29/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Nu există „cazul Iacob”! Balint: „Mă amuză speculațiile, ne bazăm pe toată lumea într-o competiție de anduranță. Sunt chestiuni strategice pe care le discutăm între noi”

Unul dintre principalii artizani ai promovării în Liga 1 a „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc a ajuns pe bancă sau chiar în tribună la unele meciuri. Florin Iacob încasase 13 goluri în cele 24 de etape disputate până la înghețare și chiar dacă a mai comis o eroare, două, în play-off, pornea cu prima șansă la titularizare și în elită. Infectările cu COVID ale lui Miculescu, Oroian sau Isac a reconfigurat strategia lui Laszlo Balint, care a apelat la juniorul Horațiu Moldovan între buturi și acesta a dat garanții în primele trei runde.

De altfel, goal-keeperul convocat recent și la naționala de tineret are și pe mai departe parte de încrederea staffului tehnic, dar asta nu înseamnă că Iacob sau Balauru nu sunt la fel de importanți pentru Gyuszi Balint și colaboratorii săi. „M-am amuzat foarte tare când am văzut că s-au născut niște speculații că eu aș fi în conflict cu Iacob și din cauza asta el nu a fost nici măcar pe bancă la meciul de la Pitești. Eu nu mă cert cu nimeni, nici măcar cu nevastă-mea. Revenind la contextul în care am fost obligați să începem cu Horațiu Moldovan în meciul cu Viitorul, trebuie să ne felicităm pentru asta pentru că el a făcut niște meciuri foarte bune de atunci încoace. Dar și în continuare, pe partea de strategie în ceea ce privește juniorii suntem constrânși să jucăm așa, ca să nu mai vorbim că și randamentul lui Horațiu ne determină să începem cu el. Și atunci, împreună cu antrenorul de portari (n.a. Gabi Vasiliu), am hotărât ca cei doi, Balauru și Iacob, care sunt niște portari valoroși inclusiv pentru nivelul primei ligi și pe lângă asta sunt niște băieți de caracter, să facă cu schimbul. Două etape să fie unul pe bancă, iar alte două, celălalt. Se știe că împotriva Viitorului și Voluntariului, rezervă a fost Florin, acum i-a venit rândul lui Dragoș, cu Argeșul și Iașiul. Sunt chestiuni de strategie, pe care le discutăm în cadrul staffului și pe care le expunem jucătorilor ca să înțeleagă direcția în care mergem. Pe mine cumva mă amuză aceste zvonuri și speculații, dar, pe de altă parte, ele nu fac deloc bine echipei. Adică niște lucruri fără fundament, apărute de nicăieri, pot inflama spiritele, în condițiile în care – efectiv – la acest moment nu este cazul”,a punctat Laszlo Balint.

Întrebat dacă vreunul dintre cei doi portari seniori nu au cerut să fie cedați sau împrumutați în condițiile în care încă nu au apărut pe teren în Liga 1, antrenorul principal al „Bătrânei Doamne” a adăugat: „Nici vorbă de așa ceva, mai ales că știițe foarte bine că la noi e simplu, ne bazăm pe absolut toată lumea. Am spus-o și data trecută, o spun din nou, Liga 1 este o competiție de anduranță. În acest campionat de primă linie este nevoie de absolut fiecare jucător la potențial maxim și atunci interesul nostru este ca toată lumea să înțeleagă că noi toți suntem în aceeași barcă și trebuie să vâslim în aceeași direcție”.

După meciul de la Pitești, Laszlo Balint spunea că va avea de discutat cu doi dintre jucătorii săi, cu nerealizări în remiza (1-1) în disputa cu argeșenii. „Buhăcianu cade, se ridică, nu e o problemă. Vali a reacționat foarte bine zilele acestea, iar astăzi am avut un antrenament specific și mi-a plăcut tare mult modul în care s-a implicat, dar i-am apreciat și realizările pe care le-a avut. De altfel, toată lumea, nu doar Vali, s-a mișcat bine și tocmai de asta spun că îi simt bine pe băieți, atmosfera este foarte bună. Inclusiv cu Ilie am avut o discuție. Nu e nimeni supărat peel, până la urmă, momentul în care câștigăm, câștigăm toți și invers. Iar acolo a fost o greșeală care putea fi evitată chiar mai sus, la faza incipientă, construcția adversarului. Noi trecem peste toate, este foarte important ca în momentul în care apar aceste greșeli să le analizăm, să le discutăm împreună, să nu vorbim pe la colțuri, să fim bărbaț, să ne uităm în ochii noștri și să căutăm calea către progres. Scopul final este să eliminăm aceste greșeli și să încercăm să devenim mai buni”, a concluzionat „principalul” arădenilor.

17
1
%d blogeri au apreciat: