UTA Arad

UTA nu mai concepe să rateze întâlnirea cu prima victorie de la revenirea în Liga 1: „Să transformăm dezamăgirea de la Pitești în energie împotriva Iașiului!”





Tracul debutului în Liga 1 a privat-o pe UTA de un succes în primele trei runde. Jocul „roș-albilor” este în creștere, iar la Pitești, în derby-ul nou promovatelor, echipa ce se poate declara nemulțumită de remiză a fost cea arădeană. Legea nescrisă a fotbalului, cea cu ratările care se răzbună, o pun pe „Bătrâna Doamnă” în postura de a nu mai accepta jumătățile de măsură cu Poli Iași. Cu atât mai mult cu cât joacă pe teren propriu și întânește o formație ce a aratătat destule slăbiciuni în startul actualei stagiuni.

A dispărut și presiunea inaugurării noii arene „Francisc Neuman” cu un rezultat rotund, Albu și colegii săi ar fi trebuit să se obișnuiască din ce în ce mai mult și cu gazonul din Calea Aurel Vlaicu, astfel că atracția celor trei puncte e mai puternică decât niciodată. „Suntem într-un moment în care simțim nevoia neapărată de victorie și din punct de vedere al spiritului, dar și din punct de vedere al situației clasamentului. Tocmai de aceea, în ultimele zile cam tot ceea ce am făcut, cam tot ceea ce am discutat în vestiar și tot ce am planificat a fost în această direcție, adică să ajungem cât mai bine din toate punctele de vedere la ora startului jocului de duminică, în așa fel încât la ultimul fluier să putem să ne bucurăm dun succes. Iașiul este o echipă imprevizibilă, cu momente și momente în joc. În schimb, este foarte important ceea ce vom face noi. Cred  că suntem pe un drum bun în ceea ce privește constanța jocului nostru, evoluția noastră, progresăm pe momentele jocului, dar și la capitolul omogenitate. Băieții se simt din ce în ce mai bine și asta se și vede faptic, dat fiind feedback-ul pe care l-am primit de la ei. Lucrurile merg în direcția cea bună și sunt convins că și din punct de vedere al determinării, al atitudinii, vom fi la un nivel foarte bun. Am simțit acea dezamăgire după meciul de la Pitești, când am fost cu toții nemulțumiți de deznodământul meciului. Tocmai de aceea, sper să canalizăm toată această energie către scopul de a obține toate punctele”, a spus Laszlo Balint, înainte de jocul cu moldovenii, de duminică, de la ora 18,45, de pe arena „Francisc Neuman”.

Vorbind în detaliu despre Poli Iași, antrenorul „Bătrânei Doamne” a adăugat: „Îi respectăm ca echipă, iar eu îl respect pe Daniel Pancu foarte mult. Am fost rivali sezonul trecut la promovare, el a fost antrenorul unei echipe foarte importante din România, acum, la fel, a început bine campionatul (n.a. 1-0 cu Chindia), după care a avut două rezultate mai puțin bune (n.a. 0-4 cu Botoșani și 1-4 cu Gaz Metan). Însă și în aceste ultime meciuri a avut momente bune de fotbal. Poli Iași e o echipă preocupată să joace, o echipă care pasează, deci sunt convins că, dacă vom avea momente de superficialitate și de slăbiciune, adversarul va fi capabil să ne taxeze. Au un atacant capabil de execuții, au un mijloc destul de experimentat, dar și jucători tineri care vin cu un entuziasm. Există și destulă calitate individuală la Iași și mă refer la  un Andrei Cristea, la acel atacant străin care a venit acum (n.a. Zajmovic) sau Platini. Sub nicio formă nu vreau să se gândească absolut nimeni că noi suntem favoriți cerți. Cu siguranță, Poli Iași  va veni să își vândă foarte scump pielea și să obțină maxim din ce se poate obține din acest meci. Tocmai de aceea trebuie să fim foarte concentrați și să abordăm meciul cu determinare maximă și, dacă vom reuși asta, avem șanse mari să câștigăm punctele puse în joc”.

Dacă „roș-albii” nu se vor putea baza pe Bustea și Ivan (accidentați), dar nici pe Miculescu (revenit în grup doar de câteva zile), Oroian și Isac (cu teste neconcludente pentru coronavirus), din tabăra ieșenilor lipsește experimentatul fundaș Frăsinescu, dar și mijlocașului Acka și atacantul de bandă Assuli. Altfel, Daniel Pancu o consideră pe UTA o formație bine organizată. „Întâlnim o echipă nou promovată, care a transferat bine în această pauză. Își mențin politica de a transfera jucători români, de calitate, jucători cu experiență, majoritatea dintre ei evoluând și în străinătate. Și-au menținut și antrenorul, era normal, firesc și au păstrat și același sistem de joc. UTA e o echipă organizată, greu de desfăcut, care joacă foarte bine pe teren propriu, dar sunt și ei văduviți, la fel ca și noi, de prezența suporterilor în tribună”, a precizat și antrenorul „alb-albaștrilor”, care, din lipsa curselor de avion spre vestul țării, a trebuit să-și pună pe drum elevii încă de ieri, cu escală la Cluj.

Ieșenii vor ajunge în această seară în orașul nostru, iar mâine, înainte de masă, vor depune o coroană la mormântul lui Ionuț Popa. Tehnicianul arădean, decedat la finalul lunii iunie, a fost comparat cu Ștefan cel Mare atâta timp cât a stat pe banca grupării Copou, fiind foarte iubit în capitala Moldovei.

Formații probabile:

UTA: Moldovan – Tomozei, Benga, Erico, Roumpoulakou – Tescan, Albu, Roșu, Buhăcianu – Hora, Morar.

Poli Iași:Axinte – Onea, Mihalache, Baxevanos, Bușu – Passaglia, Breeveld, Vanzo – Platini, Zajmovic, Calcan.

11 comentarii

  1. Asa sa fie Mister GUSY , UTA. TREBUIE SA IASA VICTORIOASA IN ACEST MECI SI SA SPARGA GHEATA !!! SUNTEM MAI BUNI CA EI SI PRIN MULTA DETERMINARE SI CONCENTRARE IN FATA PORTII , BAIETII VOR REUSI !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD , HAI BAIETII !!!

    0
    0
  2. doamne-ajuta! victorie trebuie sa fie factorul determinant in acest joc! HAIDE UTA,una dintre campioanele provinciei!
    un egal sau doamne fereste o infrangere ar fi catastrofala ptr echipa noastra!

    0
    0
    1. Catastrofala ? Cred ca exagerezi sa fim seriosi, ar fi neplacuta intr-adevar dar mai sunt totusi 24 etape de jucat , multe se pot intampla

      0
      0
    1. Greu o fi. Unde mai pui la socoteala ca la Arad vine echipa cu cel mai bun atac din liga?
      Sa-ti dea Dumnezeu sanatate ca tare ne binedispui cu momentele tale umoristice.
      Hai UTA!

      0
      0
  3. Bineanteles, meciul nu va fi usor ,dar sper ca, baietii s-au antrenat foarte bine si vor reusi cu conditia principala, problema cu care se confrunta baietii, este sa nu mai rateze ocaziile de gol pe care o sa le aiba ci sa fie foarte concentrati in fata portii pt. a inscrie !!! HAI BAIETII , HAI CA PUTETI , HAI CU VICTORIA !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  4. Păcat să vină alții să cinstească valorile din antrenorat! Odihnă veșnică Ionuț Popa! Cinste și respect!

    0
    0
  5. Sustin echipa, doar ca mi se par dubioase aceste teste de COVID la juniori…nici acum sa nu fie ok…in fine.

    0
    0
  6. Important este ca in primele 10 etape din tur sa facem 15-16 puncte ,iar la sfarsitul turului sa avem cam 18-19 puncte.Linistitor pentru o echipa nou promovata in Liga 1.La fel si in retur si va fi OK.Trebuie profitat de degringolada si lipsa de omogenitate de la Dinamo, de haosul de la FCSB, etc.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button