Știrile zileiUTA Arad

Se respiră aer de play-off în Botoșani – UTA, cu obiectivul legării victoriilor! Balint: „Îi respectăm, dar nu ne este teamă de ei!”





Doar campioana CFR Cluj este neînvinsă în acest sezon, iar trei formații au câte o singură înfrângere. UTA este în compania selectă a vicecampioanei Craiova și a finalistei Cupei României, Sepsi Sfântu Gheorghe. E adevărat, arădenii nici nu au multe victorii, doar două, dar într-un sezon special, marcat de multele absențe cauzate săptămână de săptămână de infectările cu COVID, constanța joacă un rol important. „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a pus la păstrare 8 puncte în ultimele patru confruntări pentru un loc, de play-off, puțin nesperat la cum au decurs lucrurile în debutul stagiunii. Așa s-a ajuns în situația în care arădenii dispută mâine seară, începând cu ora 19,15, un derby pentru locul 5 cu FC Fotoșani.

Croitoru, pus în gardă de forța grupului la UTA

Moldovenii și-au revenit după eșecurile cu Hermannstadt, Chindia și CFR Cluj și s-a impus cu 2-1 pe terenul lui Gaz Metan. Acum, însă, vor să lege succesele, iar un meci cu o nou-promovată pare o ocazie bună. „Ne dorim din tot sufletul să legăm 2-3 rezultate bune, să demonstrăm că după jocul de la CFR, unde chiar dacă rezultatul a fost nefavorabil am făcut un joc bun, și victoria de la Mediaș, suntem pe un drum bun. E ceea ce ne doream, ținând cont de perioada zbuciumată prin care am trecut, cu plecări, cu veniri în acest sfârșit de mercatto. UTA e acolo, lângă noi, în clasament, e o echipă de play-off în momentul de față, o echipă bună, incomodă. Ca și individualități nu sunt peste noi, dar ca și grup sunt puternici. În România de multe ori, grupul câștigă meciuri. Doar victoria contează mâine, trebuie să legăm rezultate bune pentru a ne menține. Etapa trecută am învins și am urcat de pe locul 10 până pe locul 5. Toată lumea e conștientă că până la locul 12 sunt doar 2 puncte, oricând poți fi sus, dar oricând poți cădea. Diferența o face numărul de puncte câștigate consecutiv, ceea ce pentru noi este prioritar în acest moment. Ne așteaptă până la sfârșitul anului un calup de meciuri incredibil de grele, dar suntem conștienți de importanța acestor puncte de mâine. Să dea Dumnezeu ca băieții să fie într-o formă bună, cel mai important lucru pentru mine este atitudinea” a declarat Marius Croitoru, antrenorul Botoșaniului, despre duelul cu arădenii.

Keyta și Ongenda, principalii remarcați în tabăra moldovenilor

FC Botoșani a excelat în ultimele sezoane la transferuri de peste hotare. Jonathan Rodríguez, Enriko Papa, David Babunski, Realdo Fili, Hamidou Keyta sau Hervin Ongenda sunt doar câteva nume care s-au remarcat deja în Liga 1, iar unele dintre ele au ajuns și pe fișa de observare a lui Laszlo Balint. „Ne așteaptă o deplasare dificilă din toate punctele de vedere, dar mergem încrezători. Știm că jucăm împotriva unui adversar foarte bun care are în componență jucători de calitate în special în compartimentul ofensiv, jucători capabili să facă diferența. Am analizat un pic statistica lor și Keyta este jucătorul cel mai eficient în ultima treime în ceea ce privește driblingurile, pătrunderile, e foarte periculos unu la unu. Bineînțeles și Ongenda, care, la fel, este un jucător capabil să dezechilibreze dar nu numai. Este clar,  nu degeaba au ajuns unde au ajuns sezonul trecut și nu degeaba au reprezentat România în competițiile europene. Este o echipă agresivă, o echipă care își pune adversarul mai mereu sub presiune. Îi respectăm, dar nu ne este teamă de absolut niciun adversar din această competiție a primei ligi. Cunoaștem foarte bine punctele lor forte, dar e clar că au și anumite vulnerabilități de care vom încerca să profităm. În plus, nu mai există avantaj dacă joci acasă, în această perioadă. El este anulat prin lipsa suporterilor de pe stadioane, iar UTA suferă din acest punct de vedere. S-a văzut și acum, dar și în play-offul de promovare. Și FC Botoșani are un handicap din acest punct de vedere, deoarece am văzut și la ei atmosferă plăcută și stimulantă pentru echipa gazdă”, a afirmat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Reîntâlnire cu Șeroni: „Știu că a fost supărat pe mine…”

UTA și Balint se reîntâlnesc cu Alin Șeroni, experimentatul fundaș la care s-a renunțat în iarna anului trecut și care între timp a devenit piesă de bază la Botoșani. „Șeroni este un fotbalist cu calitate, la momentul în care noi am renunțat la serviciile lui el era destul de nemulțumit că nu joacă. Până la urmă, cred că lucrurile s-au așezat foarte bine și pentru el pentru că, iată, a ajuns la o echipă de primă ligă unde a jucat multe minute de când a plecat de la UTA. Eu l-am apreciat, îl respect ca jucător, i-am spus treaba asta și între patru ochi. Știu că a fost supărat pe mine în momentul în care am luat acea decizie, dar pentru mine asta nu schimbă cu nimic lucrurile. Rămâne în continuare un jucător bun inclusiv pentru nivelul primei ligi și are parte de tot respectul meu”, a comentat Balint.

Ca și UTA, care nu-i include încă în planurile sale pe jucătorii infectați recent cu COVID, respectiv Ilie, Tomozei și Melinte și FC Botoșani are doi fotbaliști în aceeași situație și anume fundașul dreapta Haruț, fundașul central Chindriș și mijlocașul ofensiv Babunski. Totodată, Balauru și Hora nici măcar nu s-au negativat, iar Pleșcă și Miculescu sunt accidentați.

Formații probabile:

FC Botoșani: Contra – Patache, Șeroni, Ţigănaşu, Holzmann – Rodriguez, Florescu, Ongenda – Roman, Keyta, B. Melinte.

UTA: Fl. Iacob – Bustea, Albu, Benga, Roumpoulakou – Ursu, Isac, Roșu, D. Rusu – C. Rus, Buhăcianu.

Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj) – Sebastian Gheorghe (Suceava) și Adrian Vornicu (Iași). Rezervă: Alin Moroiță (Ploiești)

Observator FRF: Vasile Bratu (Slobozia).

FOTO: Viorel Musca

10 comentarii

  1. Croitoru, despre UTA: „Nu au individualități peste noi, dar ca și grup sunt puternici, iar în Romania de multe ori grupul câștigă meciuri˝…să nu îl contrazicem!
    Forza UTA !!!

    0
    0
  2. Diplomatic spus si descris de catre Mister Balint…corect,dar personal, mi-e teama,sincer de Seroni…Toti fostii jucatori ai UTA-ei,au avut o motivatie in plus,in jocurile contra noastra…Inclusiv Cipri Rus,Hlistei,Jorza si multi altii atunci cand evoluau impotriva….
    Din ce cauza insist asupra lui Seroni?Pentru ca am impresia ca va da absolut totul,ca sa dovedeasca contrariul..La o adica,logic…
    O’m trai si vom vedea..HAI UTA!

    0
    0
  3. Ei ne considera pe noi incomozi si noi pe ei,de asemenea incomozi…E acolo..pe media campionatului..Ei intr-o anumita inconstanta,dubioasa,pe care nu o comentam,iar noi, in absoluta crestere de joc,forma clara…
    Se vorbeste prea mult…Ca grup,ca se va juca pe contraatac sau stationar…pe asteptare…Croitoru spune ca va dezarma contra-atacuri…Meciul va fi intre Mister Balint si Croitoru….Speram,normal,ca balanta sa se incline in favoarea noastra…
    Succes baieti!Succes UTA!

    0
    0
  4. La Seroni ii o pita de mancat, ii foarte lent…sper ca Buhacianu sau Rus…sa il pacaleasca macar de 2 ori…

    0
    0
  5. Haideți să îi facem pe cei de la știrile Digi Sport, să vorbească mai des despre FAMILIA UTA, prin victorii asupra echipelor adverse!
    Astăzi în ziua meciului cu Botoșani, nu au binevoit nici măcar să pomenească că există o partidă de fotbal de Liga 1, între Botoșani și UTA, de parcă ar face parte din campionatele din Republica Moldova și respectiv Ungaria !!!
    Pentru ei exista doar meciurile ce le dispută Craiova, FCSB, CFR, Dinamo,Rapid etc…nimic despre Sepsi, Botoșani, UTA, Viitorul, Iași.
    Asta înseamnă că nu sunt obiectivi, dar noi ne vedem în continuare de treabă cu modestie și perseverență.
    Nu mi-aș dori să mai văd vreun jucător, care dacă nu a primit mingea la picior, să nu alerge după ea, astfel încât, să ne păstrăm posesia.
    TOȚI PENTRU UNUL ȘI UNUL PENTRU TOȚI !
    Vă așteptăm acasă cu 3 puncte luate de la Botoșani!
    Forza UTA !!!

    0
    0
    1. Cam 95% FCSB iar restul despre celelalte echipe pe care le ai pomenit.Ti e si greata sa citesti un site sau sa te uiti la tel ca numai FCSB vezi si auzi

      0
      0
  6. Hai baietii, fiti uniti si ve-ti reusi !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  7. De ce tace presa complice la modificarile aduse la capacitatea stadionului dupa recepție? Erau 11.257 locuri inainte sa scoata randuri intregi!Conform lui Meszar!
    A avertizat Balan la un moment dat spunandu-ise ca sunt prea multe scaune!
    Cine a ordonat scoaterea lor?
    Cine a refacut proiectarea scarilor de acces?
    Ce se intampla cu scaunele demontate?
    Cine a ordonat ca sectorul oaspetilor sa fie jumatate de peluza adica dublu decat normal de 1200 locuri in loc de 600?
    Ce se intampla cu cei care aveau abonamente pe locurile desfiintate?
    Cine efectueaza lucrarile in prezent la scarile de acces?
    Cine raspunde pt.nerespectarea proiectului legat de capacitatea finala daca scadem si locurile oaspetilor stadionul are o capacitate de 9 mii de locuri!

    0
    0
    1. E suficient și 9000.. s-au făcut 2000 de abonamente, pt ce vreți stadion mai mare, dacă nu îl umpleți niciodată?

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button