Știrile zileiUTA Arad

Ioniță – out două-trei săptămâni, Miculescu – în lotul anti Dinamo poate și pentru „chestiuni strategice”





Cotra celor de la Poli Iași, UTA i-a avut în tribună din rațiuni medicale pe Cristian Bustea și Cătălin Vulturar, plus jucătorii infectați cu coronavirus, Alex Oroian și Damian Isac. Între timp, ultimul s-a negativat și de azi se antrenează din nou în grup, acolo unde se întorsese în urmă cu o săptămână și David Miculescu.

De altfel, acesta din urmă va fi inclus în lotul arădenilor pentru deplasarea de la București și chiar ar putea debuta în Liga 1, dar cu probabilitatea de a nu rămâne prea mult pe gazon din pricina restanțelor de ordin fizic cauzate de absența pentru infectarea cu COVID. „Într-adevăr, sunt anumite strategii pe care le iau în calcul și din punct de vedere al jucătorilor sub vârstă. Suntem într-o situație în care suntem obligați să analizăm absolut toate soluțiile pe care le avem la îndemână. Mai sunt câteva zile până la ora meciului și sper să putem alinia o formulă care să ne dea și soluții pe bancă. Când spun formulă mă refer și la un prim <<11>> și la o bancă o bancă de rezerve competitivă care să ofere soluții inclusiv pe parcursul meciului”, a precizat Laszlo Balint, care a răspuns evaziv și la posibilitatea de a-i titulariza între buturi pe unul dintre Iacob și Balauru, dar și la utilizarea lui Vali Buhăcianu în linia de atac. „Revenim la chestii de strategie pe care le analizez împreună cu toți colegii mei din stafful tehnic. Ceea ce mă bucură este că toți băieții, cel puțin în ceea ce privește modalitatea în care s-au prezentat în aceste zile la antrenament ,sunt la un nivel bun sau foarte bun. Iar asta îmi dă speranță și încredere că indiferent la cine voi apela va fi la un nivel bun”, a menționat Laszlo Balint.

Cu siguranță, antrenorul „roș-albilor” nu va apela la Alex Ioniță, căpitanul din finalul partidei cu Poli Iași, din cauza unei accidentări. „Din păcate, la meciul cu Iașiul, Alex a vrut să accelereze, dar i-a plecat pământul de sub gheată și a suferit o leziune deasupra tendonului către gambă. Din păcate, indisponibilitatea lui va fi undeva către trei săptămâni, sperăm să își revină cât se poate de repede”, ne-a mărturisit antrenorul principal al arădenilor, care – pe de altă parte – a anunțat revenirea în lot a lui Cristi Bustea, care și-ar putea chiar relua postul de titular pe banda dreaptă a denesivei.

Utiștii se vor antrena inclusiv duminică la Arad, urmând să zboare spre București, de pe Aeroportul din Timișoara, la orele serii. „Jucăm luni seara cu Dinamo, iar la Arad ne vom întoarce marți după ce vom face și un antrenament de regenerare-completare la București, încă trebuie să găsim o variantă de teren. Din câte am înțeles, etapa următoare va fi stabilită undeva către finalul săptămânii, pentru că se așteaptă desfășurarea competițiilor europene și, în funcție de câte echipe merg mai departe, noi sperăm toate, LPF-ul să stabiliească exact programul etapei a 5-a. Dar, avem timp să ne gândim la meciul cu Clinceni, acum e foarte să fim sută la sută concentrați pe ceea ce avem de făcut la București, împotriva lui Dinamo”, a concluzionat Balint.









2 comentarii

  1. Știți ce nu mai avem?
    Un lider! În fiecare meci avem 2-3 căpitani. Nu exista liderul x are sa adune echipa lângă el. Sa fie motorul echipei. Sa joace 90 minute.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button