Stranieri aradeni

Utistul Albu – „uitat” pe bancă (și) cu Irlanda de Nord, Man a fost titular în remiza chinuită a „tricolorilor”





Selecţionata de fotbal a României şi-a încheiat treaba în anul 2020 cu o remiză împotriva Irlandei de Nord. Aseară, pe „Windsor” Park din Belfast, Liam Boyce a deschis scorul în urma unei faze fixe (min. 56), „tricolorii” egalând pe final, prin Erik Bicfalvi (81), din pasa lui Tănase. Meciul a contat pentru Grupa 1 a Ligii B din Liga Naţiunilor, iar selecționata lui Mirel Rădoi şi-a îndeplinit obiectivul, acela de a fi în urna a doua valorică la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Cupa Mondială din 2022. Oricum, prezenţa în urna a doua se datorează în mare măsură victoriei cu 5-0 a Serbiei în faţa Rusiei.

Utistul Alexandru Albu, convocat în premieră la naţională, a fost „uitat” și aseară pe bancă, așa că debutul acestuia „sub tricolor” se amână. În schimb, arădeanul Dennis Man a fost titular pentru prima oară într-un joc oficial al primei reprezentative, fiiind schimbat la mijlocul reprizei secunde cu Maxim.

Să mai spunem că 1-1 a fost şi scorul meciului Austria – Norvegia, iar partida România – Norvegia, programată pentru seara zilei de 15 noiembrie, a fost omologată cu scorul de 3-0 la „masa verde”. Așa stând lucrurile, austriecii au câştigat grupa, cu 13 puncte și au promovat în Liga A. În clasament, le-au urmat de Norvegia (10 puncte), România (8 puncte) şi Irlanda de Nord, 2 puncte, ambele obţinute în compania „tricolorilor”.

Tătăruşanu – Nedelcearu, Cristea, Toşca (Bicfalvi, 74) – Creţu (Mogoş, 64), Nistor, R. Marin, Camora – Man (Maxim, 64), Alibec (Băluţă, 87), Tănase (C.Ganea, 87) a fost formula de echipă utilizată ieri, la Belfast, de Mirel Rădoi.

FOTO: prosport.ro

3 comentarii

  1. BATAIE de JOC !!! Il convoci la nationala sa ce ? Sa stea cu ochii in soare pe banca de rezerva ? Daca tot l-ai adus la nationala, baga-l mai omule si pe el in teren sa joace sa vezi ce poate ,da-i o sansa !!! Deaia nu avem fotbal in Romania ca, se selectioneaza dupa ochi frumosi, asta am patit-o eu cu anii in urma cand eram la juniorii 2 la C. S Targoviste , veneai la antrenamente toata saptamana si cand era vorba sa te bage in echipa in campionatul de juniori in meciuri oficiale, nu te selectiona si baga in echipa dupa cine era maicata , nu se selectiona dupa valoare , trebuia sa ai pe cineva sa te ajute sa urci mai sus ,nu este indeajuns sa ai talent !!! Asa este cred si in ziua de astazi , si cati copii nu sunt talentati in tara asta dar nu are cine sa ii sustina !!!

    0
    0
    1. La cum au jucat românii putea intra liniștit și Albu ,mai ales că poate juca și că mijlocaș e si înalt și are șuturi foarte bune de la distanță. Putea intra liniștit în locul piticanie de Man care e zero barat la națională.

      0
      0
  2. Au fost convocati, cred, 22 de jucatori. 11 sunt titulari. 5 pot fi introdusi pe parcursul meciului. La o socoteala simpla 6 ( din care 2 portari) raman pe tusa.
    E clar ca nu pot juca toti si mi se pare o falsa problema faptul ca nu a debutat. E un prim pas , a fost convocat si daca va continua cu evolutiile bune si foarte bune va veni si momentul debutului.
    Prea vedem doar partea intunecata a lucrurilor , cat despre conspiratii, ce sa mai zic…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button