Alte sporturiȘtirile zilei

Cadou inedit la ieșirea din scenă: Olivia Cîmpian a renunțat la gimnastică în favoarea medicinei nu înainte de a filma pentru celebrul artist german, Robin Schulz!





În luna iunie, Olivia Cîmpian se întorcea la Centrul de Pregătire de la Deva pentru a se pregăti împreună cu lotul național feminin de Campionatele Europene din luna decembrie de la Baku. Gimnasta arădeană spunea, totodată, că în paralel studiază medicina pentru că dorește să intre la facultatea de specialitate și spera că le poate face pe amândouă.

A trebuit să aleagă între gimnastică și medicină: „Sportul de performanță necesită implicare și continuitate zilnică și am ales să renunț”

Ulterior, multiplele restricții legate de pregătirea în săli în contextul pandemiei de coronavirus, dar și pentru că atracția pentru halatul alb era mai mare decât pentru sportul pe care l-a practicat de la 4 ani, dar care nu-ți poate asigura viitorul în România, Cîmpian a decis să abandoneze activitatea la vârsta de 19 ani. „M-am lăsat de gimnastică în această vară, după ce am intrat la Facultatea de Medicină, la UVVG Arad. Iubesc gimnastica, mi-ar fi plăcut să continui, mi-ar fi plăcut să fac ambele în paralel, dar sportul de performanță necesită implicare și continuitate zilnică. Ori, acum, în această perioadă de pandemie lucrurile nu sunt tocmai roz pentru sportul de performanță. Am cântărit foarte bine decizia și am ajuns la concluzia că acum este cel mai potrivit moment de a începe această facultate, pentru noua mea carieră. Ne desfășurăm cursurile online și laboratoarele, fizic, e o facultate extrem de interesantă, îmi place ceea ce fac și învăț lucruri noi. Nu știu încă ce specializare voi îmbrățișa, am timp șase ani să mă gândesc. Acum oscilez între ortopedie, chirurgie și medicină sportivă. Mi-ar fi plăcut să demonstrez poate mai multe în gimnastică, dar acest lucru nu a mai fost să fie. Rămân cu acel bronz la europenele de la Berna cu echipa României de junioare și dar și cu multiplele titluri de campioană națională și internațională la diverse competiții.  Sunt sigură că toată lumea ar fi vrut ca eu să rămân componentă a lotului național de gimnastică, dar decizia mi-a aparținut în întregime, a fost opțiunea mea. Părinții mei m-au susținut și mă susțin în continuare în deciziile pe care doar eu le iau, mi le respectă, au fost alături de mine în ultima zi de gimnastică și în prima zi de medicină”, spune Cîmpian.

Le predă…gimnastica copiilor mici

Pentru o sportivă de performanță, renunțarea antrenamentele zilnice creează un mic disconfort. „E, într-adevăr, dificil pentru mine și stilul de viață cu care am fost obișnuită. De 15 ani, de la vârsta de 4 ani, am avut un program strict, cu antrenamente zilnice. Mi-este dor de colegele mele, de antrenori, dar asta am ales și merg pe drumul acesta. Categoric nu mă pot desprinde de tot de sport, eu fac parte acum din coorodnatorii clubului Junior, by Anca Stoenescu, unde desfășor activități sportive, în special gimnastică. E vorba despre un After School privat, ce funcționează în Micalaca. E un pic dificil, este o provocare, nu am mai lucrat cu copii mici. Dar simt că micuții mă apreciază, mă admiră și atunci e o plăcere să lucrez cu ei”, afirmă fosta gimnastă.

Melodia lui Robin Schulz și mesajul piesei au convins-o pe Cîmpian: „La final, eu și Andrada scoatem la suprafață și fair play-ul din sport”

Arădeanca și-a marcat ieșirea din activitate într-un mod și cu totul inedit. A reintrat pe podiumul de sol pentru a filma un videoclip al celebrului artist german, Robin Schulz. E  vorba despre o piesă electronică cu un mesaj în limba engleză, ce se numește „All we got” (Tot ce avem). Povestea videoclipului o spune chiar Olivia: „Casa de Producție 2029 din București, care colaborează cu o casă de producție din Germania, m-au  contactat și mi-au explicat explicat în ceea ce constă proiectul. Inițial nu am fost foarte convinsă, nu mai făcusem așa ceva până acum, nu știam ce presupune, ce trebuie exact să fac. A fost o provocare, o experiență unică. S-a filmat la București, au fost două zile pline la Sala Polivalentă. Am avut-o alături de mine pe Andrada Crăciun, o fostă colegă la lotul național de gimnatică la timp de un an de zile. Asta a fost bine pentru că am putut comunica mai ușor și a fost frumos. Povestea clipului e simplă. Ambele am avut o zi de concurs mai proastă, lucrurile nu ne-au ieșit cum ar fi trebuit. Am fost triste la un moment dat, dar ulterior cumva spargem regulile gimnasticii și ale sportului indiviual. Facem un număr împreună și scoatem la suprafață și fair play-ul din sport”.

Robin Schulz nu apare în clip și nici măcar nu a fost la București. „Robin ne-a sunat pe FaceTime, a fost un gest extrem de drăguț. Ne-a mulțumit că am acceptat să facem parte din acest proiect pe care el a dorit să-l filmeze în România și a fost foarte mulțumit de rezultatul final. Totul s-a filmat acum 3 săptămâni, regizorii au fost cumva presați de timp să apară pe 15 octombrie. Am fost extrem de fericită că am avut un feedback pozitiv din partea tuturor, toți cei din jurul meu au apreciat ceea și pentru mine a însemnat foarte mult. Echipă din Germania ce a filmat clipul a fost extrem de profesionistă. Nu a lăsat nimic la voia întâmplării, era foarte documentați despre ceea ce înseamnă gimnastica, competiția, discuțiile din vestiar cu antrenorul, expresiile faciale, totul a fost foarte bine pus la punct”, ne-a mai relatat fosta „tricoloră”, care a concluzionat: „Mi-a plăcut în primul rând melodia, dar și mesajul pe care eu și Andrada l-am comunicat și sper că a ieșit cum trebuie. Le-a plăcut și colegelor de la lot, m-au felicitat și sunt mândre de mine”

”All we got” a fost urcat pe youtube pe 16 octombrie și adunat 674 de mii de vizualizări. „Într-adevăr, umăresc periodic cum cresc vizualizările pe. Nu chiar zilnic, dar de trei-patru ori pe săptămână intru să văd câtă lume a ascultat piesa și m-a văzut și pe mine și Andrada în povestea de care v-am spus”, încheie Olivia Cîmpian.

Videoclipul semnat Robin Schulz feat. KIDDO, All we got:

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button