UTA Arad

Și Moise și-a luat gândul de la UTA, arădenii merg pe mâna croatului Klapan





După câteva zile de negocieri cu conducerea Astrei, „oficialii” UTA-ei și impresarul Bogdan Apostu au realizat că trebuie să abandoneze „pista” Romario Moise. Giurgiuvenii cereau 300 de mii de euro în schimbul unui transfer defintiv și 150 de mii de euro pentru un împrumut până în vara anului viitor, bani pe care, bineînțeles, formația arădeană nu-i poate plăti.

De altfel, la rândul său, Moise și-a dat seama că e imposibil să mai revină în „alb-roșu” și a postat pe Facebook o poză cu trofeul Ligii a 2-a în mână și un mesaj: ”Un an greu dar frumos, lung dar încheiat istoric! Mulțumesc UTA și mult succes!”. Iacob, Ilie, Ursu sau C. Rus i-au transmis și ei mesaje de rămas bun fostului lui coleg, pe care au sperat până în ultima clipă să-l revadă în vestiar, alături de ei.

Mihovil Klapan e mijlocașul ales de Balint

Pe de altă parte, stafful tehnic utist a trebuit să se orienteze rapid spre un alt mijlocaș central și din diversele propuneri venite au optat pentru un fotbalist croat. Acesta se numește Mihovil Klapan, are 25 de ani și ultima oară a făcut parte din lotul deținătoarei bronzului în campionatul bulgar, Lokomotiv Plovdiv, echipă care și-a adjudecat și Cupa în țara vecină.

Noul fotbalist al „Bătrânei Doamne” a fost crescut de Rijeka, fiind împrumutat de tânăr în Italia, la Spezia, pentru care a jucat meciuri oficiale doar la Primavera. A fost in în lotul primei echipe la căteva partide, de exemplu la un meci de Cupă cu AC Milan din ianuarie 2014 (scor 1-3), dar fără să intre pe teren. A revenit la Rijeka, dar nu a apucat să debuteze în prima ligă croată, ci s-a afirmat în alte două campionate.

În Slovenia, unde a evouat pentru Celje (cu care are și două partide disputate în preliminariile Europa League, pierdute Slask Wroclaw), Ankaran si Aluminij, dar și în Slovacia, la Senica. Astăzi, Klapan și-a cunoscut noii colegi cu ocazia testului pentru coronavirus făcut de întreg lotul utist, după care croatul s-a antrenat separat la ICRTI. Cel mai probabil mâine va fi prezentat de către clubul arădean.

Colaj de imagini cu evoluțiile lui Mihovil Klapan

20 comentarii

  1. Bun baiatul dupa cum se arata, un jucator de creatie , tehnic ,vede bine terenul dand niste pase surprinzatoar de bune pt. coechipieri , ramane ca, prin munca la antrenamente ,relatiile de joc sa fie cat mai bine intre el si coechipieri. Ii doresc mult succes la UTA ARAD , FORTA UTA !!!

    0
    0
  2. Nu vreau sa fiu carcotas dar din astia gasesti 1000 in Romania.
    N-am vazut nimic impresionant nici in CV nici in videoclip. Doar ca a fost in anumite loturi nu inseamna ca poate ridica nivelul echipei, sa faca diferenta, cum o facea Mara cand a fost.

    0
    0
  3. Multe și diferite sunt despărțirile în fotbal .Unele datorate unor accidente irecuperabile ,altele cu te miri ce motive ,altele după 15 ani la același club . Ca o curiozitate mai toate au același nostalgic și puternic dramatism Lumea fotbalului a învățat să treacă peste ele ,ca peste deschiderea scorului de către adversari. Un rege pleacă ,altul a sosit . Trăiască regele Klapan !!! BAFTA. !!!

    0
    0
  4. Uitați-vă pe profilul jucătorului de pe Transfermarkt, ca nu a jucat deloc la Lokomotiv. Ultimele sale meciuri sunt din vara anului trecut. Sper sa ma insel, dar nu cred ca e peste ce juniori avem. Mai bine fortau un copil din academia clubului.

    0
    0
  5. Dacă ne luăm după prezentări de-astea pe YouTube și Lorenzi era aproape la fel de bun ca Messi ? Arădeanul Purece era mult peste ăsta, dar se pare că și la fotbal că în politică, dacă nu ești din gașca noastră nu ești bun! Chiar te supărai Apostule dacă îl ducea UTA pe Purece?

    0
    0
  6. ce aveti mai? nici nu l ati vazut jucand 3-4 meciuri la Arad .dc Balint il aduce ce avem noi de comentat fara sa l vedem…Aveti voi mai multe info ca Balint ? tot romanu e antrenor la noi :))

    0
    0
  7. Nu e ușor de luat un jucător ca Purece Spre final de carieră ,cu experiență ,și pregătit fizic nu e jucător ieftin salarial .Gândim că cei veniți au atins deja un plafon ridicat financiar E ușor de platit Albu. ?? Apoi unul ca Purece ,valid , nu-l. poți urca in tribuna de la început. Deci o pretenție de titular .Sunt multe considerente că nu vine cînd am vrea . Nu știm amănunte confidențiale Sa fim siguri că cei îndreptățiți să vadă o valoare ,o vad înaintea noastră cu formație subiectivă și amatoare. !!

    0
    0
  8. Sa-i uram un bun venit la UTA lui Mihovil Klapan !!! Sper sa ajute echipa cat mai mult posibil !!! Hai UTA !

    0
    0
  9. Klapan este la varsta cand poate da maxim…. un bun pasator si servant……sper sa reuseasca sa-i puna in valoare pe Buhacianu si Hora cu pasele sale ….la Lokomotiv in Bulgaria o avut ceva probleme pentru ca nu o jucat dar inainte la Senica in Slovenia o jucat apropape meci de meci…..deocamdata atat ne putem permite…..are sansa lui sper sa reuseasca….in general croatii au ambitie si determinare depinde si de noi cum stim sa-l integram cat mai repede si bine in mecanismul echipei

    0
    0
  10. Eu nu inteleg de ce acest baiat tanar care nici nu a venit bine si gata, unii au si inceput sa il judece negativ ?! Are doar 25 ani , este tanar si are toate sansele sa reuseasca la UTA. Dupa cun se vede in videoclip ,loveste bine mingea ,paseaza foarte bine si creeaza destul de bine fazele de la millocul terenului. Vezi doamne ca nu a jucat la LoKOMOTIV ? Asta nu este o scuza sa il denigrezi fara sa il cunosti pe baiat !!! O sa vede-ti ca, GUSY BALINT o sa ii dea incredere acestu-i baiat si o sa devina un jucator important pt. UTA !!! BINE AI VENIT MIHOVIL KLAPAN LA UTA ARAD SI SA DEMONSREZI CELOR CARE NU AU INCREDERE IN TINE CA, AI VALOARE !!!

    0
    0
  11. Dacă ne luăm după transfermarkt la ultimele 5 echipe are un total de 10!!! meciuri jucate!? Parcă zicea Balint că la UTA nu se aduc jucatori să fie la număr! La bulgari nu a jucat deloc! Poate îi plateste efbet salariul că altfel nu inteleg acest transfer.

    0
    0
  12. Lasati baiatul,Klapan, in pace deocamdata….Sa vedem ce poate si cat de pregatit este….Daca vrei Liga I-i,ai nevoie de 3 variante pe post,cu atat mai mult niste polivalenti in cazul schimbarii sistemului de joc,pe parcursul jocului,accidentari si suspendari…Toti am aplaudat pe Jebari,dupa un singur meci impotriva noastra,pe Motorul,restul se stie..deci nu e valabil…
    E clar ca filmuletele sunt facute pentru faze pozitive,asa se procedeaza pentru orice jucator…
    Apoi mai sunt surse de referinte,recomandari pozitive si chiar negative…Exista jucatori cu cota buna care nu mai demonstraza nimic si altii la care nu te astepti,devin piese de baza….E o loterie,ca si un pariu asumat…Cine ar fi un Nostradamus in a aduce jucatori pe care garanteaza 100%?
    Eu zic sa ne vedem lungul nasului deocamdata….Modestia se compenseaza cu multa munca graduala…
    Eu sunt optimist,in limite normale….Vom vedea….Sanatatea este cea mai importanta,ori ca ar fi virus,ori altele…Daca avem sansa aceasta de a fi evitati de surprize neplacute….Va fi bine!

    0
    0
  13. Securiciul este falimentar….Bani amanetati cu proprietati,imprumuturi bancare…bani pentru echipa Astra ar fi, daca ar vinde anumiti jucatori,dar tine ca tiganul de tigaia lui,prohibitiv…Nu plateste,dar asteapta sa incaseze…si atunci cand totusi incaseaza ceva,nu acopera datoriile….Tipic un securici,inconjurat de lingai,slugi….
    De preferat ca UTA sa nu intre in combinatii cu asemenea personaje dubioase…

    0
    0
    1. Astra va avea falimenta in scurt timp iar Moise daca va dori va putea sa vina la UTA liber de contract. Cum ? Securiciul va disparea fizic la fel de bine cum vor disparea multi parveniti asemeni lui.

      0
      0
  14. Noi nu ne permitem sa platim transferuri de sute de mii…..asta-i UTA……un fel de Lecce sau Brescia pastrand proportiile….sa ne bucram ca suntem din nou in prima liga si sa incercam sa scoatem maxim din ce avem si ne putem permite…..croatul e un jucator tanar care mai poate creste…..daca nu avea ceva calitati nu-l transferau bulgarii de la Levski ….

    0
    0
    1. De acord, croatul…poate creste. La fel ni s-a spus si despre Jebari. De ce sa contesti pe cineva, care „cerceteaza” trecutul jucatorilor si spune : ” la ultimele 5 echipe are un total de 10 meciuri..!!!… La bulgari nu a jucat deloc ! ” Este o realitate evidenta si daca tot ne credem ca…. „gasim diamentul in nisip”, macar sa acceptam si ce spun evidentele. .Nu avem bani, desi platim salarii,,,peste Clinceni, Iasi sau altii, cautam unii care nu au jucat de mult, care au fost cindva, ceva..Ma rog este optiunea lui Apostu, a lui Balint, si a clubului, dar mi-e greu sa cred ca tragem mereu un loz castigator. Cu sau fara croat, azi, la UTA cresterea nivelului fizic este necesitatea zilei. Aici nu stam, deloc, bine. Ca UTA are un inceput de campionat usor ..si nu se stie ce va urma.Iar in primul meci acasa, ne-am topit …ca inghetata la soare si am terminat…inghesuiti in careu, de un adversar…modest.

      0
      0
  15. cum pot sa scrii de acest fotbalist ca nu a jucat la ultimile 5 echipe 10 meciuri. Da la Lokomotiv Plovdiv nu a jucat dar sa nu uitam prin ce trecem din februarie 2020, in Slovacia din septembrie 2018 pana in februarie 2020 are la Sebica 28 de meciuri in campionat, 9 in playout si 5 in cupa Slovaciei. Inainte sa ajunga la Sebica in Slovenia din 2016 pana in 2018 are 40 de meciuri deci omul chiar a jucat. Statistica luata de pe Transfermarkt la „career statistics”

    0
    0
  16. Romario, bafta in continuare!! Cel.mai frumos gol din sezonul 2019-2020.. golul de la Resita!! Multumim pt tot!Respect!

    0
    0
  17. pacat implantul MOISE era mult mai bun asta este cu ce avem defilam!
    HAIDE UTA.una dintre campioanele provinciei!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button