Progresul Pecica

Pecica a patra forță a Ligii a 3-a după o toamnă cu destule probleme de efectiv: „Nu ne recomandă o luptă pentru promovare, dar cine știe…”





La revenirea după 19 ani pe scena eșalonului trei al fotbalului românesc, Pecica a fost „înghețată” pe locul al 5-lea după cele 17 meciuri disputate până în primăvară, când pandemia de COVID a oprit sportul în loc. În toamnă, Liga 3-a s-a pus din nou în mișcare, cu obligativitatea testărilor pentru echipe și Progresul a mai avansat un loc. De data aceasta, „galben-albaștrii” au accesat „careul de ași” în seria a 8-a chiar la ultima strigare și anume restanța de la Becicherecu Mic, câștigată cu 5-3.

Regretă punctele pierdute cu Lipova, Poli și Ezeriș

Pecicanii au avut focar de COVID chiar când cortina peste stagiunea de toamnă se pregătea sa cadă și au stat pe margine timp de două săptămâni. Iar când au revenit pe gazon pentru sprintul final au trebuit să se descurce fără Aldan și Iuga, care au rămas pozitivi la coronavirus. „În primele 7 meciuri ale turului, cu excepția celor împotriva Lipovei și lui ASU Poli, când am fi meritat cel puțin un punct după cum am evoluat, rezultatele au fost corecte și normale pentru noi. Chiar dacă ne-au mai lipsit trei-patru jucători din cauza infectărilor cu COVID, echipa le-a suplinit destul de bine lipsa. Apoi, au venit îmbolnăvirile pe linie ale băieților și antrenorilor și timp de două săptămâni nu au făcut nici măcar un antrenament, iar când am revenit la treabă am fost nevoiți să jucăm trei meciuri în șapte zile. Aici e regretul nostru, căci, zic eu, în alte condiții, cu tonusul ce ți-l dau antrenamentele zilnice am fi câștigat cel puțin încă un meci, pe lângă cel cu ultima clasată. Mă refer la cel de la Caransebeș cu Ezerișul, deși nici cu Crișul nu am fi furat nimic dacă luam toate punctele. Una peste alta, a fost o primă parte de campionat mulțumitoare, ținând cont de faptul că am avut un lot valoric și mai ales numeric destul de redus. Au fos meciuri în care am avut pe foaie 16-17 jucători, între care trei portari și pe Răchită, un jucător din pepiniera noastră de doar 16 ani. Cred că pentru Pecica e o clasare onorabilă, în spatele unor formații cu sezoane în plus în Liga 3-a și chiar mai sus, cum e cazul lui ACS Poli. Dar, orașul, prin Primărie și oamenii de afaceri din jurul echipei merită tot ce e mai bun, chiar aș vrea să le mulțumesc în numele echipei pentru susținere”, a punctat Dan Stupar.

Cinci plecări, patru din rândul juniorilor

Progresul a intrat în vacanță în urmă cu o săptămână cu un test împotriva grupei de 2005 de la Viitorul, antrenată de Dinu Maghici. „Am ieșit treptat din efort, însă băieții cam știu ce au de făcut și în vacanță în așa fel încât să rămână puțin în priză. La acel test cu copiii de la Viitorul i-am avut din nou cu noi pe Aldan și Iuga, dar ulterior am perfectat și câteva <<divorțuri>>, ca să zic așa. Din diverse motive, ne-am despărțit de seniorul Mateucă și juniorii Tamaș, Ilan, Boștină  și Deliman, acesta din urmă cerând el să plece. La restul, a contat în special cuvântul conducerii, iar pentru Ilan și Tamaș aș mai dori să vorbesc cu președintele, căci mi este teamă că nu vom putea găsi înlocuitori la înălțimea lor. Sunt juniori de 2001, or noi suntem obligați să jucăm cu doi în teren în permanență și acum îl mai avem doar pe Rădulescu în lot. În iarnă, transferurile sunt complicate, de obicei juniorii buni au semnat contracte pe cel puțin un an de zile, așa că trebuie să gestionăm foarte bine această situație. Oricum, dacă lucrurile rămân așa, cu cele cinci nume care ne părăsesc, în afară de portar, fundaș central și atacant, aș avea nevoie de câte un fotbalist pe posturile rămase. Sper ca și Alex Manea să rămână la noi măcar până în vară, avem un acord de principiu cu el în acest sens, acum nu știu dacă vitorul său depinde și de situația în care CS Beliu începe campionatul. Apoi, căpitanul Arsene este în plină recuperare după operația suferită la genunchi și susține că în martie ar putea intra în efort alături de noi. Îl așteptăm, fiindcă e unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai noștri”, a adăugat antrenorul pecicanilor.

Intră și „galben-albaștrii” în lupta pentru locurile de baraj?

Șapte, respectiv 5 puncte au „galben-albaștrii” în spatele echipelor ce conduc clasamentul, Crișul, Lipova și ACS Poli. „În principiu cele trei echipe se vor bate pentru cele două locuri ce vor duce la barajele pentru promovare. Astăzi, când vorbim, pe Pecica nu o recomandă o luptă pentru promovare, dar cine știe ce ne rezervă viitorul. Campania de achiziții va fi importantă pentru toate formațiile, așadar mai putem discuta la primăvară, înainte de reluarea campionatului, pe seama luptei la vârf. Oricum, cine mă cunoaște știe că nu-mi place deloc să pierd puncte și meciuri și încerc să-mi pregătesc echipa în consecință. În rest, repet, e important ca Pecica să rămână o echipă importantă pe harta Ligii a 3-a, să nu mai privească înapoi, ci doar înainte. Am ajuns să cunosc bine oamenii de acolo, sunt foarte ambițioși și corecți, clubul va avea un viitor frumos. Acum e important ca toată lumea să fie sănătoasă și să aiba parte de Sărbători liniștite”, a încheiat Stupar.

Pecicanii au primit vacanță până în jurul datei de 18 ianuarie, când stafful tehnic din care mai fac parte Marius Grad și Dan Țapoș ar dori să știe în mare pe cine contează în stagiunea de primăvară ce debutează în luna martie.

2 comentarii

  1. Stupare mi-ai fost simpatic dar acum incepi sa ma enervezi cu faptul ca atat te plangi ca meritai mai mult in unele meciuri . Si in amicale ai pierdut si ai fost dominat de Lipova . Si anul trecut ai pierdut . Si anul asta ai scapat ieftin . Da ati avut si voi ocazia voastra dar per total adversarul a jucat mult mai bine. De ce nu ati fost smardoi cu Dumbravita acasa sau cu Acs. Nu mai vorbim de Ezeris unde trebuia sa castigi.

    0
    0
  2. Vocile!!! Mai bine ai fi mai atent la declarațiile lipsite de realitate ale antrenorului echipei tale favorite. Da, Lipova are lot mai valoros si conditii peste Pecica, dar jocul a fost echilibrat si ocazii am avut ambele echipe, poate mai multe in favoarea noastră. Am zis ca pute-am obține un egal si nu era nedrept. Asta e parerea mea.Acum daca te enervez, e problema ta.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button