Uncategorized

Miniștrii Stroe și Tătaru, despre posibilitatea revenirii suporterilor pe stadioane: „Rediscutăm după 1 octombrie, până când vrem să terminăm și discuțiile cu cluburile”





De mai bine de șapte luni, suporterii nu au mai pășit pe stadioanele din România, din cauza pandemiei de coronavirus. Însă, totul s-ar putea schimba cât de curând, iar anunțul a fost făcut chiar de ministerul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Zilele trecute, inclusiv sălile cinematografelor au fost redeschise pentru clienți, astfel că, cel mai probabil, și ultrașii se vor putea întoarce pe stadioane, cât de curând. Ionuț Stroe susține că, în funcție de cum va evolua numărul infectațiilor cu COVID-19 din țara noastră, după data de 1 octombrie, Guvernul ar putea pune în aplicare un plan prin care suporterii să poată reveni pe stadioane. „Astăzi am discutat cu premierul chiar și în ședința de Guvern, 1 octombrie va fi data cu care vom avansa eventual un scenariu mai optimist. Vă spun sincer, vreau până la 1 octombrie să terminăm și dicuțiile și cu organizatorii de competiții și cu cluburile care organizează aceste partide. Apropo de accesul la spectacole, pentru că mare parte a responsabilităților ei o vor purta, pentru că depinde foarte mult cum îți organizezi accesul la stadion. La fel de respectarea locurilor în tribune. Depinde foarte foarte mult și de suporteri”, a declarat Ionuț Stroe pentru Digi Sport.

Dar și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea revenirii suporterilor pe stadioanele din România. Conform celor spuse de ministru, totul va depinde de cum va evolua numărul de cazuri de COVID-19 din România în următoarele două săptămâni. „Vedem evoluția din următoarele două săptămâni. A fost o lună plină, încărcată, cu măsuri de revenire la normalitate. De la 1 septembrie s-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografele, e o lună electorala, a început anul școlar, a revenit populația din concedii. Vedem câtă aglomerație e deja în mijloacele de transport în comun. Sunt două săptămâni în care vom avea o evaluare. Aceasta evaluare ne va da și măsura altor relaxări sau reveniri la normalitate, cum e cazul spectatorilor pe stadioane. Deocamdată gestionam reînceperea anului școlar. Asta e foarte important acum. După, la începutul lunii octombrie, putem vorbi și despre alte măsuri de revenire la normalitate”, a declarat, astăzi, Tătaru.

Acesta a copiat teoriile emise premierului Ludovic Orban, dar și de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, privind natura consumatorului sportului-rege. „Fotbalul și suporterii sunt altceva. Trăiesc momentul! Sunt momente în care regulile sunt lăsate deoparte în fața sentimentelor. Haideți să vedem ce facem cu transmiterea comunitară, să fie în limite sau chiar mai scăzută. Să rămânem în platou și mergem în pantă descendentă, apoi ne permitem alte măsuri de revenire. Cu siguranță vor fi reguli care trebuie respectate. Dar această revenire trebuie să se faca într-un context epidemiologic cu stabilitate, chiar în scădere ca număr de cazuri”, a adăugat Nelu Tătaru.

5 comentarii

  1. Ceau. Știe cineva când ni se vor înlocui hârtiile de abonament luate cu cartele? Dacă vor ăștia sa ne dea drumu pe stadion în vreo 3-4 săptămâni cred ca se vor mișca și ai noștri sa ne dea abonamente ca lumea.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button