29/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

CV-ul lui Contra nu-l sperie pe Balint: „Am o relație de amiciție cu Cosmin, rolul antrenorilor se diminuează odată cu primul fluier”

După Daniel Pancu, antrenorul celor de la Poli Iași, Laszlo Balint se va duela cu un alt fost fotbalist cu nume din fotbalul românesc. În cariera sa, Cosmin Contra a evoluat la AC Milan sau Atletico Madrid, grupări de top în Europa, iar ca tehnician a activat inclusiv în Primera Division, la Getafe. Între 2017 și noiembrie 2019, fostul fundaș dreapta al naționalei a fost selecționerul „tricolorilor”, din această postură întâlnindu-se cu Balint pe terenul „Motorul” într-un meci demonstrativ organizat cu ocazia sărbătoririi a 120 de ani de fotbal în România. Evenimentul fusese organizat de regretatul președinte al AJF Arad, Adrian Lucaci.

Luni seară, cei doi foști fundași vor face tot posibilul ca echipele lor, Dinamo, respectiv UTA, să mai pună la păstrare punct(e) după un start stagional în surdină. „Am mai spus-o, fotbalul nu se rezumă la duelul antrenorilor. Într-adevăr, sunt niște aspecte destul de importante în pregătirea unui meci, dar în momentul în care arbitrul fluieră startul jocului cred că aportul antrenorilor se diminuează destul de mult. Adică e foarte important ceea ce fac jucătorii în timpul meciului, decizia este la ei. Este foarte evident, Cosmin Contra este un antrenor experimentat, care a fost inclusiv selecționer, a avut și rezultate a antrenat și în străinătate la un nivel foarte înalt. Dar, asta nu este neapărat o sperietoare pentru mine sau pentru noi. Îl respectăm, eu chiar am o relație de amiciție cu Cosmin. Îi respectăm pe cei de la Dinamo, dar încercăm să ne prezentăm la cel mai bun nivel al nostru, în așa fel încât să dăm o replică pe măsură și să obținem un rezultat bun”, a spus Gyuszi Balint, „principalul” arădenilor.

Fiindcă sub noul patronaj spaniol în tabăra „câinilor roșii” au sosit multe individualități, fotbaliști peste nivelul Ligii 1, precum Borja Valle, Juan Camara, Isma Lopesz, Alexander Gonzales, Janusz Gol sau Tomas Mejias, Balint știe că: „E clar că trebuie să fim foarte bine organizați, să ne îmbunătățim în primul rând jocul colectiv. Dar, trebuie menționat faptul că și UTA are în componența lotului jucători care au calitate și experiență și chiar am așteptări și pretenții ca acestea să iasă la iveală, ca și orgoliul lor, de altfel. În acest meci, jocul colectiv trebuie cumva presărat și cu execuții și cu realizări individuale”. 

Dinamo – UTA încheie etapa cu numărul 5 a Ligii I luni seară, de la ora 21.

1
0
%d blogeri au apreciat: