Baschet

FCC Baschet Arad și-a aflat noul program: „Galben-albastrele” se vor deplasa la Satu Mare pe finalul lunii și pot deveni gazde pentru cel puțin un turneu din LBNF!





Doar două zile a fost valabil programul Ligii Naționale de Baschet feminin, anunțat, miercuri. Astăzi, șefii cluburilor implicate au fost invitați de conducerea Federației la o nouă ședință online, în care s-au covenit modificări în sprijinul dorinței participantelor de a disputa turnee în mai multe locații și nu într-un singur oraș, așa cum se anunțase inițial. Asta, însă, a atras de la sine și schimbarea programului realizat pe baza Tabelei Berger, în care au contat locurile din sezonul trecut.

Nici măcar datele de disputare ale turneelor nu mai sunt exact aceleași, ca să nu mai vorbim despre locații și – bineînțeles – adversarele fiecărei combatante. Prin urmare, FCC Baschet Arad are parte de un debut mai greu decât cel anunțat în urmă cu două zile. În loc să dea piept cu CSM Alexandria, Rapid și Agronomia la București, în Capitală, „galben-albastrele” se deplasează la Satu Mare pentru jocurile cu CSU Rookies Oradea, CSM Satu Mare și Universitatea Cluj. Sătmărencele trag la podium și în acest an, iar teamul de pe Someș le-a administrat arădencelor prima înfrângere stagională, acum o săptămână, în Cupa României.

Sfântu Gheorghe și București sunt celelalte orașe în care se vor strânge echipele pentru meciurile turneului unu, în timp ce locațiile pentru următoarele turnee nu au fost încă alese. Cu modificările efectuate astăzi și orașele cu o singură sală regulamentară pot găzdui o grupă de patru echipe de la turnee, așadar – probabil – Aradul va aplica și el pentru a găzdui o asemenea întrecere. În acest an vor avea loc patru astfel de turnee, însă FRB-ul a specificat deja că, în cazul în care situaţia cazurile de infectare cu COVID vor scădea și situația medicală o va permite, se poate reveni în orice moment la sistemul cu etape normale.

Deocamdată, programul FCC Baschet Arad în ediția 2020-2021 a LBNF arată astfel:

Turneul I – 27-29 noiembrie, la Satu Mare

Etapa 1: CSU Rookies Oradea – FCC Baschet Arad

Etapa 2: FCC Baschet Arad – CSM Satu Mare

Etapa 3: FCC Baschet Arad – Universitatea Cluj

Turneul II – 4-5 decembrie

Etapa 4: Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – FCC Baschet Arad

Etapa 5: FCC Baschet Arad – ACS KSE Târgu Secuiesc

Turneul III – 12-13 decembrie

Etapa 6: FCC Baschet Arad – CSU Olimpia Brașov

Etapa 7: CSM Târgoviște – FCC Baschet Arad

Turneul IV – 19-20 decembrie

Etapa 8: Rapid București – FCC Baschet Arad

Etapa 9: FCC Baschet Arad – Agronomia București

Turneul V – probabil pe 9-10 ianuarie 2021

Etapa 10: FCC Baschet Arad – Phoenix Simona Halep Constanța

Etapa 11: CSM Alexandria – FCC Baschet Arad

28 și 29 decembrie sunt considerate  date de rezervă în cazul necesității unor reprogramări. Totodată, acest nou calendar a fost întocmit și pentru a simplifica schema de testare RT-PCR pentru coronavirus. Prima testare se va face cu 7 zile înainte de turneul 1 (19 noiembrie pentru echipele care intră în luptă  pe 26 și 20 pentru cele care intră direct în ziua primului joc). Testul 2 va fi cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în sistemul închis al acestor turnee. Apoi, pentru următoarele turneele vor fi necesare doar testări efectuate cu cel mult 48 de ore înainte de jocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button