Superliga

Șoc în Liga 1: Dan Petrescu a fost dat afară de la CFR Cluj, inclusiv eșecul cu UTA a influențat decizia conducerii clubului!





Veste bombă! ProSport a aflat în exclusivitate că Dan Petrescu nu mai este antrenorul echipei CFR Cluj. Conducătorii campioanei și-au dat afară tehnicianul imediat după finalul partidei din „Cupa României” cu Poli Iași. Șefii i-au reproșat că aduce o stare de tensiune și că se comunică tot mai greu cu el. În plus, au fost și jucători care s-au plâns că nu se mai înțeleg cu antrenorul.

Dan Petrescu a fost dat afară de la CFR Cluj! Înfrângerea din partida din „Cupa României” cu Poli Iași i-a fost fatală. Conducătorii sunt supărați că echipa trece printr-o perioadă foarte grea și au decis că este momentul să producă un șoc, spun sursele ProSport.

Relațiile dintre antrenor și cei care se ocupă de destinele clubului erau tensionate de mai multă vreme, după ce Dan Petrescu a strigat că nu i s-au adus jucători. Tehnicianul nu se mai înțelegea bine nici cu fotbaliștii. Mulți dintre ei s-au plâns de metodele tot mai dure de pregătire, dar și de tensiunea de la antrenamente și de la meciuri.

Decizia a fost luată de către finanțatorul Nelu Varga, imediat după înfrângerea cu Poli Iași, spun surse din anturajul echipei clujene. Se pare că Dan Petrescu a fost și el înștiințat de decizia conducătorului din Gruia și că acesta este sută la sută decis să nu mai continue colaborarea cu antrenorul care a câștigat 3 titluri cu CFR. Cele 4 înfrângeri consecutive pe teren propriu, dintre care una chiar cu UTA în ultima etapă din Liga 1, au fost ultimul motiv pentru care Varga a decis să rupă contractul cu Dan Petrescu, însă relația dintre finanțator și antrenor s-a deteriorat de mai mult timp. În plus, se pare că și jucătorii i s-au plâns finanțatorului de relația cu Dan Petrescu. „Nimeni nu-l mai suportă, nici conducerea, nici jucătorii”, spun surse din cadrul echipei.

Practic, „Bursucul” a fost mereu un antrenor dificil, dar temperamentul și cerințele i-au fost acceptate doar pentru rezultate. Se pare că Nelu Varga s-a supărat când Dan Petrescu a început să acuze faptul că lotul de jucători este subțire și că nu are soluții. Asta, în condițiile în care CFR are mulți jucători împrumutați, pe care Petrescu nu i-a mai dorit, precum Golofca, Ioniță, Pașcanu sau Butean. În plus, acesta a cerut multe dupluri sau chiar tripluri pe anumite posturi, iar unii jucători au evoluat foarte puțin, cu toate că aveau salarii foarte mari. Și acest lucru i-a fost reproșat lui Dan Petrescu de mai mult timp.

Neluțu Varga a confirmat despărțirea

Despărțirea este recunoscută și de patronul clubului. Neluțu Varga anunță sec divorțul de cel care a adus ultimele trei titluri în Gruia. Mai mult, Varga recunoaște că și-l dorește la echipă pe Adi Mutu, informație anunțată în exclusivitate de ProSport:

„Da, e adevărat, ne-am despărțit de domnul Dan Petrescu. Este o decizie definitivă, n-o mai întoarce nici președintele României! Îi mulțumim pentru tot! Asta e viața… nu ai voie, la ce condiții avem, să te elimine Poli Iași din Cupă! Vom aduce rapid antrenor… Eu îl vreau pe Mutu, am încredere în Adi… dar vom vedea. Mai multe vom ști mâine, sperăm ca noaptea să fie un sfetnic bun pentru viitorul lui CFR Cluj…”, a spus Varga pentru Fanatik.ro.

Edi Iordănescu este un alt nume vehiculat pentru înlocuirea lui Petrescu, dar „feroviarii” tatonaseră și pista Laszlo Balint în urmă cu câteva săptămâni, când „Bursucul” a amenințat cu plecarea. Altfel, antrenorul campioanei României ar avea deja o ofertă importantă din  fotbalul european, de la campioana Scoției, Celtic Glasgow.

Pentru CFR Cluj urmează meciurile cu ȚSKA Sofia, Poli Iași, în Liga 1, și Young Boys Berna. Campioana României trebuie să câștige ambele partide din grupele Europa League, pentru a se putea califica în primăvara europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button