01/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Utistul Roșu, față în față cu echipa care l-a crescut: „CFR Cluj va rămâne în sufletul meu toată viața, prin forța grupului sperăm să scoatem un rezultat pozitiv”

Transferat în vară după ce se despărțise de Gaz Metan Mediaș, Neluț Roșu s-a impus încă din start într-o linie mediană a „Bătrânei Doamne”, care – e adevărat – nu e prea aglomerată în zona sa centrală. Fotbalistul originar din Cluj a fost titular în toate cele zece etape din prezenta ediție a Ligii 1 și integralist în șase dintre ele.

Fără realizări personale deosebite în tricoul „roș-alb”, fotbalistul de 27 de ani consideră că e mai importantă integrarea sa în angrenaj, prestația și rezultatele echipei. „În primul rând, mă uit la evoluția echipei, doar apoi la evoluția mea personală. La fiecare meci, încerc să-mi ajut echipa cât mai mult și nu pot spune că am arătat rău, ținând cont că vorbim despre o nou-promovată, cu mulți jucători noi. În plus, avem și foarte mulți debutanți, cred că suntem echipa cu cei mai mulți debutanți în Liga 1, iar asta s-a simțit în unele momente. Ne dorim să creștem împreună, să formăm o familie în primul rând, iar apoi o echipă foarte bună cu care să ne batem cât mai sus. Oricum, UTA a avut un parcurs la care mulți oameni din fotbal nu se așteptau. Bineînțeles, cei din oraș așteaptă mai mult de atât. Lucrurile acestea vor veni cu timpul, nu e ușor nici pentru noi, nici pentru cei din jurul nostru, să formeze în câteva luni un lot care să se bată cu echipe care au lotul format de mai multă vreme, precum CFR, FCSB sau Craiova. Acestea aduc puțini jucători an de an, dar nici celelalte echipe nu au schimbat mulți jucători”, consideră utistul.

În sistemul folosit de Laszlo Balint, Roșu preia deseori rolul conducătorului de joc, rol cu care fotbalistul nu a fost neapărat obișnuit la fostele sale echipe. „Eu trebuie să intru în teren și să-mi fac treaba acolo, la mijloc. Într-adevăr, cred că am scârțâit în unele momente la construcți, dar am colegi noi, avem o echipă nouă, colegii nu prea știu ce să aștepte de la mine, nici eu de la ei. Dar, ușor-ușor, vom arăta mult mai bine. Simțim și noi în unele momente că avem tot acelelași probleme pe care vrem să le scoatem din jocul nostru. În plus, ca să mă refer la mine, am venit după o perioadă mai grea pe plan personal și cel puțin în primel etape era normal să am unele dificultăți în exprimare. Dar nu doar eu am fost în această situație, acum suntem și mai bine cu toții. Cred că ne-a prins bine această pauză, veneam după o înfrângere care ne-a durut pe toți (n.a. 1-3 cu Gaz Metan Mediaș), ne-am pregătit bine zilele acestea, ne așteaptă o partidă destul de grea. Dar prin forța grupului sperăm să scoatem un rezultat pozitiv”, a adăugat mijlocașul central al „Bătrânei Doamne”, referindu-se la deplasarea UTA-ei în Dealul Gruia.

Originar din Cluj, Roșu a crescut la Academia CFR-ului și a evoluat pentru echipa de seniori timp de șase luni în 2015, sub formă de împrumut de la Concordia Chiajna. „Tot timpul meciurile cu CFR-ul au fost speciale pentru mine. Am crescut acolo, mi-am făcut junioratul la CFR, apoi am evoluat acolo și la seniori într-o perioadă frumoasă, când m-am simțit foarte bine. Acum e cu totul diferită situația de acolo față de cea de când am jucat eu. CFR Cluj va rămâne în sufletul meu toată viața, mă bucur că au reușit de atâția ani să se mențină acolo sus, pentru că este foarte greu an de an să te lupți la titlu și în cupele europene”, a mai afirmat fotbalistul arădenilor.

În fine, Neluț Roșu nu consideră că UTA trebuie să-și ia măsuri împotriva vreunui jucător anume din lotul clujneilor. „Având în vedere experiența jucătorilor și lotul pe care-l au, oricine poate intra fără să se simtă lipsa celuilalt. Trebuie să avem grijă la echipa CFR-ului, nu la un jucător anume. CFR-ul este echipa cu lotul cel mai numeros și valoros din Liga 1, au demonstrat asta pe teren în meciurile importante. Au fotbaliști care pot face diferența, dar și noi avem jucători buni, care pot contracara individualitățile lor”, a încheiat mijlocașul „roș-albilor”.

Născut în Cluj Napoca, Roșu a fost juniorul celor de la CFR Cluj, iar la nivel de seniori s-a afirmat la Luceafărul Oradea, în liga secundă. În 2012-2013 debuta pe prima scenă, la Concordia Chiajna, unde a jucat trei ani. În 2014-2015 a trecut la FC Botoșani, iar turul stagiunii 2015-2016 l-a petrecut la CFR Cluj. A urmat revenirea la Chiajna, pentru ca, în 2016-2017, să trăiască cea mai frumoasă realizare de până acum: a câștigat campionatul României cu Viitorul Constanța. De aici a făcut saltul la Levski Sofia, în 2018 s-a întors în țară și a jucat la Astra Giurgiu, iar sezonul precedent l-a petrecut la Mediaș.

5
0
%d blogeri au apreciat: