Știrile zileiUTA Arad

A scăpat de COVID și a bătut Dinamo! Miculescu a debutat în prima victorie stagională a UTA-ei: „Ne-am păstrat spiritul, acum vrem să nu mai pierdem puncte”





Ca și tatăl său în 2002, David Miculescu putea decide promovarea UTA-ei în Liga 1 în penultim etapă a play-offului eșalonului secund. „Decarul” arădenilor a stabilea scorul pauzei contra Rapidului, însă giuleștenii aveau să întoarcă scorul la Arad și amânau verdictul pentru ultima rundă. Cu Miculescu din nou titular, „Bătrâna Doamnă” a luat punctul de care mai avea nevoie la Pitești, unde – de altfel – a promovat braț la braț cu FC Argeș.

Calvarul spitalizării

Bucuria a fost mare în rândul „roș-albilor”, euforia a continuat și în scurta vacanță de 6 zile, iar la revenirea la antrenamente pe 9 august s-a făcut și obișnuitul test pentru coronavirus. David Miculescu a fost primul utist care a rezultat pozitiv la „tampon” și, mai mult, nu s-a simțit deloc bine. La 24 de ore de la primul antrenament, fotbalistul se afla deja în spitalul CFR din Timișoara, cu febră și alte simptome ușoare. „De abia începusem noul sezon, eu și majoritatea băieților aveam încă tonus după ce disputasem ultimul meci oficial din Liga 2-a de doar 8 zile și ne gândeam deja la Liga 1. Pentru mine emoțiile erau și mai mari, căci urma să debutez pe scena primului eșalon, un moment pe care-l așteptam de când m-am apucat de fotbal. Și, dintr-o dată, în loc să-mi continui pregătirea alături de colegi, am ajuns pe patul de spital singur, izolat și cu multe întrebări în minte. Vreo două-trei zile am mai avut febră, dar doar seara, în rest nu simțeam mare lucru, poate eram puțin slăbit. Medicii m-au băgat pe un tratament specific și, când deja mă simțeam bine, mi-au spus că, totuși, nu pot pleca acasă fiindcă acele medicamente nu se administrează decât în spital, sub control strict. Așa am ajuns să stau în spital vreo zece zile, m-am externat chiar înaintea jocului pe care UTA l-a disputat la Viitorul. Vă dați seama că aș fi vrut să fiu și eu pe teren, cred că eram unul dintre juniorii luați în calcul pentru un post de titular, dar nu mi-a rămas decât să le țin pumnii băieților din fața televizorului. M-am bucurat de rezultat, speram să revin și eu alături de ei cât mai repede, dar nu s-a putut”, își amintește juniorul „Bătrânei Doamne”.

Debut după doar câteva antrenamente?

Într-adevăr, lui Miculescu i-au ieșit pozitive alte trei teste și frustrarea că nu poate reveni la antrenamentele lui Laszlo Balint creștea. „După ce m-am îmbolnăvit eu, la câteva zile am aflat că și restul juniorilor cu care UTA a promovat și care sperau și ei la fel de mult ca mine să debuteze în Liga 1 sunt pozitivi. Mi-a părut rău și pentru ei și era normal ca domnii antrenori și conducerea clubului să mai aducă și alți juniori. Era clar că concurența creștea pentru toată lumea, dar asta nu era o problemă atâta timp cât aș fi fost reprimit la antrenamente. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat decât luni sau marți, după jocul cu Poli Iași, când, de fapt, Mister mi-a și spus să trag de mine căci am șanse să intru pe teren cu Dinamo. Cele cinci antrenamente le-am făcut la capacitate maximă, simțeam că încep să-mi revin din  punct de vedere fizic, dar știam că nu o să pot fi nici măcar la jumate din capacitatea mea până la meciul cu Dinamo. Apoi, la ultimul antrenament înainte de a pleca la București, am aflat că voi juca din primul minut și am simțit o mare bucurie, dar și mai multă responsabilitate”, ne-a mai mărturisit mijlocașul ofensiv de 19 ani al UTA-ei.

Rețeta succesului cu Dinamo

Precum în sezonul promovării în Liga 1, în „Groapă”, Miculescu a jucat mijlocaș dreapta la UTA, avându-l ca adversar direct pe unul dintre mult lăudațiii fotbaliști străini transferați de bucureșteni, Isma Lopes. Asta în primele 23 de minute, căci apoi juniorul arădenilor a fost schimbat cu Ursu. „E clar că au calitate individuală, sunt foarte buni pentru Liga 1, dar încă nu formează o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Și noi avem câțiva jucători noi, dar ne-am păstrat acel spirit de sacrificiu din Liga 2-a și am câștigat meritat în cele din urmă. Eu știam că voi fi schimbat, era și normal să se întâmple asta, căci nu puteam ține un ritm ridicat după doar câteva antrenamente. Mă bucur însă că nu am fost înlocuit ca alți juniori după unul, două minute. Nici nu vreau să mă gândesc ce e în sufletul acelor copii care pățesc acest lucru, iar unii dintre ei chiar etapă de eatpă. Una peste alta, pentru mine a fost un debut reușit, am fost pe teren la prima victorie a echipei în Liga 1, mi-am adus și eu o contribuție acolo și încă împotriva unui adversar cu nume. Bineînțeles, nu voi uita ziua debutului, dar de acum vreau să mă concentrez pe meciurile care urmează, căci aș vrea să joc din ce în ce mai mult”, mai afirmă tânărul utist.

Vrea să îmbrace tricoul naționalei de tineret

Cu cele 6 puncte strânse din 15 posibile, UTA se află încă în partea a doua a clasamentului, dar David Miculescu crede că va urma o serie pozitivă. „Acum că am spart gheața nu mai vrem să pierdem puncte. Trebuie să o batem și pe Clinceni și apoi avem două săptămâni la dispoziție să ne pregătim de un alt calup de partide, în care sunt convins că vom arăta și mai bine. Sper să nu mai avem jucători cu probleme de sănătate și atunci, de ce nu, să încercăm să batem la ușa play-offului. Va fi greu, dar nu imposibil. Cât despre mine, e clar că trebuie să-mi ajut echipa cu evoluții bune, pase și chiar și goluri. Sper să prind o formă sportivă cât mai bună și să reintru, încetul cu încetul și în vederile domnului Adrian Mutu, la naționala de tineret”, a concluzionat fotbalistul care luni va debuta probabil pe arena (renovată) unde tatăl său înscris goluri importante pentru UTA la începutul anilor 2000.

David Miculescu a debutat pentru UTA în Liga 2-a, pe 24 septembrie 2017. Se întâmpla în deplasarea arădenilor la Satu Mare, cu Olimpia (scor 1-0 pentru gazde), sub comanda lui Cristi Todea, care îi înlocuise pe banca „roș-albă” pe Adi Mihalcea și Adi Falub. Puștiul avea doar 16 ani și 4 luni și era al doilea cel mai tânăr debutant din istoria UTA-ei, după Amir Jorza.

David Miculescu e la UTA din primăvara anului 2016, după ce a mai activat la Electrica Timișoara, Academia Hagi și Atletico de Madrid București. E cotat la 200 de mii de euro și a trezit deja interesul mai multor grupări din țară și străinătate.









4 comentarii

  1. Dragule David….nu pot decat sa-ti urez succes maxim….pentru ca toti stim si vedem ca ai talent si potential enorm…Trebuie sa recunosc ca ai si avut mereu ghinion…Apendicita…spital…operatie…revenire…ai inceput sa faci meciuri bunicele..apoi acest blestemat virus din nou te-a franat….De asemenea,porti un nume de familie greu,care fata de UTA obliga….Vali,tatal tau pe care il adulam in urma cu nu multi ani a fost spaima portilor adverse….In plus..vorba unor hatri(a nu se confunda cu hateri)….tricoul cu numarul 10….are vreo 20 kg….Trebuie neaparat sa rezisti acestor presiuni psihice,in majoritate false,fara rost,dar asa te calesti….Ai tot ce iti trebuie in retetar…statura,alonja,viteza,tehnica buna….si sa nu uiti,si sa profiti maxim de asta…ai un antrenor foarte bun langa tine!Profita din plin!!!
    Totul depinde doar si singular,strict de tine!Sanatate multa si bafta!

    0
    0
  2. Un David cum ne-am dori toți nu ar mai ieși din echipa O echipa fără locuri libere. Stagiunea următoare nu am mai putea rezista la oferte. Și nici el .Deocamdată el a simțit ce înseamnă div. A și cum trebuie sa ai grije de sănătate Nu e puțin lucru .Talentul lui are nevoie de atmosfera câștigătoare pe care sperăm că echipa sa- l ofere in etapa asta.O noua piatra prețioasă e pe cale să atragă atenția publicului iubitor de fotbal adevărat. BAFTA !!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button