28/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Infiltrațiile de la demisolul stadionului UTA – provocate în special de o eroare din proiect pe care firma constructoare a remediat-o astăzi

O eroare în proiect, una dintre multele apărute de-a lungul timpului la arena „Francisc Neuman”, a înlesnit infiltrarea apei în tavanul câtorva încăperi de la demisolul noului stadion. Cea mai afectată a fost sala de fitness a utiștilor, acolo unde a picurat în mai multe locuri, dar și unul dintre vestiare.

Cert este că Drast Company, firma care a finalizat în 5 luni de zile ceea ce începuse Tehnodomusul în 2014, a trimis imediat o echipă la fața locului, iar problema a fost rapid identificată. În dreapta tribunei I a apărut o fisură la un rost de dilatare, care, teoretic, trebuia ferit de intemperii dacă arena ar fi fost total acoperită și închisă, așa cum a apărut în proiectul inițial.

Muncitorii au așteptat până astăzi ca zona să se mai uște pentru a putea remedia defecțiunea. Au dat jos profilele, au curățat zona respectivă și au aplicat o soluție hidroizolantă înainte de pune rostul de dilatare. Rămâme de văzut dacă varianta găsită e cea definitivă, Drast Company ținând mereu legătura ci cei de la UTA, chiriașii permanenți ai arenei, în caz că mai apar probleme.

Vă reamintim că Primăria nu a efectuat nici acum recepția și nici nu a fost deloc interesată de subiectul inflitrațiilor apărute la demisolul stadionului „Francisc Neuman”. În schimb, prin CLM au trecut tarifele de închiriere a arenei, care pentru UTA sunt ceva mai blânde în urma amendamentului făcut chiar în dimineața votului. De abia pe 20 octombrie încolo, o comisie va demara recepția, ce s-ar putea întinde pe mai multe zile, dacă nu săptămâni.

4
0
%d blogeri au apreciat: