28/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Primul gol pe noul „Francisc Neuman” a fost semnat de un arădean get-beget! Rus: „Probabil așa a vrut Dumnezeu, dar nu știu câtă importanță mai are”

Ciprian Rus a înscris primul gol într-un meci oficial pe noul „Francisc Neuman”. Căpitanul UTA-ei a marcat în prima repriză după o deviere a lui Hora și a deschis scorul în meciul cu Politehnica Iași, însă rezultatul final strică, oarecum, farmecul reușitei.

Până la urmă primul fotbalist care a scuturat plasa adversă la arena de 14 milioane de euro a Aradului a fost chiar un fotbalist născut în orașul nostru, singurul din „11”-le aliniat de Laszlo Balint astăzi. „Probabil că așa a vrut Dumnezeu, să înscriu eu, un arădean, primul gol pe noul stadion. A fost un vis, dar nu mi-l imaginam așa până la capăt. Până la urmă nu știu dacă are vreo importanță acest gol, pentru mine pe plan personal eventual, pentru că mi l-am dorit foarte mult. Ca echipă, e a doua oară când conducem și pe final pierdem puncte, azi chiar nu am luat niciunul”, a spus Rus la finele confruntării pierdute  cu 2-3 în fața celor de la Iași.

Și căpitanul UTA-ei admite ziua mai slabă a echipei. „Se poate spune că sunt carențe în joc, nu am făcut un joc strălucit astăzi, dar chiar și așa am avut 2-1. La Pitești am jucat mai bine, ne-am creat ocazii și tot nu am reușit să câștigăm. În multe momente ale jocului nu am luat cele mai bune decizii și asta ne-a costat la final. Un rezultat de egalitate era echitabil astăzi. Nu știu dacă poate fi o lipsă de încredere, nu venim după înfrângeri ca să nu avem încredere în noi, dar – probabil – pentru prima victorie trebuie să muncim mult mai mult și să avem o atitudine mult mai bună”, a adăugat al doilea marcator al „roș-albilor” în stagiunea trecută.

Ambele echipe au înscris goluri fantastice în partida de astăzi, prin Ursu, respectiv Onea, însă – din păcate – doar reușita tânărului fundaș al Iașiului a fost cea decisivă: „Au fost foarte frumoase, îl felicit pe Ursu pentru că știu cât muncește, dar și el a fost foarte supărat în vestiar.” 

Întrebat dacă discuțiile legate de finanțarea din partea Primăriei au afectat jocul echipei, căpitanul arădenilor a spus următoarele: „Nu ne-am gândit la acest aspect, deocamdată noi suntem cu banii la zi, nu avem probleme financiare, ne-am gândit doar la fotbal.”

UTA nu s-a mai impus la Arad de aproape 7 luni (trebuie menționat însă că din cauza pandemiei, în această perioadă arădenii au disputat doar cinci partide pe teren propriu). „E un duș rece pentru că ne-am pregătit foarte bine toată săptămâna și am fost hotărâți să bifăm prima victorie, mai ales că suntem și în casa nouă. Văd că nu reușim să câștigăm acasă, au trecut 7 luni de la ultimul succes, cel cu Ripensia. Mergem înainte, următoarea etapă jucăm cu Dinamo, o echipă în formare, cu jucători noi, sperăm să luăm punct sau puncte de acolo. Bineînțeles, ne va trebui o altă atitudine ca să facem acest lucru”

Reușita de astăzi a fost a doua pentru Ciprian Rus în prima divizie, după cea din septembrie 2016, când a marcat pentru ASA Târgu Mureș, într-o victorie cu 1-0 pe terenul lui ACS Poli.

Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

1
0
%d blogeri au apreciat: