Fotbal judetean

„Vladi” pune accent pe sportul juvenil, iar nivel de seniori speră o clasare în primele 6-8 echipe ale Ligii a 4-a: „Trebuie găsită o soluție să revenim pe gazon la primăvară”





După experiența în Liga 3-a încheiată nu tocmai fericit, fotbalul din Vladimirescu s-a pus pe picioare prin clubul Glogovăț 2013, ce urmează o altă linie trasată de autoritățile locale. Acestea au preferat să investească în special în bazele materiale din comună, dar și satele aparținătoare, Mândruloc sau Horia, dar și în copii și juniori, iar aici intră și alte ramuri sportive, precum karate, lupte, volei sau judo.

Și-au înțeles jucătorii, dar au salvat și bugetul

Salariile de la nivelul echipei de Liga 4-a sunt mai mult simbolice, dar s-au dat mereu la timp, iar cei de la Vladimirescu mai au și avantajul poziționării la aruncătură de băț de municipiu, pentru accesul facil la antrenamentele din timpul săptămânii. „Deja toată lumea știe în județ ceea ce putem noi oferi și cred că ne-am format deja un nucleu stabil de jucători, care împacă foarte bine serviciul și fotbalul. Din păcate, în acest an marcat de pandemia de coronavirus, am putut plăti doar patru luni, practic cât am avut activitate la antrenamentele dinaintea sezonului de primăvară și apoi cel de toamnă, care mai apoi ambele au fost înghețate. Jucătorii au înțeles situația, nimeni nu și-a manifestat dorința să plece în altă parte, dar, pe de altă parte, a trebuit să le ascultăm și noi doleanțele. Cea mai mare a fost legată de faptul că testările obligatorii la fotbal le-ar fi putut influența carierele profesionale, situațiile de la locurile de muncă și atunci ne-am înscris printre echipele ce nu au dorit să înceapă sezonul atâta timp cât testările au fost obligatorii. Evident, nu suntem ipocriți și recunoaștem că nici bugetul clubului nu ar prea fi permis cheltuieli cu testările anti COVID, așa că a fost o decizie agreată de ambele părți. Asta nu înseamnă că de la anul vom merge pe aceeași linie, căci ne dorim, la rândul nostru, să ne întoarcem pe teren”, spune Ciprian Mocan, președintele lui CS Glogovăț.

Adepții testelor rapide și ieftine

Acesta mai crede că o decizie privind soarta campaniei de primăvară ar trebui luată în prima lună a anului 2021. „Cred că sunt în asentimentul tuturor când spun că trebuie să găsim o variantă prin care să jucăm din nou. Acum știm și mai multe despre acest virus, cred ca va trebui să mai conviețuim cu el un an, poate doi și atunci trebuie să repornim inclusiv fotbalul la nivel de județ. Știu că s-a ridicat problema testelor rapide, ce ar costa 5 euro bucata, poate ar fi varianta cea mai bună, dar chiar și așa întrecerea ar trebui comasată în maxim două luni de zile. Nu sunt eu în măsură să fac propuneri pentru un calendar competițional, important este să avem o majoritate printr echipele de Liga 4-a ce vor agrea unul dintre ele. Din punctul nostru de vedere, o să încercăm să asigurăm cele necesare competiției în condiții de pandemie, căci, până la urmă, sportul înseamnă sănătate. Vom continua cu același lot de jucători, sperăm să-l convingem și pe Diarra să rămână antrenor secund-jucător, deoarece situația sa este puțin mai specială și vom face tot posibilul să ne clasăm în primele 6-8 locuri. În primăvară am fost înghețați pe locul 7, cam asta e poziția noastră în Liga 4-a. Avem un lot unit, jucători buni, un antrenor dedicat în persoana lui Călin Dehelean, dar trebuie să recunoaștem că sunt cluburi ce oferă condiții mai bune decât ale noastre și asta se reflectă de multe ori și în rezultate”, mai consideră Mocan.

Investiții și la alte secții ale clublui

CS Glogovăț a făcut achiziții importante în materiale și echipamente pentru sportivii săi pe acest final de an, iar bazele sportive arată foarte bine, chiar dacă activitatea a fost sistată inclusiv la echipele de Liga 6-a, Mureșana Mândruloc și CS Real Horia. „Noul primar al comunei, domnul Mihai Mag, este un susținător necondiționat al sportului. De fapt, e un fost sportiv de performanță, fost campion național de karate și cunoaște importanța mișcării sportive într-o comunitate. Pe lângă materiale de antrenament, precum gărdulețe, plase de porți sau cronometre și echipamente pentru fotbal, căci în primăvară mai dorim să facem o grupă de copii 2011-2012, dar să le mai sprijinim pe cele vechi cu care trebuie să lucrăm din nou serios după anul ratat din cauza pandemiei și pe sportivii celorlate secții i-am înnoit. Este vorba despre karatiști, luptători și judokani, care, spre deosebire de fotbaliști, au mai și avut câteva concursuri în acest an. Luptătorii lui Lazăr Ciunta s-au comportat excelent, iar trei dintre ei, Daniel, Rus, Adrian Pui și Samuel Crăciu, au și participat la stagii de pregătire ale loturilor naționale. În fine, elevii Laviniei Morar încă mai au o competiție în acest an și vrem să se prezinte cât mai bine posibil. Din primăvară există și secție de șah, am cumpărat tot ce era necesar, dar pandemia ne-a încurcat și aici. Am fost asigurați că bugetul clubului nu va avea de suferit la anul, urmează să-l gestionăm cât mai bine, pentru sportul de masă și juvenil, în primul rând”, mai susține președintele grupării de la marginea Aradului.

Vă reamintim că însuși Dennis Man, poate printre primii trei-patru fotbaliști români din Liga 1 în acest moment, a început fotbalul la vârsta de 6 ani la Vladimirescu, avându-l ca antrenor pe Cristian Sculici.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button