HandbalȘtirile zilei

Crișul speră că nu va pierde la „masa verde” primul meci din Liga Florilor, inclusiv președintele Clujului consideră că handbalul trebuie să se joace doar pe teren!





Ediția 2020-2021 a Ligii Florilor a debutat la Ploiești, fără două echipe. HC Zalău și Crișul Chișineu Criș a câteva jucătoare infectate cu COVID și au informat din timp Federația Română de Fotbal că  nu pot ajunge la primul turneu al competiției. Dacă la echipa din Sălaj e un adevărat focar, fetele de la Crișul se putea deplasa la Ploiești dacă DSP-ul i-ar fi făcut la timp ancheta epidemiologică și i-ar fi dat acceptul în scris pentru intrarea pe teren a handbalistelor sănătoase. După cum se știe, DSP Arad a invocat programul încărcat și ar fi putut ajunge la Chișineu Criș de abia miercuri dimineață, când jucătoarele antrenate de Narcis Cîtu trebuiau să fie deja pe drum.

Așadar, Federația a luat act de problema echipei din Chișineu Criș și i-a comunicat adversarului de la CSU Cluj Napoca să nu se mai deplaseze la Ploiești pentru partida ce treabuia să se joace în această dimineață, de la ora 10,15.Chiar dacă aveam și noi două jucătoare infectate ne-am fi deplasat fărăr probleme la Ploiești, dar Federația Română de Handbal ne-a informat de situația neplăcută de la Chișineu Criș și am anulat toate rezervările. Am izolat cele două jucătoare și continuăm antrenamentele. Nu știu exact ce va decide Federația, dar părarea mea este că handbalul trebui să se joace doar pe teren și nu la comisii. Știm că există un regulament, dar atâta timp cât DSP-urile din această țară nu acționează uniform în ceea ce privește sportivii poate nu ar fi corect să fim penalizați”, ne-a declarat Dorin Paina, președintele echipei de pe Someș.

Crișul Chișineu Criș chiar speră ca FRH-ul să nu taie în carne vie, cu atât mai mult cu cât nici echipele masculine din Botoșani și Bacău, care au ratat participarea la turneul din Liga Zimbrilor, de săptămâna trecută, nu au fost penalizate nici acum cu înfrângere la „masa verde”. „Am respectat ad literam prevederile protocolului, nu e vina noastră că DSP-ul nu ne-a făcut la timp ancheta epidemiologică, în așa fel încât să spună că putem pleca spre Ploiești. Sau poate spunea nu și dacă am fi plecat de capul nostru mai eram pasibili și de o amendă de care nu aveam nevoie în aceste vremuri grele. Sper ca Federația să regândească puțin regulamentul sau să-l aplice doar atunci când lucrurile sunt clare și ajunge că echipele nu au făcut tot ceea ce au depins de ele pentru a intra pe teren. Noi am sistat deocamdată și antrenamentele și pentru simplul fapt că în Arad s-au închis sălile de sport. Sperăm să fim cu toate apte pentru turneul al doilea, dintre 29 octombrie – 3 noiembrie, de la Sfântu Gheorghe, când vom juca patru meciuri, deja foarte importante pentru parcursul nostru în Liga Florilor”, ne-a declarat Florica Boldor, membru în Consiliul de Administrație al Crișului.

Așadar, sunt șanse ca meciul dintre Crișul și CSU Cluj Napoca, din prima etapă a Ligii Florilor, să fie reprogramat la o altă dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button