UTA Arad

UTA vrea să evite surpriza neplăcută la Miercurea Ciuc în 16-imile Cupei României: „E importantă atitudinea, abordarea, împotriva unei echipe foarte bune de Liga 2-a”





Fiindcă Buzău – FCSB a fost decisă la „masa verde” în favoarea bucureștenilor, ca urmare a focarului de COVID din tabăra formației din Crâng, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc e ultima prim divizionară ce intră în scenă în 16-imile Cupei României. Arădenii au deja exemplele negative ale celor de la Sepsi, Clinceni și FC Argeș, care au părăsit deja competiția în favorea unor echipe de Liga 2-a, cu atât mai mult cu cât antrenorul Laszlo Balint a spus cu subiect și predicat că dorește ca elevii săi să ajungă cât mai departe în competiția KO.

Adversarul, Csikszereda Miercurea Ciuc, se află într-un moment al sezonului. Echipa harghiteană nu a mai pierdut o partidă de pe 24 octombrie, timp în care a pus la păstrare 9 puncte pentru și bate la ușa zonei play-off. Imediat după ce a aflat că a căzut cu UTA în Cupă, Valentin Suciu recunoștea că și-ar fi dorit un adversar mai simplu, iar acum vorbește și despre procente când indică echipa favorită la calificare. „Cred că șansele sunt 70 la 30 în favoarea Aradului. Are o echipă de prima ligă și nu degeaba e pe locul 6. Merită întrucât a reușit să câștige la CFR acasă. Antrenorul Laszlo Balint a unit echipa bine. Știe jocul nostru, a lucrat aici, a antrenat câțiva dintre jucătorii noștri, cunoaște politica și sistemul clubului nostru. Încercăm să profităm de puținele șanse pe care le avem. După înfrângerea suferită în primăvară, sper ca jucătorii mei, în special cei care au jucat atunci, vor fi motivați să-mi arate că pot mai mult decât au demonstrat atunci”, a punctat antrenorul lui Sepsi, referindu-se la „dușul rece”, 0-6, din luna februarie, înainte ca sezonul regulat al Ligii a 2-a să se înghețe.

În afara lui Romario Moise, ceilalți cinci marcatori ai partidei de acum 8 luni sunt în lotul deplasat de Laszlo Balint la Miercurea Ciuc și chiar au șanse importante să intre pe teren, ținând cont de faptul că – probabil – antrenorul va apela și la cei din vechea gardă. „Intrăm într-o competiție care pentru mine a fost tot timpul importantă, Cupa României. De data asta mă bucur că intrăm sau eu cel puțin, dintr-o altă postură, aceea de antrenor de Liga 1. Ne aflăm în fața unui în care plecăm ca favoriți, dar au zic că lucrurile nu stau chiar așa. Nu degeaba Cupa României este denumită cumva metaforic și competiția surprizelor pentru că, se știe, echipele de eșalon inferior se mobilizează foarte bine și își doresc și ele un parcurs cât mai lung. Pentru mine este foarte important modul în care ne vom prezenta în primul rând ca și atitudine, ca și abordare, pentru că am spus-o, o repet și o subliniez, pentru mine personal și automat și pentru echipă, pentru băieții din vestiar, Cupa României este o competiție foarte importantă”, a punctat Balint.

„Principalul” arădenilor a vorbit și despre acel 0-6 contra ciucanilor, care: „Eu sper să nu ne gândim deloc la acea partidă, pentru că atunci eram angrenați într-o competiție de anduranță, cum a fost în sezonul de Liga 2-a până la întrerupere, acum sunt cu totul alte repere. În momentul în care jucăm într-o competiție eliminatorie atunci clar trebuie să fim focusați și concentrați pe obiectivul final, indiferent cum îl obținem. Noi sperăm să le obținem în cele 90 de minute regulamentare. Revenind la acea victorie cu 6-0, veneam în urma unei pregătiri foarte bune pe care am efectuat-o în perioada de iarnă. Iar succesul a venit ca o consecință firească a muncii noastre pentru că eram pe un traseu de continuitate în ceea ce privește munca pe care o făceam zi de zi la echipă. Acum suntem într-un cu totul alt context. Suntem echipă de prim eșalon și ei o echipă de Liga 2-a, dar o echipă foarte bună de Liga a 2-a. Pe hârtie suntem favoriți, dar sunt convins că în momentul în care vom intra pe teren raportul de forțe va fi destul de echilibrat. Depinde doar de băieți să evolueze la potențialul maxim pentru a reuși să îndreptăm această calificare către noi”.

Laszlo Balint a ratat de puțin promovarea în Liga 2-a cu harghitenii în vara lui 2018. „Am lucrat acolo și știu foarte bine modul în care funcționează clubul, filozofia lor, criteriile de selecție. E adevărat că de când am fost eu acolo s-au produs schimbări multe și destul de însemnate la nivelul lotului jucătorilor. Echipa este schimbată, din punctul meu de vedere la momentul ăsta arată bine, chiar dacă au avut anumite rezultate care i-au tras cumva către partea inferioară a clasamentului. Iată că în ultima perioadă și-au revenit, au un joc destul de consistent, au jucători cu calitate, niște străini foarte interesanți. Am și insistat foarte mult pentru ca Jebari să vină aici, dar, din păcate, el nu a avut parte de contextul favorabil ca să se impună. S-a întors la Miercurea-Ciuc, dar îl consider același jucător de calitate, un jucător cu potențial și nu este doar el. Mai sunt acolo și Eder Gonzales sau Bauza, au jucători foarte interesanți pentru nivelul Ligii a II-a și nu numai. La fel, și pe Vali (n.a. Suciu, antrenorul ciucanilor) îl cunosc bine, este un antrenor preocupat, un antrenor care își dorește și el să parcurgă niște etape în cariera sa și sunt convins că meciul va fi interesant, disputat, din toate punctele de vedere”, a mai punctat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Meciul a fost programat inițial luni la ora 18:00, dar apoi a fost mutat mai devreme cu câteva ore. Federația Română de Fotbal a precizat că întâlnirea va avea loc la ora 14:00 (în direct pe Digi Sport 1, Look TV, Telekom Sport), iar decizia a fost luată pentru a evita eventuale probleme cu ceața, întâlnite și în cea mai recentă partidă a celor de la FK Csiksereda, cu ”U” Cluj (scor 2-1).

Delegația utistă a plecat de ieri spre centrul țării, s-a cantonat aseară la Brașov, astăzi s-a pregătit la Tărlungeni și apoi s-a mutat la Miercurea Ciuc. Sunt 22 de fotbaliști la dispoziția staffului tehnic, mai puțin Moldovan, Pleașcă, Popescu și Hrezdac.

Formații probabile:

FK Csikszereda: Rybansky – R. Takacs, Kelemen, Apro, Marrone – Eder Gonzalez, Csuros – Botorok, Bauza, Jebari – Meszaros.

UTA: Balauru – Tomozei, Erico, Ilie, Bustea – Miculescu, Isac, Albu, Buhăcianu – Al. Ioniță, C. Rus.

Arbitri: Andrei Chivulete – Andrei Constantinescu (ambii din București), Adrian Vornicu (Iași). Rezervă: Dan Dreve (Cluj)

Observatori FRF: Silviu Crângașu (Ploiești), Vlad Călușer (Voiniceni)









4 comentarii

  1. Balint ia în considerație ,și bine face ,cele câteva procente ale ciucanilor.Lotul UTA permite mai multe variante de joc ,toate cu randament.Atmosfera de Cupa da aripi echipei mai puțin cotate,dar Aradul e dornic de performanta după o lunga perioada de. nefirească absenta. Intrarea în adâncimea competiției e de data recenta însoțită de bani.Mai departe ,mai multi !! Așa că o victorie e dublu răsplătită Ciucanilor le ajunge două lazi cu bere ! BAFTA !!!

    0
    0
  2. Meci greu in cupa Romaniei,ciucanii or sa joace cu mare ambitie dar totusi sper ca, UTA., baietii sa se califice mai departe in optimi si sa naruie orice speranta a ciucanilor !!! HAI BAIETII, FORTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  3. Sunt convins ca formula aleasa de DOMNUL Balint va fi una castigatoare spre fericirea unora si disperarea altora. Ca in viata!

    0
    0
  4. Poate Albu și Eric ar trebui și ei menajați sa nu riscam accidentari. Klapan ar trebui băgat sa vedem ce poate și el. Pe de alta parte Balint știe mai bine ce trebuie sa facă. Haide UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button