28/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Denis Rusu, al șaselea debutant utist în Liga 1: „O seară pe care nu o voi uita niciodată, păcat că nu am reușit să câștigăm”

Horațiu Moldovan, Simo Roumpoulakou, Cristian Bustea, Dragoș Tescan și Vali Buhăcianu au fost utiștii care au debutat pe scena primului eșalon românesc în deplasarea de la Ovidiu, cu Viitorul, pentru ca aseară, contra celor de la FC Voluntari, pe noua arenă a Aradului să-i vină rândul lui Denis Rusu. Mijlocașul ofensiv împrumutat de la Șoimii Lipova a înlocuit un alt junior, pe Tescan, care evoluase tot în ofensivă, dar pe banda dreaptă.

Fotbalistul de 19 ani a avut tupeu în joc, a încercat și câteva acțiuni personale, însă ghinionul său a fost că l-a prins pe ex. utistul Cristi Costin într-o formă bună. „Mă bucur că am reușit să debutez în Liga 1, e o seară pe care nu o voi uita niciodată. Am avut șansa să evoluez în primul meci disputat pe acest stadion foarte frumos, păcat că nu am câștigat, căci ne doream cu toții foarte mult acest lucru. Nu am avut emoții, am intrat și am jucat simplu la început. Personal, nu pot decât să îi mulțumesc domnului Balint pentru că îmi dă încredere. Asta mă ajută mult, sper să mai am evoluții din ce în ce mai bune”, ne-a mărturisit la finalul disputei Rusu.

Disputa dintre arădeni și ilfoveni s-a încheiat fără gol, cu UTA irosind cel puțin trei ocazii mari. Cea mai limpede i-a aparținut lui Morar, care a beneficiat de o centrare perfectă de la Roumpoulakou, care primise o pasă de la Rusu.  „A fost o fază frumoasă, păcat că nu am marcat, însă nu cred că acolo s-a jucat meciul. Ar fi trebuit să atacăm, căci mai era 20-25 de minute și mai aveam timp să găsim golul de trei puncte. Din păcate, am avut și ghinionul unor accidentări neprevăzute și ne-am dereglat puțin. Adversarii ne-au dominat puțin spre final, dar, per total, eu zic că am fost echipa mai bună. Suntem triști că nu am câștigat, dar nu mai avem ce face decât să ne pregătim bine în următoarele două săptămâni și să batem la Pitești”, a adăugat fotbalistul originar din comuna bihoreană, Avram Iancu.

Rusu face parte de două săptămâni din lotul „Bătrânei Doamne”, saltul fiind de două eșaloane. „Chiar dacă am muncit profesionit și la Lipova, e o diferență importantă. Pentru mine e important că noii mei colegi m-au primit bine, domnii antrenori vorbesc destul de mult cu mine și mă ajută să prind încredere. Sper să mai prind minute în meciurile următoare și să am mai multe realizări”, a încheiat Rusu.

Crescut de LPS Bihor, Denis Rusu a semnat cu Șoimii Lipova la începutul lui 2018 și a fost unul dintre artizanii celor două clasări consecutive pe locul secund în seria a IV-a a Ligii a III-a.

FOTO: Viorel Musca

10
0
%d blogeri au apreciat: