morar. E important ca după meciul cu Voluntariul să facem reglaje fizice, dar și tehnico-tactice.  în această puază de 2 săptămâni. Vom avea mult de lucru în pauza de două săptămâni”, a mai punctat Balint.

Ca și la Pitești, contra Viitorului, în absența primilor trei căpitani ai echipei, C. Rus, Melinte și Iacob, banderola de căpitan a fost purtată de Florin Ilie. Însă și prezența acestuia pe gazon a fost favorizată, oarecum, de problema legată de permisul de muncă a brazilianului Erico da Silva, care a sosit doar în dimineața jocului de la Ovidiu. „Într-adevăr, acontat și acest aspect, a fost o chestiune ce s-a rezolvat pe ultima sută. Nu puteam să risc să pregătesc meciul cu un jucător care avea șanse să nu poată evolua, dar mă bcuur că, atât Florin (n.a. Ilie), cât și ceilalți au avut o evoluție – în mare parte – bună. A fost pimul meci, toată lumea trebuia să prindă încredere.  E foarte bine că e concurență la fundași centrali, sper să rezolvăm lucrurile și la mijlocașii centrali. A trebuti să îl folosesc pe Melinte când Roșu nu a mai putut, dar și <<Meli>> a jucat bine pe acea poziție dificilă. Așptetăm să vedem ce se întâmplă și cu Romario (n.a. Moise), căci el ar fi prioritatea noastră numărul unu pentru a întări linia mediană”,a încheiat antrenorul „roș-albilor”.

2 comentarii

  1. După vedetele la domnișoare ,trecem la ale noastre !! Fără să trecem la premature laude , s-a văzut. la Ovidiu ,câteva combinații de valoare ,culminând cu cea de la gol Mai multe vor apare în următoarele. runde . Un mic ajutor e pauza Nu prea mare ,căci div.B incepe turul și nu e loc de amicale mai tari.Poate tot C-ul sa răspundă. Lotul merge spre 30 de jucători și toți vor fi folosiți .Ne bazam pe talentul lui Balint ,care a cucerit elevii ,și nimeni nu contestă alegerile sale . Ca o impresie intima dar. și aspect imediat ,ar fi lucrul și obținerea unei stabilități ,atât cât se va putea, la fundașii centrali. Și așa puncte mobile vor rămâne toți juniorii , eventual forma portarilor Tot lotul a fost ales ,dorit și mai ales adoptat de Arad . Nu au mai avut loc jucători că Jebari. Lot valoros dar dependent de munca . BAFTA !!!

    0
    0
    1. Jebari nu a arătat nimic din păcate. Sigur ca are talent, dar talentul fără munca grea e degeaba.
      S-a văzut când a jucat împotriva lui UTA în turul Ligii secunde ce jucător e, dar din păcate nu s-a acomodat iar asta s-a văzut.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button