03/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Handbalistele de la Crișul își fac botezul în Liga Florilor cu patru meciuri în 6 zile: „Să scoatem maximum în fața fiecărui adversar, indiferent de numele său”!

După prima etapă disputată la Ploiești în urmă cu două săptămâni, caravana Ligii Florilor se mută la Sfântu Gheorghe, pentru un turneu de patru etape, care se va întinde pe durata a 6 zile. Nou promovată pe scena primului eșalon, Crișul Chișineu Criș se află la debutul absolut, după ce în runda inaugurală nu a mai jucat cu Clujul, având nu mai puțin de 6 handbaliste infectate cu coronavirus, dar mai ales DSP Arad nu a emis hârtia ce le-ar fi permis „alb-albastrelor” să se deplaseze la Ploiești. Deocamdată, Federația nu a luat o decizie cu privire la acel joc nedisputat și nici în cazul celuilalt, HC Zalău, U Cluj – Minaur Baia Mare, anulat pe fondul focarului de COVID din tabăra echipei din județul Sălaj. „Urmărim și noi site-ul Federației și am văzut că nu figurăm cu meci pierdut. Nici noi, nici Zalăul. Sperăm ca Federația să reprogrameze cele două meciuri, fiindcă pur și simplu nu a fost vina noastră că nu ne-am deplasat la Ploiești. Chiar dacă eram într-o situație grea din punct de vedere numeric, am fi jucat cu Clujul dacă aveam acceptul DSP să plecăm de la Chișineu Criș”, ne-a mărturisit Narcis Cîtu, tehnicianul formației de pe Crișul Alb.

Lucrurile stau ceva mai bine pentru jocurile din județul Covasna pentru Crișul, însă nu sunt deloc roz. După ce, aseară, la retestare sârboiaca Golusin și Daiana Gaiu au rezultat negative, în izolare au mai rămas doar ucrainiencele Anna Ivanenko și Andriyana Naumenko, portarul Năstasă și extrema Ciui, care oricum nu era complet refăcută după operația la genunchi. „Chiar dacă avem la dispoziție 13 jucătoare, deci numeric nu stăm chiar rău, sunt pierderi importante pentru noi cele trei handbaliste. Preocuparea numărul unu e legată de portărița noastră, Nicoleta Pășălan, care va trebui să joace toate meciurile, toate minutele, căci nu avem un al treilea portar în lot. Dar, sperăm să o ajute mult fetele din fața ei, să stăm bine pe faza de apărare și să fim pragmatice în atac. Întâlnim echipe puternice la acest turneu, precum Craiova, Râmnicu Vâlcea sau Buzău, cu experiență vastă în Liga Florilor, în timp ce meciul cu Mioveniul, cel puțin pe hârtie, poate fi considerat mai abordabil. Oricum, ne-am pregătit să scoatem maximum în fața fiecărui adversar, indiferent de numele său. Vrem să ne agățăm de fiecare minge și să producem și surprize, de ce nu? Am auzit că formația din Râmnicu Vâlcea are multe jucătoare indisponibile, dar la ce lot au nu cred că e cazul să ne considerăm favorite. Trebuie să ne adaptăm din mers la condițiile de joc, dar și de mini-carantinare de la Sfântu Gheorghe, oraș aflat în zonă roșie, unde ne vom petrece următoarele șase zile.  E o provocare pentru toată lumea acest turneu, sperăm să ieșit cât mai bine posibil din el și să facem primele puncte în Liga Florilor”, a mai punctat Cîtu, care contează la Sfântu Gheorghe pe următoarele jucătoare: Nicoleta Pășălan – Reka Tamas, Daiana Gaiu, Sabine Klimek, Cornelia Vrabie, Roxana Boldor, Diana Șamanț, Jessica Snakovszki, Bianca Cherecheși, Andreea Taivan, Milica Golusin, Loreana Horge, Alexandra Haidu și Simina Vezentan.

Chișăoancele au parte de un „botez” tare în Liga Florilor, din moment ce debutează în compania Craiove, câștigătoare a Cupei EHF în 2018. Din câte se pare, oltencele nu au probleme cu coronavirusul sau cel puțin asta au anunțat la Federație. Meciul e ultimul al rundei cu numărul doi și e programat joi seară, la sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe.

Etapa a II-a – Joi, 29 octombrie

Sepsi Arena

ora 11.00 SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Slatina
ora 13.45 Măgura Cisnădie – Gloria Buzău
ora 16.30 Gloria Bistrița – HC Zalău (TVR 2)
ora 18.30 Minaur Baia Mare – Rapid București (TVR 1)

Sala “Kati Szabo”

ora 11.00 CSU Cluj-Napoca – Dacia Mioveni
ora 13.45 Dunărea Brăila – CSM Galați
ora 16.30 CSM București – Activ Prahova Ploiești
ora 19.15 SCM Craiova – ACS Crișul Chișineu-Criș

Etapa a III-a – Vineri, 30 octombrie

Sepsi Arena

ora 11.00 Activ Ploiești – Măgura Cisnădie
ora 13.45 CSM Galați – CSM București
ora 16.30 HC Zalău – Dunărea Brăila (TVR 2)
ora 18.30 Rapid București – Gloria Bistrița (TVR 1)

Sala “Kati Szabo”

ora 11.00 Gloria Buzău – CSU Cluj-Napoca
ora 13.45 Dacia Mioveni – SCM Craiova
ora 16.30 Crișul Chișineu-Criș – SCM Rm. Vâlcea
ora 19.15 SCM Slatina – CS Minaur Baia Mare

Etapa a IV-a – Duminică, 1 noimebrie

Sepsi Arena

ora 11.00 SCM Rm. Vâlcea – CS Minaur Baia Mare (TVR 2)
ora 13.45 CSU Cluj-Napoca – Activ Ploiești
ora 16.30 CSM București – HC Zalău (TVR 1)
ora 19.15 SCM Craiova – Gloria Buzău

Sala “Kati Szabo”

ora 11.00 Măgura Cisnădie – CSM Galați
ora 13.45 Gloria Bistrița – CSM Slatina
ora 16.30 Crișul Chișineu-Criș – Dacia Mioveni
ora 19.15 Dunărea Brăila – Rapid București

Etapa a V-a – Marți, 3 octombrie: 

Sepsi Arena

ora 11.00 Dacia Mioveni – SCM Rm. Vâlcea
ora 13.45 HC Zalău – Măgura Cisnădie
ora 16.30 Rapid București – CSM București (TVR 2)
ora 18.30 Minaur Baia Mare – Gloria Bistrița (TVR 1)

Sala “Kati Szabo”

ora 11.00 Activ Ploiești – SCM Craiova
ora 13.45 Gloria Buzău – Crișul Chișineu-Criș
ora 16.30 CSM Slatina – Dunărea Brăila
ora 19.15 CSM Galați – CSU Cluj-Napoca

Așadar, niciun meci al fetelor de la Crișul nu va fi transmis de TVR la turneul de la Sfântu Gheorghe, dar fanii pot urmări, contra cost, în direct meciurile AICI

1
1
%d blogeri au apreciat: