UTA Arad

Din respect pentru UTA și suporterii ei, Balint nu dă prea multă importanță contactelor cu Sheffield Wednesday! Când se poate schimba situația?





Cvadrupla campioană a Angliei, Sheffield Wednesday, nu o duce prea bine în Championship, a doua liga secundă engleză și l-a demis pe Garry Monk. Acesta obținuse doar 6 puncte din 33 posibile, iar gruparea de pe „Hillsborough” este la ora alegerii unui alt tehnician. Favoritul numărul unu este este Tony Pulis (62 de ani), fost antrenor la Bournemouth, Stoke, Portsmouth, Crystal Palace, West Brom şi Middlesbrough, însă englezii au cerut referințe și despre Laszlo Balint, tehnicianul UTA-ei.

Bogdan Apostu, impresarul „principalului” arădenilor, este cel care a confirmat discuțiile, specificând – totodată – că nu s-a ajuns încă la o ofertă concretă din partea lui Sheffield. Însuși Laszlo Balint, într-o intervenție la Digi Sport, recunoaște contactele preliminariile cu trupa din Albion, însă: „Eu deocamdată sunt antrenor sub contract, sunt sută la sută dedicat muncii pe care o fac aici la UTA. În cazul în care lucrurile mai evoluează în ceea ce privește aceste negocieri, rămâne să vedem exact despre ce este vorba. Acum chiar sunt foarte concentrat pe ce avem de făcut în această perioadă de întrerupere. Pentru noi este un prilej bun pentru a analiza ce s-a întâmplat la ultimul meci (n.a. 1-3 cu Gaz Metan Mediaș) unde, din păcate, am suferit destul de mult. Așadar, lucrăm foarte mult în aceste zile ținând cont de perspectiva meciurilor următoare, a programului care ne așteaptă. Suntem în fața unor meciuri de foc și e foarte important să ajungem cât se poate de pregătiți la meciurile respective”.

Tot Balint admite că nu există, cel puțin deocamdată, o ofertă scrisă din partea celor de la Sheffield, dar că există posibilitatea ca lucrurile să avanseze. „O să fiu foarte sincer cu dumneavoastră, am avut o discuție cu Bogdan în această seară (n.a. miercuri seară) în care mi-a confirmat interesul celor Sheffield Wednesday, dar este un interes cumva la nivel de contacte preliminare, să spunem. Mai departe, lucrurile le poate detalia Bogdan, pentru că eu i-am fi spus foarte clar, în momentul în care toată această poveste capătă nuanțe concrete atunci da, pot să mă interesez și eu. Din respect pentru clubul la care activez, la care sunt sub contract în momentul acesta și pentru suporterii acestei echipe, niște suporteri minunați, eu nu pot să nu fac altceva decât să fiu concentrat în munca pe care trebuie să o depun în acest moment”, a adăugat antrenorul „roș-albilor”.

În fine, acesta a recunoscut și faptul că o echipă importantă din Liga 1 a fost pe urmele sale. „A fost o ofertă concretă chiar zilele trecute, dar am ales să rămân și să muncesc mai departe la Arad, pentru că cel putin în acest punct pun foarte mare preț pe continuitate. Bineînțeles că în momentul în care vine o ofertă mult prea greu de refuzat pentru orice antrenor român, atunci s-ar putea să apară anumite gânduri. Dar deocamdată sunt doar discuții. Nu aș vrea să nominalizez echipa din Liga 1 care m-a căutat pentru că nu este corect”, a încheiat Laszlo Balint.

După ce Edi Iordănescu a refuzat să mai vină la Giurgiu, Astra și-a căutat pentru câteva zile alt antrenor și a apelat, în cele din urmă, la  Eugen Neagoe. Nici pista CFR Cluj nu e scoasă total din calcul, cu atât mai mult cu cât Dan Pestrescu are pe masă o ofertă de milioane de euro din Arabia Saudită, de la Al Nassr.

19 comentarii

      1. ,Tu nu vezi cá ími bat joc de tine amețeală ,prin comentariile pe care le postez…:-)))))). cum pui tu norocul la toate……..

        0
        0
        1. Adevarul e ca tasneste inteligenta din tine ca apa din fantana arteziana???
          Vai de zilele tale!!!! Ti-ai citit comentariul? L-ai si priceput?
          Analfabet scrie pe tine, dar cu figuri si pretentii???

          0
          0
  1. …”am ales să rămân și să muncesc mai departe la Arad, pentru că cel putin în acest punct, pun foarte mare preț pe continuitate”.
    Continuitatea de a avea performanțe tot mai bune, an de an, cu UTA !
    Respect MISTER!
    Fotza UTA !!!

    0
    0
  2. Marketing pus la cale de Apostu..Daca avea ofertă de la Sheffield mergea pe jos până acolo! Voi nu vedeti ce pretentiosi sunt englezii si cand e vorba de fotbalisti dacă nu a jucat 75% din meciuri cand a fost convocat nu primeste permis de muncă in insulă. Deci unul ca Albu sau Horatiu Moldovan care au fost doar in vizite la loturile nationale nu au nici o șansă.

    0
    0
    1. Intr-o lume plina de lichele si de oameni fara caracter asta e modul de gandire. 100% ca al tau. Si daca apare un om de caracter, cinstit si parolist ce se spune despre el? Că minte!
      Fain mod de a judeca ?

      0
      0
  3. Intr-o lume plina de lichele si de oameni fara caracter asta e modul de gandire. 100% ca al tau. Si daca apare un om de caracter, cinstit si parolist ce se spune despre el? Că minte!
    Fain mod de a judeca ?

    0
    0
    1. Am inteles nu trebuie să te repeți.. sper că nu ai dat replica asta și la alte articole disperatule de atentie??

      0
      0
  4. Nu cred că va pleca, știe și el că are nevoie de experiență,de continuitate și oferte vor mai fi.
    Balint știe și ce a greșit,in special cu Iași și Mediaș,mai trebuie să crească, trebuie să îl apreciem pentru ce face și cum gândește fotbalul,cam greu am putea nominaliza un antrenor tânăr care să-l înlocuiască la UTA

    0
    0
  5. Antrenorii sunt tributari rezultatelor Excepție tocmai tipul de antrenor Balint. Are o munca validată de o promovare ,nu ușoară și munca actuala de permanentizare în A. Toate sunt frumoase până la bani. Un antrenor cu realizări nu va rezista pe viitor la oferte. Nu poate fi condamnat. El deja și-a făcut mare parte din datoria față de Arad. Fie și o poziție secunda in casting la englezi și tot e de salutat Iată un antrenor ca Sumudica ,perceput mai degrabă ca un personaj hazliu ,și care nu se știe cât fotbal da la echipa,strânge banii dacă nu cu sacul ,atunci cu săculețul !!! Existența la UTA a lui Balint e un privilegiu. Poate fi trădat de jucători Atunci ia modelul Sumudica !!

    0
    0
    1. Cu tot respectul, ce il recomanda pe Balint la Sheffield? O promovare cu UTA? Sunt sute, mii ca el, numai in estul Europei, plus inca pe atati in UK. NU e nici Lucescu, nici Rednic si nici Boloni (cu toate sincopele, nume in fotbalul european). Nici un Reghe sau Olaroiu, ademeniti cu petrodolari ori chinezisme, in zone ale lumii in care antrenorii estici sunt ieftini si apreciati. Dar in Anglia? Sa admitem ca doresc un antrenor tanar, de perspectiva. Si din astia sunt cateva sute. Si atunci? Una e Sumudica antrenor in Turcia si alta e sa antrenezi intr-o tara conservatoare si cu ceva dare de mana. Iar Balint mai are de invatat si, da, UTA poate fi o rampa de lansare, dar mai e mult pana departe. In rest, sigur ca orice antrenor poate fi sensibil la o latura financiara si sunt convins ca intr-o zi va pleca de la noi, dar trebuie sa aiba si rezultate care sa-l recomande. O palarie prea mare pentru Gyussi deocamdata, zic eu, ar „arde” niste etape necesare in formarea lui ca antrenor

      0
      0
  6. Nenea de la Bucuresti, așa vorbești ca și cum ar trebui să-ti ceară acceptul. Tu crezi că Reghe si ăia pe care îi enumeri matale acolo sunt mari antrenori? Cine ar auzi de ei dacă n-ar fi digi și prosport? Gyuszi este din alt material, si străinii știu lucrul acesta. De aia au pus ochii pe el, e serios, are caracter. La voi este o parte secundară, caracterul, dar la străini nu.
    Mă mir că poți vorbi așa ceva despre un om pe care nu-l cunoști.
    Da, mai are multe de învățat dar este un antrenor cu potential care poate creste.
    Ca suporter UTA aș vrea să rămână, este singurul care se identifică cu spiritul aradului la fotbal.

    0
    0
    1. Hai sa-ti spun un singur lucru: nu caracterul antreneaza. Si-ti dau macar 2 exemple de antrenori mari, romani, cu rezultate, ca si asa ma iei cu Nenea (pe undeva ai dreptate..:-)): Teasca si Halagian. Taman de aia l-au ginit englezoii, pentru caracter. Or dat ochii roata prin Europa, au scannat sute si mii de antrenori si ce si-au zis: „Balint din Romania, ala e mare caracter”. Hai sa ne vedem putin lungul nasului, prea ne credem noi, romanii, buricul universului. Mai sunt si altii de caracter, scoliti si cu rezultate (la nivel mai inalt insa). Mi-e drag de el, desi il vad uneori fara solutii cand treaba nu merge, dar repet, cred (e o parere personala) ca mai are cateva etape de parcurs p’acilea, e la noi, pana sa scoata capul pe „afara”. PS Sunt abonat la Telekom

      0
      0
      1. Exact ce spuneam. Pt tine primeaza cunostintele nu caracterul omului. De asta e România așa bine vazuta in lume pt ca pune caruta inaintea boilor. Totă lumea stie de desteptăciunea românilor dar si de smecheria lor. Gyuszi va face treabă oriunde va merge pt că asa este contructia lui, pune suflet. Si dacă merge in liga 5 sau in Anglia nu se abate de la principii. Nu stiu dacă intelegi. Il ataci ca nu are solutii, dar de Vanger ai auzit. Câte meciuri a pierdut tot așa, n-a avut solutii. Dacă adversarul e mai bun! Ce sa faci?

        0
        0
      2. Nu caracterul antrenează. El pune in valoare munca la jucători ,colaborarea cu o conducere și tot caracterul leagă antrenorul de tribuna și palmaresul unei grupări . O fi puțin ???

        0
        0
  7. Gyussila….hai la STEAGU…șogore …in liga 3 a…avem de construit ….stiu ca citești comentariile ăstora…hai acasă …cu Lăcătuș , Pele Buga , am stabilit….hai sa facem ceva cu echipa noastră , îl luam și pe ,,pensie,, înapoi.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button