Știrile zileiUTA Arad

Acțiunile personale ale lui Păun și Rondon au decis: CFR Cluj – UTA 2-0, în meci amical





CFR Cluj și UTA au încheiat ciclul săptămânal de pregătire cu un meci de verificare, câștigat, conform calculelor hârtiei, de campioana României. Chiar dacă au avut destule absențe, atât Dan Petrescu, cât și Laszlo Balint au trimis pe teren fotbaliști care oricând pot începe un meci de campionat, fiind respectată inclusiv regula fotbaliștilor Under 23.

Pe terenul foarte bun al bazei sportive „Napoca”, din cartierul clujean, Gheorgheni, „feroviarii´ și-au luat destul de tare adversarii și au trecut de trei ori pe lângă deschiderea scorului în primul sfert de oră. Mai întâi, Păun a tras puțin pe lângă, apoi Balauru a respins șutul lui Debeljuh, iar Chipciu a nimerit transversala dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri. În minutul 22 s-a văzut în atac și UTA, Benga reluând cu capul puțin peste poartă un corner al echipei sale. Tot printr-o lovitură cu capul, din plonjon, a ratat și Cipri Rus la poarta lui  Sandomierski. Finalul de repriză a fost al „roș-albilor”, care au mai irosit ocazii bune, prin Albu (șut peste), Melinte (finalizare deviată în corner) și din nou Rus, care a deviat de puțin pe lângă poartă cornerul lui Morar.

Nici bine nu s-au așezat arădenii în noua formulă (Balint a făcut șase înlocuiri la pauză) în teren, căci CFR-ul a și punctat pentru 1-0. Era chiar minutul 46, când Păun a trecut de Roumpoulakou în dreapta și a tras din unghi direct în vinclu. A urmat un joc de posesie mai bun al oaspeților, însă fără pericol pentru buturile adverse. De abia în minutul 64, Buhăcianu a avut golul egalării pe cap, dar a reluat peste transversală din numai 5 metri. Intrat și el pe gazon, Rondon a fost blocat mai întâi de Moldovan, dar un minut mai târziu (73) l-a surprins pe portarul gazdelor cu un lob și mingea a intrat în plasă cu tot efortul lui Benga. Finalul de meci nu a mai adus nimic nou pe tabelă, deși UTA a fost mai insistentă, dar centrările în careu ale lui Ursu sau Roumpoulakou nu au creat cu adevărat pericol.

Vă reamintim că Petrescu nu a contat pe „internaționalii” Camora, Burcă, Deac, Manea, Costache și Itu, în timp ce Balint nu i-a avut la dispozție pe Al. Ioniță, Bustea, Klapan, Iacob, Hora, Ilie și Hrezdac.

În etapa următoarea Casa Liga 1, arădenii au meci pe terenul lui Hermannstadt, la Mediaș, în timp ce clujenii o înfruntă acasă pe FC Botoșani.

Formații:

CFR: Sandomierski – Susic, Vinicius, Ciobotariu, Latovlevici – Păun, Hoban, Djokovic – Chipciu, Debeljuh, Carnat. Au mai jucat: I. Rus – Cestor, Rondon, Sylla, Luis Aurelio, Dodi, Haiduc, Vojtus.

UTA: Balauru (46 Moldovan) – Pleaşcă (46 Tomozei), Melinte, Benga, Roumpoulakou – Miculescu (46 Tescan), Roşu (55 Isac), Albu, D. Rusu (46 Oroian, 63 C. Popescu) – Morar (46 Ursu), C. Rus (46 Buhăcianu).

12 comentarii

  1. Cu siguranta un antrenament util pt UTA.
    Domnul Balint are la dispozitie 6 zile sa faca anumite reglaje si sa gaseasca formula ideala de joc raportat la lotul valid. Desi unii dintre ,,suporteri” cer schimbare de antrenor, nu vad alta varianta mai buna. In felul asta, ascultand toti ,,specialistii” at trebui etapa si antrenorul.
    Rabdare, pretentiosilor!

    0
    0
  2. …mda aceeași Mărie dar cu altă pălărie. UTA modesta in atac nici un șut cît de cît periculos pe poartă ,șuturi aiurea pe lîngă poartă ,chiar toate suturile nu au prins cadrul porții. Așa atac slab UTA nu a avut de mult timp. Cu astfel de ,,acțiuni,, ne paște B-ul,dar Balint e mulțumit….nimic de zis.

    0
    0
  3. S-a pierdut un meci cu echipa campioana, cred ca toti suporterii de carton ar cam trebui sa-si vada lungul nasului. Traim intr-o tara de ,,specialisti”, unii le stiu pe toate, ofera solutii, dau sfaturi, totdeauna ei iau deciziile cele mai bune etc.
    Nu va crapa obrazul de rusine?

    0
    0
  4. Așa gînditi voi întotdeauna ,,adevărații suporteri,, a fost doar un meci …cu Voluntariul a fost doar un meci cu Iașul a fost doar un meci cu clinceniul a fost doar un meci etc…dar UTA nu are acțiuni periculoase ci doar rateuri….rămîn la concluzia că nu avem antrenor pregătit pt Liga I. In al doilea rând cred că conducerea UTA ar trebui sa programeze și un amical pe FN …nori negrii se arată,schimbarea trebuie făcută acum nu mai tírziu.

    0
    0
    1. La 3 etape dupa ce ar veni noul antrenor i-ai cere si lui demisia, 100%, asta e cel mai simplu.
      La cat de bine crezi ca te pricepi, poate ca nu ar strica sa-ti depui dosarul pt postul de viitor antrenor. Doar asa ar ajunge UTA in Liga Campionilor?

      0
      0
  5. …mai ști că nu…poate am lua și cupa…totuși Norvegia are 2-0 cu Romania….sportul din tara e praf jale mare

    0
    0
  6. Nu este o solutie buna pt. a schimba pe GUSY BALINT. Trebuie avut rabdare si rezultatele vor apare , baietii trebuiesc incurajati nu descurajati !!! Usor, usor. baietii se vor intelege intre ei privind relatiile de joc si echipa va arata mult mai bine pe teren . UTA. nu isi poate permite sa i-a jucatori de milioane de euro !!! UTA. are o pepiniera foarte buna de juniori , ei trebuiesc numai sa li se dea multa incredere si rezultatele vor aparea in timp, exemplu Denis Rusu !!!

    0
    0
  7. Cum naiba sa mai ai fotbal in Romania ,cand copii nu au unde bate mingea cand ies peafara ? Toate scolile sunt inchise, s-a pus paza , nu mai lasa copii sa mai joace , inainte copii se duceau in curtea scolii si se incingea un fotbal pe cinste, acolo se nasteau adevaratii fotbalisti de valoare, antrenorii, scouterii veneau des si urmareau copii talentati si ii legitimau la cluburi, se faceau campionate intre scoli, intre clase, aveai de unde alege, acuma , dezastru si se vra fotbal adevarat si calificari la C M. si C E. ? Se aduce jucatori scumpi din alte tari pe bani foarte multi ? Si ne mai miram de ce nu avem fotbal in liga1a si la Nationala ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button