UTA Arad

Benga crede că UTA merita succesul cu Voluntariul: „Se naște o echipă aici, la Arad, dar e nevoie de timp și de încredere”





Alexandru Benga a fost integralist în cele două partide jucate de UTA până acum în Liga 1. Ca și la Ovidiu, fundașul adus de la Chindia a fost printre cei mai buni fotbaliști de pe teren, fiind principala „armă” arădeană pe final de meci când Voluntariul a încercat să dea lovitura.

Până la urmă, meciul s-a încheiat nedecis, utiștii fiind – evident – mai nemulțumiți decât adversarii lor, atâta timp cât nu au reușit să inaugureze noul stadion al Aradului cu un succes. „Am început foarte bine prima repriză, am controlat jocul. Am avut câteva ocazii să marcăm, dar nu am reușit, plus câteva situații în care nu am luat cea mai bună decizie în ultimii 30 de metri. În a doua repriză, am avut din nou două ocazii foarte mari, dacă deschideam scorul cred că reușeam să câștigăm această partidă. Îmi pare rău că luăm doar un punct, pentru că a fost primul meci pe această <<bijuterie>> și am vrut să-i facem fericiți pe suporteri și pe toți cei care sunt alături de această echipă. Ultimele minute am fost dominați, dar Voluntariul nu a avut ocazii atât de clare precum ale noastre. Mai echitabil era un succes al nostru. Trebuie să analizăm bine acest meci, să păstrăm ceea ce am făcut bine, să corectăm ceea ce am făcut mai puțin bine și să mergem mai departe. Se naște o echipă aici la Arad, dar e nevoie de timp și de încredere că suntem pe drumul cel bun”, consideră puternicul fundaș central născut la Brașov.

Benga a avut o primă impresie bună legată de noua arenă, dar a vorbit și despre fanii rămași la porți din cauza restricților impuse de coronavirus. „Totul e la superlativ, e o plăcere să joci pe un astfel de stadion. Ne pare rău că nu îi avem pe suporteri în spate, dar sunt convins că atunci când vor avea acces pe stadion vom fi o echipă foarte redutabilă acasă. I-am auzit astăzi, și ieri au făcut o atmosferă foarte frumoasă, sunt niște suporteri senzaționali, iar când vor avea dreptul să intre pe stadion vor fi al 12-lea jucător cu siguranță”

Benga a fost încadrat de Laszlo Balint în categoria jucătorilor care poate sunt prea obosiți, având în vedere finalul greu de play-out în tricoul Chindiei, plus barajul. „Am avut la Târgoviște o perioadă foarte încărcată, cu meciuri din trei în trei zile, și poate se simte acest lucru. Aceste două săptămâni de pauză vor fi foarte bune pentru noi, ne vom reîmprospăta, ne vom cunoaște mai bine pentru a lucra eficient pentru următoarea etapă.”

Formația arădeană a primit un singur gol în primele 180 de minute de Liga 1, așadar apărarea și portarul Moldovan s-au descurcat bine până acum: „E foarte important pentru noi cei din defensivă. E important să păstrăm aceeași linie, să nu primim gol, dar să și marcăm pentru a câștiga meciuri. Moldovan îmi inspiră încredere, a făcut și astăzi o partidă bună, cu intervenții bune, în special cea de la lovitura liberă din minutul 90. Ne bucurăm pentru că este o poziție under și a făcut meciuri bune. Acum este selecționat și la naționala Under 21, are un moral foarte bun și sperăm să ne ajute în continuare” a concluzionat Benga.

Alexandru Benga a semnat cu UTA în această vară, după ce s-a salvat in extremis de la retrogradare în tricoul celor Chindiei Târgoviște.

4 comentarii

  1. Benga o singura problema ultima parte a meciului sa vazut lipsa de conditie fizica
    asa ca doua saptamani fuga si iar fuga––nu vreau sa cred ca nu fug si sunt soi de ciulitori

    0
    0
  2. FELICITARI BENGA pt. foarte buna evolutie pe care ai avut-o in meciul cu Voluntariul. Un jucator foarte bun care da mare siguranta apararii,un adevarat stalp al apararii utiste !!!

    0
    0
  3. Rus numai e căpitan ? De juma de an intra doar in ultimele minute. Numai face fata e bătrân ? Pe Jebari atata l-au laudat si pe urma l-au dat afara.

    0
    0
    1. Dacă ar fi în formă și ar da randament crezi că nu l-ar băga antrenorul? Cipri e iesit din formă și pare că are și kile în plus! De ce nu joacă x de ce nu joacă y…e decizia antrenorului care îi vede la antrenamente zi de zi! Cand vor fi pregătiți fizic cum trebuie , și nu se vor sufoca a doua repriză vom fi o echipă bunicică de playout, iar dacă relațiile de joc se vor omogeniza vom putea tintii mai sus! Dar e nevoie de seriozitate și nu muuuuulta muncă! Si din partea suporterilor susținere necondiționată și răbdare!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button