UTA Arad

Utistul Roșu, față în față cu echipa care l-a crescut: „CFR Cluj va rămâne în sufletul meu toată viața, prin forța grupului sperăm să scoatem un rezultat pozitiv”





Transferat în vară după ce se despărțise de Gaz Metan Mediaș, Neluț Roșu s-a impus încă din start într-o linie mediană a „Bătrânei Doamne”, care – e adevărat – nu e prea aglomerată în zona sa centrală. Fotbalistul originar din Cluj a fost titular în toate cele zece etape din prezenta ediție a Ligii 1 și integralist în șase dintre ele.

Fără realizări personale deosebite în tricoul „roș-alb”, fotbalistul de 27 de ani consideră că e mai importantă integrarea sa în angrenaj, prestația și rezultatele echipei. „În primul rând, mă uit la evoluția echipei, doar apoi la evoluția mea personală. La fiecare meci, încerc să-mi ajut echipa cât mai mult și nu pot spune că am arătat rău, ținând cont că vorbim despre o nou-promovată, cu mulți jucători noi. În plus, avem și foarte mulți debutanți, cred că suntem echipa cu cei mai mulți debutanți în Liga 1, iar asta s-a simțit în unele momente. Ne dorim să creștem împreună, să formăm o familie în primul rând, iar apoi o echipă foarte bună cu care să ne batem cât mai sus. Oricum, UTA a avut un parcurs la care mulți oameni din fotbal nu se așteptau. Bineînțeles, cei din oraș așteaptă mai mult de atât. Lucrurile acestea vor veni cu timpul, nu e ușor nici pentru noi, nici pentru cei din jurul nostru, să formeze în câteva luni un lot care să se bată cu echipe care au lotul format de mai multă vreme, precum CFR, FCSB sau Craiova. Acestea aduc puțini jucători an de an, dar nici celelalte echipe nu au schimbat mulți jucători”, consideră utistul.

În sistemul folosit de Laszlo Balint, Roșu preia deseori rolul conducătorului de joc, rol cu care fotbalistul nu a fost neapărat obișnuit la fostele sale echipe. „Eu trebuie să intru în teren și să-mi fac treaba acolo, la mijloc. Într-adevăr, cred că am scârțâit în unele momente la construcți, dar am colegi noi, avem o echipă nouă, colegii nu prea știu ce să aștepte de la mine, nici eu de la ei. Dar, ușor-ușor, vom arăta mult mai bine. Simțim și noi în unele momente că avem tot acelelași probleme pe care vrem să le scoatem din jocul nostru. În plus, ca să mă refer la mine, am venit după o perioadă mai grea pe plan personal și cel puțin în primel etape era normal să am unele dificultăți în exprimare. Dar nu doar eu am fost în această situație, acum suntem și mai bine cu toții. Cred că ne-a prins bine această pauză, veneam după o înfrângere care ne-a durut pe toți (n.a. 1-3 cu Gaz Metan Mediaș), ne-am pregătit bine zilele acestea, ne așteaptă o partidă destul de grea. Dar prin forța grupului sperăm să scoatem un rezultat pozitiv”, a adăugat mijlocașul central al „Bătrânei Doamne”, referindu-se la deplasarea UTA-ei în Dealul Gruia.

Originar din Cluj, Roșu a crescut la Academia CFR-ului și a evoluat pentru echipa de seniori timp de șase luni în 2015, sub formă de împrumut de la Concordia Chiajna. „Tot timpul meciurile cu CFR-ul au fost speciale pentru mine. Am crescut acolo, mi-am făcut junioratul la CFR, apoi am evoluat acolo și la seniori într-o perioadă frumoasă, când m-am simțit foarte bine. Acum e cu totul diferită situația de acolo față de cea de când am jucat eu. CFR Cluj va rămâne în sufletul meu toată viața, mă bucur că au reușit de atâția ani să se mențină acolo sus, pentru că este foarte greu an de an să te lupți la titlu și în cupele europene”, a mai afirmat fotbalistul arădenilor.

În fine, Neluț Roșu nu consideră că UTA trebuie să-și ia măsuri împotriva vreunui jucător anume din lotul clujneilor. „Având în vedere experiența jucătorilor și lotul pe care-l au, oricine poate intra fără să se simtă lipsa celuilalt. Trebuie să avem grijă la echipa CFR-ului, nu la un jucător anume. CFR-ul este echipa cu lotul cel mai numeros și valoros din Liga 1, au demonstrat asta pe teren în meciurile importante. Au fotbaliști care pot face diferența, dar și noi avem jucători buni, care pot contracara individualitățile lor”, a încheiat mijlocașul „roș-albilor”.

Născut în Cluj Napoca, Roșu a fost juniorul celor de la CFR Cluj, iar la nivel de seniori s-a afirmat la Luceafărul Oradea, în liga secundă. În 2012-2013 debuta pe prima scenă, la Concordia Chiajna, unde a jucat trei ani. În 2014-2015 a trecut la FC Botoșani, iar turul stagiunii 2015-2016 l-a petrecut la CFR Cluj. A urmat revenirea la Chiajna, pentru ca, în 2016-2017, să trăiască cea mai frumoasă realizare de până acum: a câștigat campionatul României cu Viitorul Constanța. De aici a făcut saltul la Levski Sofia, în 2018 s-a întors în țară și a jucat la Astra Giurgiu, iar sezonul precedent l-a petrecut la Mediaș.









16 comentarii

  1. …Oricum calculezi CFR e clar peste noi deci e favorita certa .Mai ràmine doar scorul care va conta ,sper totuși la o concentrare maxima din partea jucătorilor ute-i și dacă pierd sa piardă doar la un gol diferența. Dar îmi este teamă că vom lua multe goluri după ce am văzut cum sa clătinat apărarea cu gazul care ne-a dat doar 3.

    0
    0
  2. Cred că ne-a prins bine această pauză, veneam după o înfrângere care ne-a durut pe toți (n.a. 1-3 cu Gaz Metan Mediaș), ne-am pregătit bine zilele acestea, ne așteaptă o partidă destul de grea. Dar prin forța grupului sperăm să scoatem un rezultat pozitiv”

    Dacă se confirmă aceste vorbe a lui Roșu atunci putem visa frumos. Înseamnă că jucătorii simt forța grupului și nu se tem de niciun adversar. Să vedem!
    PS. Să o spunem pe aia dreaptă. UTA a cam bătut pe CFR la Cluj.

    0
    0
  3. Jucătorul Roșu este dator ….încă nu a demonstrat ca poate ajuta UTA ! Dar mai are timp ….în următoarele meciuri din acest an !!!

    0
    0
  4. Un meci foarte greu la Cluj cu CFR-ul, bineanteles ca, au prima sansa de a castiga prin lutul de jucatori pe care il au plus pe Dan Petrescu care este ca o fiara cu gura pe ei tot timpul !!! Dar fotbalul este fotbal si poate da Dumnezeu ca, UTA. noastra sa obtina macar un meci egal nu mai zic de victorie poate spun prea mult, cert este ca, va fi greu, greu de tot, dar mai stii ? Vom vedea la ora meciului !!! FORTA UTA., HAI BAIETII ,luptati ca niste lei, POATE, POATE NE VE-TI FACE O SURPRIZA MARE DE TOT !!!

    0
    0
  5. ….și poate că da dumnezeu….ce sa facá dumnezeu sau ce sa de-a că nu înțeleg ??? Să-și rupă aia picioarele sau cum? Dacă ești mai bun in ziua respectivă câștigi ,daca nu pierzi . Atîta tot scrieți timpenii că ne doare capul cînd citim

    0
    0
      1. Cu toata admiratia si un sincer LA MULTI ANI!…Nelu si Flore,gemenilor targovisteni!….Suporteri ca si voi,mai rar..Sa aveti parte de absolut totul in viata!Sanatate in primul rand,restul vin de la sine!Ma inchin in fata voastra!Stima si respect!

        0
        0
    1. La multi ani cu sănătate. Nu te-am jignit deloc. Nu știu ce înțelegeți dumneavoastră prin cuvintele a jigni…

      0
      0
  6. MULTUMESC MULT pt. FELICITARI LUCIANE si TOTODATA SA ITI DEA DUMNEZEU MULTA SANATATE , PUTERE de MUNCA si la CAT MAI FRUMOASE ARTICOLE pe SPORT ARAD !!!

    0
    0
  7. La multi ani, d-l Nelu! Dimitri, cred că s-a referit la faptul că prea mult invocați Numele lui Dumnezeu ca să câștige UTA. Acuma, să fim realiști, fotbalul e un sport și cel mai bun să câștige. Acesta-i farmecul! Noi vrem să câștige UTA dar nu oricum ci pe drept, adică să fie mai bună. Nu cu arbitri, nici cu decimări de lot în tabăra adversă. Asta-i ideea, d-l Nelu. Sperăm să ne bucurăm duminică seara!

    0
    0
  8. Eu va mutumesc din suflet pt. felicitari dar nu este nimic suparator in ceea ce am spus prin zicala ,sa dea DUMNEZEU ca, UTA. sa scoata un rezultat cat mai bun ? Asta chear sunt tampenii de te doare capul ca, l-am invocat pe DUMNEZEU ? Eu zic ca, nicicum nu sunt tampenii pt. ca Dumnezeu este in toate cele pe pamant !!! Pai atuncea d-le DIMITRI cum explici faptul ca, inainte de startul fiecarui joc, jucatorii , majoritatea de pe tot globul , se inchina ? Oare si ei sunt tampiti ? A se inchina la Dumnezeu inseamna a-ti rupe picioarele ?

    0
    0
  9. D-l Nelu, e bine să invocăm Numele lui Dumnezeu pt sănătatea fotbalistilor, să nu se accidenteze. Dar nu ne rugam să câstige echipa cu care tinem noi si sa piardă cealaltă. Asta nu-i rugaciune crestinească. Uneori mai auzim pe unii comentatori ca se bucura de accidentarea cuiva din echipa adversă. Să fim drepti, sanătatea o dorim si echipei adverse.
    Nu sunt de acord nici cu acele strigaturi „pe ei pe mama lor”. Tipic Bucuresti! Ce treabă au mamele lor cu jocul de fotbal!?

    0
    0
  10. Bun SAM sa zicem ca ai dreptate , dar imi poti spune de ce se inchina jucatorii inainte de a se da lovitura de incepere a meciului ?Oare de ce ei il invoca pe Dumnezeu , pt. ce oare , nu sa castige meciul ? Atunci pt. ce ? Dar atentie , nu numai la fotbal ci si la alte discipline sportive ? Imi poti da un raspuns ?

    0
    0
  11. RADULE W. !!! Iti multumesc frumos pt. urare !!! Mi-ar face o mare placere ca, UTA. echipa mea de suflet, baietii sa imi faca o surpriza mare si sa obtina un rezultat mare la CFR. Cluj, ar fi ceva extraordinar !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD, HAI BAIETII !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button