Liga a 2-a

Liga a II-a, prima etapă: Farul dă lovitura pe „Ilie Oană” în prelungiri





După 12 ani, eșalonul secund al fotbalului românesc a plecat la drum fără UTA. Campioana Provinciei (la egalitate de tiluri cu CFR Cluj) a revenit acolo unde îi este locul, lăsând în spate grupări cu tradiție, precum Rapid, Petrolul sau U. Cluj. Niciuna dintre ele nu a debutat sâmbătă, în schimb a fost dimineața nou promovatelor. Slatina, Recea și Slobozia au dat replici bune, însă doar ialomițenii se bucură și o fac in extremis, după reușita din prelungiri a lui Musca.

La Slobozia a evoluat și arădeanul Adrian Stoianovici, aflat la debutul în Liga 2-a, ca și alți doi juniori ai Slatinei, Toma Bodri și David Oprescu, nimeni altul decât fiul antrenorului federal, Dan Oprescu.

Și duminică am consemnat un debut în Liga 2-a din rândul grupei de 2001 a UTA-ei. Este vorba despre mijlocașul central, Goran Paunchici (foto), care a fost împrumutat  „roș-albi” la noua formație antrenată de Flavius Stoican. Rapidul a reușit să se impună în cele din urmă, Hlistei fiind unul dintre fotbaliștii care l-au bătut pe un alt arădean, Roberto Bodea. Și Jorza a mai jucat pentru „alb-vișiniii”, ca și Radu Crișan și Alex Pop, alți doi foști utiști. Arădeanul Jorza a oferit asistul de la golul trei al giuleștenilor.

Cu arădenii Gavra și Mîneran (la debutul absolut în Liga a 2-a) în primul „unsprezece”, U. Cluj a avut nevoie de intrarea pe teren a lui Dorin Goga, pentru a lua toate punctele de pe terenul nou promovatei Aerostar. Poarta băcăuanilor a fost apărată de ex. utistul Anca Trip.

Viorel Moldovan a debutat cu stângul la Petrolul. Farul lui Ianis Zicu, cu arădeanul Chindriș și ex. lipovanul Banyoi pe bancă, a dat lovitura în prelungiri la capătul unei faze fixe abordată greșit de portarul Avram.

Sâmbătă

ASU Politehnica Timișoara – CS Mioveni 0-0

CSM Slatina – Dunărea Călărași 0-1

V. Alexandru 81

Fotbal Comuna Recea – FK Csikszereda 0-1

L. Bara 30

Unirea Slobozia – Turris Oltul Turnu Măgurele 1-0

Alexandru Muscă 90+1

SCM Gloria Buzău – Concordia Chiajna  1-1

A. Chică-Roșă 5 / Azdren Llullaku 14

Duminică, 30 august, ora 13.00

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Rapid  1-3

G. Paraschiv 58 (pen) / Sefer 8, Hlistei 65 (pen.), D. Benzar 90+4

Luni, 31 august 2020, ora 17.30

Aerostar Bacău – Universitatea Cluj 0-1

Goga 60

Marți, 1 septembrie 2020, ora 19.30

Petrolul Ploiești – Farul Constanța    1-2

V. Țicu 4 / Cruceru 31 (pen.), Bîrnoi (90+2)

U Craiova 1948 SA – Ripensia Timișoara 4-1

Albu 15, Cristea 21, Ciolacu 38,62 / T. Călin 82 (pen.)

Metaloglobus București – Pandurii Târgu Jiu, nu se dispută, cazuri de COVID la oaspeți

CSM Reșița stă.

Clasament

 

 

Etapa următoare ( 4-6 septembrie): Rapid – Pandurii Târgu Jiu, Turnu Măgurele – Metaloglobus, Chiajna – Slobozia, Mioveni – Buzău, U. Cluj – ASU Politehnica, Constanța – Bacău, Reșița – Ploiești, Csikszereda – U Craiova, Călărași – Recea, Viitorul Târgu Jiu – Slatina, Ripensia stă.

5 comentarii

    1. ba da, doar ca am scris la ora 13 cand acolo era pauza pentru ca a inceput la 12 … merci de corectare, am actualizat

      0
      0
  1. Petrolistii dimou au luat-o in freza, la ce sponsor puternic are ar trebui sa defileze in acest campionat !!! Dar depinde cu ce jucatori iti faci echipa !!!

    0
    0
  2. Degringolada totala la Petrolul…Vor mai schimba 3-4 antrenori doar in tur,pana va veni Ingerul Rachita,care a scapat dubios de DNA,la fel ca si Dobos…Serios?Sa mori de ras…nu alta….Eu vreau sa promoveze ASU Poli….Oaha,ha….
    Glumesc,bineanteles….Reunire de lot ASU si ACS Recas in Liga a 3-a….Robu presedinte….Avantul Barsa….Ma unge pe suflet,pur si simplu….Raioasa rau capra vecinului….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button