01/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Denis Rusu a spart gheața în Liga 1: „Nu m-am demoralizat după ratarea din prima repriză, sunt bucuros pentru gol și victorie!“

UTA a reușit să spargă gheața pe teren propriu în acest sezon de primă ligă în fața celor de la Chindia Târgoviște. Disputa a fost tranșată de execuția de mare finețe a lui Denis Rusu, care a punctat cu un șut la colțul lung din interiorul careului.

Puștiul împrumutat de la Șoimii Lipova a fost – din nou – poate cel mai bun fotbalist al UTA-ei, marea majoritate a fazelor ofensive avându-l în prim plan. Rusu a ratat o ocazie mare și în prima parte, când reluarea sa cu capul a fost respinsă de pe linia porții de Aioani. „E ceva special pentru mine faptul că am reușit să încriu primul meu gol în prima ligă, mă bucur foarte mult pentru această reușită. Am avut și acea ocazie mare în prima repriză, dar nu m-am demoralizat că am ratat-o. Am continuat să joc și să îmi ajut echipa, e bine că am reușit să punctez la a doua mea șansă”, a spus eroul „Bătrânei Doamne” cu Chindia.

Până la golul de trei puncte contra trupei lui Emil Săndoi, Denis Rusu mai obținuse penalty-ul de la Dinamo și lovitura liberă din care a punctat Hora la Mediaș, cu Hermannstadt. „Nu pot să spun că sunt cel mai bun jucător al echipei, eu încerc să îmi fac treaba de fiecare dată și să îmi ajut echipa. Mă bucur că am reușit și să câștigăm pe teren propriu după atâta timp, sper să fac meciuri cât mai bune în continuare și să ajungem în play-off”, a mai susține mijlocașul de 19 ani al „Bătrânei Doamne”.

Este evident că fotbalistul orginar din comuna bihoreană Avram Iancu nu va mai face cale întoarsă în eșalonul trei, dar nu înseamnă că Lipova îl va ceda pe ochi frumoși, fără să-și păstreze un procent sau co-proprietatea. „ Mă bucur că sunt la UTA, orice fotbalist și-ar dori să joace pe un asemenea stadion, la o asemenea echipă. Sper să fac meciuri bune și, dacă merit, la un moment să prind un transfer cât mai sus“, a mai afirmat Rusu.

Evident, Laszlo Balint nu se mai poate dispensa de cel mai constant junior și, poate, chiar fotbalist din întreg lotul din acest start de sezon de Liga 1. „Nu cred că putem vorbi despre o explozie la Denis Rusu. În ciuda vârstei sale sau a faptului că acum două luni era la nivelul Ligii a 3-a demonstrează maturitate și constanță, ceea ce e foarte bine pentru un copil care s-a lovit de impactul saltului de două eșaloane. Mă bucur că își dorește, este foarte motivat. Sunt convins că toată lumea îl copleșește acum cu laude, cu aprecieri, dar e foarte, foarte important pentru el să rămână echilibrat. Trebuie să realizeze că e doar la începutul carierei și are nevoie de constanță și echilibru”, a spus antrenorul principal al arădenilor despre „giuvaierul” său.

Inutil să mai spunem că pe site-urile de socializare au venit sute de mesaje de felicitări pentru Denis Rusu, unul dintre ele chiar de la mama sa: ”Felicitări copilul meu minunat pentru primul gol marcat în liga 1 și pt victoria adusă. Sunt cea mai mandra și fericita mama. Îți dorim mult succes în continuare și la cât mai multe goluri și cât mai multe victorii, Bravo UTA! Bravo Denis!

Impresarul fotbalistului, Bogdan Apostu, a afișat o convorbire scurtă, pe whatsApp, de aseară, cu Rusu în care-l sfătuia să și dea la poartă când are ocazia. ”Atât s-a putut!” – a fost concluzia lui Apostu.

foto: Claudia Carp

15
0
%d blogeri au apreciat: