Fotbal judetean

Păulișana speră ca Liga 4-a să se „dezghețe” la anul: „Suntem optimiști, poate vor fi luate în calcul și testele rapide. Locul nostru rămâne pe podium!”





A treia forță a primului eșalon județean la „înghețarea” stagiunii precedente, Păulișana Păuliș, s-a declarat mereu printre echipele care ar fi dorit să reia competiția asumându-și cheltuielile cu testarea pentru COVID. Gruparea din Podgorie a fost, însă, în minoritate, alături de Sântana sau Ineu, așa că – până la urmă – nici stagiunea 2020-2021 nu s-a mai reluat în toamnă.

Privind acum în urmă, inclusiv conducerea Păulișanei nu consideră o decizie tocmai rea amânarea startului Ligii a 4-a, dar speră ca – totuși – echipele să se întoarcă pe teren la începutul anului următor. „La ce explozie de cazuri de infectare cu coronavirus au fost, până la urmă poate e mai bine că nu am mai jucat în această toamnă. Sigur, ne-a lipsit și ne lipsește fotbalul, sportul înseamnă sănătate, dar contextul acestei pandemii a necesitat și decizii nepopulare, împotriva dorinței noastre. Fotbalul e frumos, face parte din viața noastră, dar – până la urmă – e doar un joc, iar dacă nu toată lumea are posibilități să susțină o competiție fără prea multe riscuri, atunci e normal să pui siguranța fiecăruia pe primul plan. Nu putem de cât să seprăm că peste o lună și jumătate, când Asociația Județeană de Fotbal va lua din nou în discuție începerea sezonului numărul de cazuri să fie mult mai redus și atunci, poate și acceptarea testelor rapide care sunt mai ieftine și sunt destul de precise, să luăm în calcul revenirea pe teren”, susține Florentin Iancu, președintele Păulișului.

Ca și restul prim divizionarelor județene și trupa „alb-albastră” a „înghețat” salariile jucătorilor și staffului tehnic. „Ultima lună achitată a fost septembrie, după care am sistat și noi plățile. Știm că nu e o situație plăcută, dar fotbaliștii au acceptat situația, nimeni nu și-a manifestat dorința să plece, să i se rezilieze contractul. Am avut ceva discuții pentru împrumuturi de jucători în Liga 3-a, dar totul a fost, oarecum, contratimp. Decizia finală de înghețare a Ligii a IV-a a venit pe 9 octombrie, iar perioada de transferuri a expirat cu câteva zile înainte. Altfel, probabil, am fi dat cel puțin doi-trei jucători la echipe de Liga 3-a. Poate, discuția se va redeschide în iarnă, dacă tot nu se va putea relua competiția, deși noi suntem optimiști, eu zic că sunt șanse bune să jucăm la primăvară”, a adăugat „oficialul” Păulișanei.

Răzvan Blănaru a fost la un moment dat intens curtat de Progresul Pecica, care a avut probleme la nivelul fundașilor centrali până l-a adus pe Manea de la Beliu, dar discuții au fost și pentru frații Gâlcă, Florin și Cosmin și chiar pentru Denis Calancea. Doar juniorul alba-iulian, Paul Haj, s-a întors acasă la Unirea, care a avut activitate în această toamnă. Dar, Păulișul oricum nu a rămas descoperită la capitolul juniori, fiindcă și-a asigurat serviciile lui Răzvan Onuțan, fundașul de 20 de ani crescut de UTA, care a revenit în țară după câteva luni petrecute în Irlanda. „Eu zic că avem un lot foarte competitiv și un antrenor preocupat, care știe să scoată maxim din jucători. Dacă e cazul, vom mai aduce unul-doi jucători acum în iarnă, căci, dacă se reia sezonul, vrem să atacăm primele trei locuri. Eram pe podium când s-a întrerupt totul, acolo vrem să fim și la vară. Ideal ar fi să jucăm după modelul Ligii a 2-a, adică un campionat regulat de 11 etape, plus play-off și play-out. Nu știu dacă vom găsit date pentru toate aceste partide, căci campioana trebuie anunțată la începutul lunii iunie, dar, dacă situația medicală ne-o va permite, poate trebuie să încercăm”, mai consideră Florentin Iancu.

Chiar dacă întrecerile oficiale județene au fost întrerupte, Păulișul a investit și în bazele sportive și are pregătit bugetul pentru susținerea activității și la anul. „În primul rând, i-aș transmite felicitări domnului primar, Ioan Turcin, pentru câștigarea unui nou mandat și multă săntate, căci, după cum se știe, a fost infectat și dânsul cu COVID. Dânsul ne-a asigurat că ne va susține și pe mai departe, sportul și fotbalul beneficia și de acum încolo de sprijin. Chiar dacă nu s-a jucat în acest an, bazele sportive au fost întreținute și chiar îmbunătățite. Am inaugurat instalația de nocturnă de la terenul din Sâmbăteni și suntem în faza de proiectare și a celei de Păuliș. Se știe că acolo lumina bate doar pe jumătate de teren și vrem să avem o nocturnă completă. În rest, le dorim suporterilor, jucătorilor noștri multă sănătate, lui Dinu Maghici un călduros <<La mulți Ani>>, căci luni și-a sărbătorit ziua de naștere, prilej cu care ne-am mai și <<dezghețat>> pe grup prin diverse discuții despre prezent și viitor. Am vorbit de toate, băieții sunt bine și așa vrem să-i știm și de acum înainte”, a încheiat președintele Păulișanei.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button