Gloria LT Cermei

„Sămădăii” își continuă drumul în Cupa României: ACS Poli – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-2 (2-4, la penalty-uri)





Odată cu primul tur al Cupei României, ACS Poli și Gloria Lunca Teuz Cermei și-au încălzit motoarele pentru startul noii ediții a Ligii a 3-a la fotbal. Înainte de a intra în luptă, pe terenul „Electrica”, din Timișoara, cele două echipe au avut de trecut testele pentru coronavirus, iar procentul de promovabilitate a fost de 100%.

După o jumătate de an de pauză forțată în contextul pandemiei de COVID, cele două echipe au produs destul fotbal. În special în prima repriză, au fost destule faze de poartă și trei goluri, cu respectarea calculelor hârtiei. Reprofilat vârf, Ivan Ciubotariu a avut prima oportunitate a meciului, dar șutul său de la marginea careului a trecut peste poartă. După un sfert de oră, în atac au apărut și „alb-violeții”, iar șutul pe lângă a ex.-ului Rosenblum a anunțat deschiderea tabelei.

Acesta a fost creat de alți doi timișoreni trecuți pe la Cermei: șut M. Călin de la 18 metri și Matiș a deviat balonul în plasă de la 11 metri. „Sămădăii” au avut reacție, dar Lazăr și Sabău au finalizat mult peste poartă din poziții bune, pe când Mohaci a tras la o palmă de vinclu de la 25 de metri. Împotriva cursului jocului a căzut golul de 2-0. Mai precis în minutul 41, când Hescko a profitat de adormirea defensivei cermeiane, în frunte cu Stănilă. Oaspeții au reintrat, însă, rapid în meci. După o cursă pe stânga, Ciubotariu i-a pasat pe 16 lui Luca Bodri și acesta a trimis puternic în dreapta lui Toma.

Actul secund a debutat la fel cum s-a încheiat precedentul, cu gol în dreptul echipei lui Moisă și Sasu. Și de această dată, „roș-albii” au legat pasele în preajma careului advers, iar fundașul Salka (utilizat la „închidere” de antrenorul Cermeiului) a trimis frumos, la vinclu, după așezarea lui Gruiescu. La 2-2, timișorenii și-au adus aminte că joacă acasă și au plus de experiență, au avut o ocazie mare, dar și un gol anulat pentru offside la Rosenblum.

După pauza de hidratare din partea secundă a jocului, Cermeiul s-a instalat în jumătatea de teren adversă, a atacat cu toate liniile, dar a irosit ocazii importante prin nou-intrații Bulza (cap slab) și Pașcu (reluare din plonjon peste poartă). Mai aproape de gol au fost jucătorii de pe Bega, prin Daminescu, care a reluat cu capul de puțin alături din numai 7 metri și mai ales Călin, care a reluat cu latul, din 5 metri, peste poartă. În minutele de prelungire, Matiș a scăpat singur, dar și-a prelungit prea mult balonul și Stănilă a reținut din fața sa.

Fiindcă scorul a rămas egal, cele două echipe s-au dus în prelungiri pentru stabilirea echipei calificate. La reluare, Țurcanu a ratat din doar 8 metri voleul, semn că formația din județul nostru a depășit momentul greu din finalul timpului regulamentar.  De altfel, Cermeiul a părut echipa ceva mai proaspătă, a combinat mai mult, însă ocazii mari nu au mai fost la buturile lui Toma. Poate doar în minutul 113 să trecem în revistă capul ratat al lui Iuga din numai 3 metri.

Astfel, formația ce a mers mai departe în Cupă avea să se decidă la penalty-uri. Cermeianii au fost stăpâni pe ei și au marcat fără emoții prin: Filip, Sabău, Iuga și Lazăr, în timp ce Stănilă a apărat execuția lui Sporin, iar Ochea a trimis peste poartă. Daminuță și Bilia au fost singurii jucători ai lui ACS Poli care au înscris la loteria penalty-urilor. Așadar, „sămădăii” își continuă drumul în Cupa României, urmând să dea – cel mai probabil – piept cu o colegă arădeană din seria a 8-a a Ligii a 3-a. Până atunci, derby-ul de sâmbătă, cu Lipova, din cadrul primei etape, e bătut în cuie.

Formații:

ACS Poli: Toma – D. Bălace (55 Popa), Bilia, Sporin, Plută (62 Ochea) – Hecsko, Daminuță – Rosenblum (71 Daminescu), M. Călin (97 Mitre), Românu (71 Foca) – Matiș. Antrenor: Silviu Bălace

Cermei: Stănilă – D. Filip, R. Iuga, Sabău, Mohaci (46 Pașcu) – D. Lazăr, Salka (89 D. Pop) – Gruiescu, L. Bodri (R. Țurcanu), Răzban (74 Șimăndan) – Ciubotariu (67 Bulza). Antrenor: Flavius Moisă

Arbitri: Marius Chioran – Petrică Cîmpeanu, Robert Mereș (toți din Cluj). Observator AJF: Dorin Micșa (Timișoara)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button