Progresul Pecica

Pecicanii se bucură de revederea cu prietenii din Timiș! Pilan: „Rivalitatea e doar pe teren, este realizabilă o clasare confortabilă, la mijlocul clasamentului”





Surpriza plăcută a primei părți a ediției de campionat 2019-2020, nou promovata Progresul Pecica a mai slăbit ritmul spre finalul turului. În singurul meci oficial disputat în acest an, elevii lui Dan Stupar au remizat la Chișineu Criș și în momentul „înghețării” s-au situat pe locul 5.

Teamul „galben-albastru” a fost primul care și-a încheiat vacanța de vară, la începutul lunii iunie și după o pregătire completă au venit veștile mai puțin bune. Fundașul Gabor a plecat în străinătate, iar căpitanul Arsene e suspect de ruptură de ligamente încrucișate. Asta după ce și Szekely și Gârlea au plecat de la echipă, ultimul întorcându-se la Ghiroda.

Totuși, pecicanii au luat în schimbul portarului său un junior al ghirodanilor, este vorba despre Raul Barbu. Titular va fi, probabil, Andrei Dagău, care s-a despărțit de Cermei, iar Progresul a obținut acordul celor de la Viitorul pentru împrumutul goal-keeperului de 20 de ani. Apoi de la grupa de juniori mari a UTA-ei au ajuns mijlocașul Rădulescu și atacantul Boștină, acesta din urmă mai lucrând cu Stupar și la Centrul de Excelență Deva. „Dacă la nivel de juniori suntem acoperiți acum, la seniori ar mai trebui să aducem unul-doi jucători. Un  fundaș central neapărat și, în funcție de rezultatul RMN-ului făcut de Arsene, și un mijlocaș central”, spune Cristi Pilan.

Directorul sportiv al pecicanilor agreează componența noii serii: „Ne convine că avem deplasări destul de scurte, avem cheltuieli puține, dar compensăm cu plata testărilor. Continuăm frumoasa rivalitate cu timișenii pe teren, dar în afara lui suntem cu toții prieteni. Nu ne putem propune un obiectiv prea ambițios, o clasare confortabilă la mijlocul clasamentului cred că este realizabilă”.

Progresul Ezeriș este echipa ce apare în fața pecicanilor în runda inaugurală, peste zece zile. „Începem acasă cu o nou promovată, necunoscută pentru noi. Din ziare, am aflat că jucători cu experiență care au trecut pe la Caransebeș și Reșița. Vin cu elan din județ, așa că nu va fi simplu cu ei mai ales în debutul de campionat”, mai consideră pilan.

Programul turului pentru Pecica: Ezeriș (a), Cermei (d), Periam (a), Lipova (d), ACS Poli (a), Dumbrăvița (a), Ghiroda (d), Crișul (a), Becicherecu (d).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button