03/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Charterele nu sunt făcute, încă, pentru UTA: „Ne adaptăm situației, nu vor conta orele petrecute pe drum dacă vom fi bine din punct de vedere mental”

După Constanța, UTA are parte de cea mai lungă deplasare a turului în Casa Liga 1. Dacă marea parte a drumului spre Litoral a fost parcurs cu avionul, pe ruta Timișoara – București, de această dată, arădenii vor ajunge în nordul Moldovei doar la bordul autocarului clubului. Cei 612 de kilometri vor fi parcuși în două etape, cu escala din această seară la Bistrița, fiind evident, însă, că „roș-albii” au căutat varianta deplasării pe calea aerului.

Cum, însă, cursele de linie până la Iași au fost scoase, cealaltă variantă nu era la îndemâna „Bătrânei Doamne”, mai ales în condițiile în care finanțarea de la Primărie a rămas în aer. „Împreună cu cei din conducerea clubului am căutat să găsim cele mai bune soluții pentru a face această deplasare. Este un dezavantaj faptul că suntem foarte departe de multe orașe care găzduiesc echipe de liga întâi. De exemplu, la Botoșani, singura variantă convenabilă, pentru a reduce timpul de deplasare pentru un mai bun confort al jucătorilor ar fi fost varianta unui charter. Dar, trebuie s-o spun din capul locului că în acest moment UTA nu-și permite închirierea unui charter. Este un amănunt destul de neplăcut, dar trebuie să ne adaptăm situației noastre. Până la urmă, trebuie să facem în așa fel încât să eficientizăm fiecare detaliu din această deplasare. Eu sper să ajungem din punct de vedere fizic cât se poate de bine la ora începutului jocului și, până la urmă, să știți că nu vor conta prea mult orele petrecute pe drum, dacă vom fi bine din punct de vedere mental. Și, dacă vom avea atitudinea potrivită, avem toate șansele să facem din drumul de întoarcere unul plăcut, întorcându-ne cu un rezultat pozitiv la Arad”, a menționat Laszlo Balint.

Pe fondul absențelor, sunt șanse mari ca antrenorul arădenilor să alinieze exact același prim „11” din disputa cu Chindia. Poate, singurul semn de întrebare îl vizează pe Vlad Morar, care i-ar putea lăsa locul în teren lui Buhăcianu, un fotbalist care se pliază mai bine pe jocul de contraatac pe care l-ar putea dezvolta arădenii în Moldova. „Cred și sper că victoria din etapa trecută ne-a deblocat un pic în ceea ce privește exprimarea jocului și aștept să se vadă acest lucru sâmbătă. Pentru mine e evident faptul că, dacă vrem să scoatem un rezultat bun la Botoșani, trebuie să punem probleme. Trebuie să amenințăm poarta adversă, trebuie să punem presiune pe apărarea lor, dar și să avem o organizare defensivă bună și să știm să reacționăm în momentele de tranziție. Știind toate aceste lucruri, le-am pregătit, le-am analizat, le-am discutat împreună cu băieții și sper să le punem în practică sâmbătă cu eficiență”, a adăugat Balint.

„Principalul” arădenilor a recunoscut faptul că Tomozei, Ilie și Melinte, ieșiți negativ la ultimul test pentru coronavirus, nu s-au întors încă în grup și, prin urmare, vor urmări din fața televizoarelor meciul de la Botoșani. „Deocamdată cei care au fost infectați se antrenează separat.  Chiar m-am interesat și, din păcate, starea lor fizică nu le permite să intre într-un efort de competiție, de performanță. Este destul de păcătoasă această infectare cu coronavirus pentru un fotbalist profesionist. Chiar dacă au fost în general bine, cu mici simptome la unii, trebuie să avem foarte mare grijă și cu reintrarea lor în efort. Sper săptămâna viitoare să fie apți pentru a se pregăti cot la cot cu colegii lor și mă refer cel puțin cei care s-au negativat deja. Poate o să avem vești bune și de la ceilalți (n.a. Balauru și Hora), în sensul în care ajungem într-un efectiv cât mai complet pentru următorul meci, cel de acasă împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș”, a mai menționat Gyuszi Balint.

Lotul care a plecat deja spre Botoșani cuprinde 19 de fotbaliști și asta pentru că juniorul David Miculescu nu poate reprezenta nici variantă de rezervă. „La meciul cu Chindia a fost pe bancă pentru că a fost în cantonament cu echipa, dar știam că nu o să mă pot baza pe el. Din păcate, nu i s-a ameliorat durerea pe care o simte el la nivelul mușchiului cvadriceps și atunci nu are rost să-l deplasăm atâtia kilometri. Mai bine rămâne acasă și va încerca să se refacă. Chiar și în condițiile acestei subțirimi, să spunem așa, a lotului, am mare încredere că băieții care vor intra pe teren își vor face pe deplin datoria”, a încheiat Laszlo Balint, care a confirmat faptul că și brazilianul Erico da Silva este din ce în ce mai bine din punct de vedere medical.

Fl. Iacob, Moldovan – Bustea, Albu, Benga, Da Silva, Rompoulakou, Isac, Roșu, Oroian, Popescu, Ursu, Klapan, Tescan, Morar, D. Rusu, C. Rus, Buhăcianu, Ioniță – e lotul ce va înfrunta echipa lui Marius Croitoru sâmbătă, la ora 19,15, în cadrul etapei a 9-a a Casa Liga 1.

FOTO: Costel Șerban

7
0
%d blogeri au apreciat: