Fotbal judeteanȘtirile zilei

Se va mai juca sau nu fotbal în Liga 4-a? Deocamdată părerile competitoarelor sunt împărțite în mod egal, CEX-ul ar putea lua decizia finală în weekend!





La solicitarea președintelui AJF Arad, Răzvan Cadar, reprezentanții celor 12 cluburi din Liga a 4-a s-au întâlnit pentru o discuție informală despre posibilitatea începerii noului sezon competițional. După cum se știe, în contextul cazurilor multe de infectare cu coronavirus, protocolul medical este neschimbat, valabil la primele trei ligi din România și vorbește despre obligativitatea testărilor pentru jucătorii, antrenorii și membrii staffului din 14 în 14 zile. Deasemenea, la meciurile oficiale este necesară prezența pe bancă a unui medic, nu a unui asistent medical cum a fost în sezoanele precedente, evident și acesta cu testare făcută.

Concluziile ședinței de astăzi, de la sediul din Subcetate a AJF Arad, le-a tras Cătălin Puia, manager al Unirii Sântana și membru în Comitetul Executiv al AJF. „Am avut o discuție informală cu președintele AJF, în prezența a 12 reprezentanți ai cluburilor de Liga a 4-a, nu au fost absențe. Fiecare și-a spus părerea despre posibilitatea de a începe sau nu competiția de seniori. De la Comisia Tehnică, condusă de Cristian Sculici, a venit o propunere de a se juca 10 etape din tur cu doar două testări și patru etape intermediare, astfel încât în 28 de zile să terminăm turul, mai puțin ultima etapă, care se reprogrameaza în primăvară. La prima mână, opțiunile reprezentanților au fost împărțite, chiar jumătate – jumătate, argumentele celor care nu ar accepta începerea competiției în aceste condiții fiind legate de costurile testărilor și/sau problema meciurilor din etapele intermediare, știut fiind faptul că majoritatea fotbaliștilot au un loc de muncă. S-a decis ca până vineri seara la ora 20, fiecare club să spună un punct de vedere clar, după o discuție serioasă  în interiorul clubului și, poate, consultând autoritățile locale. Trebuie să nu uităm că baremurile de arbitraj sunt asigurate din proiectul câștigat în vară la Consiliul Județean, bani care i-am pierde în cazul în care nu se va juca deloc în acest an și sunt bani pentru întreg sezonul, deci se pierd și banii pentru retur. După ce vom aduna toate opțiunile finale, se va lua o decizie în Comitetul Executiv al AJF cât de repede posibil. Personal, nu pot decât să-mi exprim o părere din poziția de coducător al clubului meu, Unirea Sântana, iar în CEX eu am un singur vot din cele șapte ale membrilor, deci nu eu singur decid ce va fi. Nu este o decizie ușoară, sunt multe aspecte legate de organizare, de gestionarea apariției cazurilor. Am urmărit cu toții ce s-a întâmplat pe la ligile unu, doi și trei, iar colegii din fotbalul județean din țară sunt în aceeași situație cu noi. Ar vrea să joace măcar liga a patra, studiază variante, dar, efectiv, încă nu a pornit nimeni campionatul”, ne-a declarat Puia.

Așadar, la finalul acestei săptămâni am putea avea o decizie finală în ceea ce privește viitorul ediției 2020-2021 a Ligii a 4-a. În cazul în care nu se va juca deloc există riscul ca autoritățile locale să nu mai aibă cadru legal să finanțeze sportul (sau cel puțin să trăiască cu amenițarea Curții de Conturi), respectiv echipele de fotbal și asta pentru că nu există, practic, competiție. Din acel moment și contractele semnate între cluburi și fotbaliști vor trebui desfăcute și fiecare își poate alege viitorul, fiind doar primul pas al unei situații de criză în fotbalul județean.

5 comentarii

  1. Cum naiba sa jucati 10 etape in 28 zile . Nu pot juca profesionistii tot la 3 zile. Treziti-va . Va prosteste Sculici cum vrea el . Ai lui nu muncesc ii convine . Numai asa il puteti face pe el campion. Nu-i fraier daca va poate prostii.

    0
    0
    1. se poate juca la judet si miercurea, este un antrenament mai intens, cel putin avem competitie … inghetarea inseamna ca se pierd banii pentru baremele de arbitraj castigati prin proiect, si nu doar pentru tur ci pe tot anul, nu mai poti plati jucatori daca nu este competitie, risti sa plece fotbalistii buni la liga 3, altii se lasa de fotbal, cine garanteaza ca din martie e totul bine si nu trebuie sa se faca teste? cei care lucreaza se mai invoiesc cum pot, sunt doar cateva meciuri, nu este un capat de lume. Două testări la vreo 20 de persoane costa in jur de 10 mii de lei, nu este putin dar nici foarte mult pentru echipele de liga 4.

      0
      0
  2. Termoscanați și gata. Ce draq le trebuie atâtea figuri și astora? Vor să pună sportul amator pe butuci?

    0
    0
  3. In 28 de zile(4 sapt) nu poti sa joci 10 meciuri, deci mai e nevoie de minim o saptamana , ceea ce inseamna ca e nevoie de trei testari, ce tot o dati cu doua testari si 10000 de lei cost per echipa. Costul efectiv va fi cel putin dublu, plus complicatiile de a duce jucatorii la teste, cei care nu sant in arad sau ineu cum procedeaza?! Toti sant fotbalisti care au un loc de munca, chiar asa usor te poti invoi?! Mira m aş…

    0
    0
    1. se juca si la 3 zile ca sa incapa in doar 2 testari, sa se joace 28 de zile fix … e o propunere, nu dati cu parul, cluburile vor spune daca pot sau nu si se ia o decizie … nici sa iei bani cateva luni si doar sa te antrenezi, nu cred ca se poate, trebuie sa fie si competitie … vedem ce va fi, vor decide cei care sunt in masura sa o faca

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button