04/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

UTA nu se poate ridica la nivelul financiar al lui Petre, dar și al altor jucători aflați în discuție pentru un transfer: „Greu de crezut că mai poate apărea ceva”

Se știa de săptămâni bune că drumul lui Adrian Petre la FCSB se va încheia în această vară, sau cel puțin se va întrerupe pentru un timp. Cătălin Sărmășan, impresarul atacantului de 22 de ani, și-a valorificat relațiile din fotbalul italian și l-a dus pe fotbalistul arădean la Cosenza, în Serie B, însă discuțiile au fost multe, inclusiv cu UTA.

Clubul ce l-a lansat pe Petre în fotbalul mare era pe lista posibilelor destinații în finalul perioadei de transferuri, dar tratativele erau greu de încheiat, cum recunoaște chiar Laszlo Balint.  „Din punctul meu de vedere, Adrian Petre era un subiect greu de concretizat pentru UTA. Mai ales financiar, Petre e la un nivel rdicat pentru noi, pe munca lui bineînțeles. Noi suntem departe de acel prag, iar în plus sunt convins că el poate evolua mult mai bine la un nivel cât mai apropiat de potențialul său. Într-adevăr, contează cum joci, cum progresezi, dar pentru niciun jucător nu e de neglijat aspectul financiar. Fotbalul e și o meserie, suntem profesioniști în fotbal și muncești pentru a ajunge la un anumit statut financiar nu e deloc simplu. Nouă ne foarte greu să ne gândim că putem ajunge la un consens, chiar dacă ne gândim și varianta împrumutului la Arad”, a explicat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Mai sunt două zile și jumătate până când fereastra de transferuri se va închide inclusiv pentru echipele românești, iar Gyuszi Balint mărturisește: „În acest moment nu e deschisă nicio discuție, îmi e greu să cred că apare ceva pe ultima sută de metri. Chiar va fi vorba despre vreo variantă foarte bună și utilă pentru noi, o să analizăm atent, adică trebuie văzut dacă se impune. Am mai avut propuneri de jucători interesanți, străini, dar criterilul financiar ne-a împiedicat să avansăm discuțiile. Au fost și jucători cu CV interesant, care erau ok și din punct de vedere fizic, fiindcă au fost în competiție, dar e greu să ne apropiem acum de fotbaliști cu adevărat importanți, de nivelul Ligii 1. Și aici mă refer, bineînțeles, la fotbaliști străini”.

Revenind la arădeanu Petre să spunem că noua sa echipă, Cosenza Calcio, a încheiat sezonul precedent de Serie B pe locul 15. Lotul echipei valorează 7.08 milioane de euro cumulat, potrivit Transfermarkt.com. Cel mai valoros fotbalist al echipei este aripa stânga, Jaime Baez, cotat la 1.2 milioane de euro. Acesta este singurul jucător de la Cosenza care are o cotă de piață mai bună decât Adrian Petre, arădeanul având o valoare de 800.000 euro.

Foto: Ciprian Petcuț

4
0
%d blogeri au apreciat: