Alte sporturi

Şah Club Vados Arad este noua vicecampioană națională, iar „aurul” nu a fost departe





Chiar dacă a întâmpinat probleme de ordin financiar, Șah Club Vados s-a deplasat la Izvorani, la campionatele naționale pe echipe. Iar eforturile arădenilor s-au concretizat prin rezultate de top, chiar peste așteptările președintelui Alin Cîmpeanu.

Așadar, Șah Club Vados a devenit campioană națională în Superligă, cu un total de 12 puncte. Arădenii au fost întrecuţi în clasamentul general doar de către Medicina Timișoara, noua campioană acumulând 13 puncte. Judeţul Timiş mai are o echipă pe podium, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, cu 11 puncte.

Şah Club Vados Arad a înregistrat următoarele rezultate: 1,5 – 4,5 cu Medicina Timișoara; 5-1 cu Politehnica Iași (campioana en-titre); 4-2 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii; 5-1 cu Smart Galați; 3,5 -2,5 cu CȘM Baia Mare; 2,5 – 3,5 cu Oltenia Craiova; 6 – 0 cu Viitorul Urziceni şi 3,5 – 2,5 cu Univ. Timișoara.

S-au ales cu medaliile de argint: Alexander Zubov (5,5 puncte) și Vitaly Sivuk (6), ambii din Ucraina, IM Alexandru David (3,5), GM Alin Berescu (4,5), GM Tiberiu Georgescu (3), IM Dan Bogdan, FM Mircea Talu (5,5) și Victor Magold.

În urmă cu un an, echipa arădeană cucerea bronzul în Superliga naţională, deci pasul în față a fost făcut, cu speranțe pentru aur. „Acum, la final, am un sentiment de regret, pentru că am fost la un pas de titlul de campioană. Totul a depins de noi, eram pe primul loc în clasament. Dar, ne-am împiedicat, neașteptat, de Oltenia Craiova, echipă care ne-a învins și anul trecut. A intervenit o relaxare mentală, care ne-a costat aurul. Dar, trebuie să recunoaștem că Medicina Timișoara a meritat titlul, în meciul direct impunându-se clar. Această performanță nu se putea realiza fără sprijinul Centrului Cultural Județean Arad, IFB Finvest și magazinuldesah.ro”, a declarat Câmpeanu.

Condusă de Alin Câmpeanu, Vados este în acest sezon medaliată şi la şah blitz, arădenii cucerind bronzul într-o competiţie la care au participat 25 de cluburi.

Vă reamintim că în perioada 24-30 septembrie are loc o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de şah al Aradului, Hotel Intercontinental urmând să găzduiască evenimentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button