UTA Arad

Ministrul Stroe, impresionat de arena „Francisc Neuman”: „Acest stadion dă și mai multă valoare fenomenului sportiv din Arad” + FOTO





Prezent la Arad pentru a discuta despre oportunitatea înființării unui Complex Național Sportiv, Ionuț Stroe nu putea sta departe de atracția numărul unu a orașului în ultimele zile. Este vorba despre arena „Francisc Neuman” finalizată în această săptămână, la timp pentru ca UTA să se reîntoarcă acasă, chiar în Liga 1, cu ocazia partidei de mâine seară cu FC Voluntari.

Așadar, ministrul Tineretului și Sportului a vizitat, însoțit de oficialitățile locale și parlamentari arădeni noul stadion din Calea Aurel Vlaicu, oprindu-se aproape în fiecare încăpere de la tribuna I. Fie că vorbim despre cele două etaje sau demisol. „În numele sportului românesc nu pot decât să felicit Aradul pentru această investiție făcută doar din fonduri locale, una la standarde europene, ce dă și mai multă valoare fenomenului sportiv și chiar și economic din orașul dumneavoastră. Dacă mai ținem cont că totul s-a legat și cu sărbătoarea de 75 de ani a clubului UTA, care s-a și întors acolo unde îi este locul, în Liga 1, vă dați seama că satisfacțiile sunt mari pentru arădeni. Nimic nu e întâmplător în viață, mâine UTA va debuta pe un stadion nou-nouț, îmi pare rău că nu pot rămâne și eu la meci”, a spus Stroe, care a semnat și într-un fel de carte de onoare a stadionului plasată tocmai la balconul etajului doi pentru a da mai bine în poze și filmări.

Reprezentant al gloriilor arădene, Roland Nagy este și antrenorul care a început de la zero parcursul cu UTA, în cadrul proiectului demarat în 2013. „Mă bucur că am fost parte a acestui proiect, iar echipa are, iată, de astăzi o casă nouă și frumoasă. Glumind puțin, cred că m-am născut prea repede, căci îmi doream și eu să joc pe un astfel de stadion frumos. Dar, o vor face mâine actualii jucători ai UTA-ei și sunt convins că vor da totul pentru victorie. Din păcate, bucuria nu e completă, atâta timp cât suporterii nu au acces pe stadion, dar să sperăm că undeva, în această toamnă, se va întâmpla și acest lucru”, a spus fostul mijlocaș al „Bătrânei Doamne”, participant în UEFA Champions League cu Steaua.

Primarul interimar al Aradului a ținut să precizeze următoarele: „Nu facem o inaugurare, ci ne bucurăm de vizita domnului ministru. Inaugurearea va avea loc mâine, odată cu meciul echipei UTA, iar adevărata sărbătoare a inagurării va avea loc atunci când stadionul va fi plin până la refuz cu arădeni. Prin efortul lor exclusiv s-a construit acest sezon și merită să se bucure de el . Până atunci, sper ca echipa sa aibă rezultate cât mai bune. Și ca să închei cu o glumă și o rimă, să spun că acest stadion a fost început de Gigi și terminat de Bibi”.

Dacă a oferit tot felul de cifre privind cantitatea de beton turnată sau câți kilometri însumează doar stâlpii, Bibarț a fost rugat să ne ofere și cifra cea mai importantă, aceea a totalului locurilor arenei. „Nu știu exact, aveți totul în broșură, sau dacă vreți o să le numărăm împreună”, a spus primarul, „salvat” repede de Andrei Ando, șeful media de la Consiliul Județean: „12500”. Bineînțeles, s-a născut rumoare în sală, știindu-se că cifra oficială dată de Ioan Ignat în urmă cu un an de zile este de 11526, doar că Gheorghe Falcă și-a apărat cu dinții proiectul: „Capacitatea arenei este de 12500 de locuri, iar aici intră și cameramanii, stewarzii, tot personalul implicat în organizarea unei partide”.

Într-adevăr, a vorbit și fostul primar Gheorghe Falcă, făcând o scurtă și puțin deformată istorisire a construcției, timp de 6 ani, a noii arene „Francisc Neuman”. Toți cei prezenți au pășit apoi pe gazon, unde Codru Grădinariu, managerul general al UTA-ei, i-a înmânat ministrului Stroe un vas decorativ cu ”UTA (75) înseamnă Arad”. În final, portarii Tirian și Roșca au avut de apărat câteva lovituri de la 11 metri executate de Stroe și cei care l-au însoțit. Europarlamentarul Falcă și vicepreședintele CJA, Răzvan Cadar, au avut cele mai curate execuții, fără speranță pentru cei doi goalkeeperi.

O mini-galerie foto de la vizita de azi a Ministrului Stroe, semnată Viorel Musca, aveți AICI

2 comentarii

  1. Impresonat probabil de cele 72 de luni cat a durat sa ajunga in stadiul asta☺. Sau poate de pret. Sau poate de domnul Falca. Sper ca l-o fi dus la o pizza sa vada si ministrul Goe ce inseamna viata?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button